Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželský pár si pořídí vysněný dům. Po tragickém vloupání se ale otřesená žena pustí do pátrání a zjistí, že skutečné nebezpečí teprve přichází. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kingik 

všechny recenze uživatele

Předvídatelnost a průhlednost tohoto filmu by odhalil i inspektor Clouseau. Tím nechci naznačit, že se jedná o imbecilní snímek, jen poukazuji na to, že Netflix by si měl napříště lépe lustrovat konkurenci, kde se to podobnými počiny (v televizním syžetu) jen hemží. Manželský pár a jejich nový honosný dům na okraji maloměsta v hlavních rolích. Až z 80% procent je děj situován do jejich luxusního obydlí. Spokojený život páru naruší nevítaná noční návštěva, kdy lidské terče v počtu třech prověří střeleckou mušku odvážného manžela. A od té doby začne mít žena podezření a začne shánět informace o  nočních vetřelcích. A aby to nebylo málo, bude se pohřešovat jedna mladá slečna, která je/může být klíčem k objasnění nejasností. V jaký závěrečný celek to v závěru vyústí, už bude každý bystřejší divák vědět dobrou půlhodinu před samotným rozuzlením. Tvůrci nejsou úplně z nejšikovnějších, aby to nějak dovedně maskovali. Scenárista Chris Sparling začíná být z formy. Navíc Adam Salky režíruje dost televizně a za celou dobu film něčím extra nepozvedne. A pochopitelně, jak film nemá toliko atraktivní a neproniknutelný háv, tak divák začne přemýšlet nad jeho logickými lapsy. Pozor, možné spoilery/ namátkou: proč agresoři zrovna ke svému vniknutí do domu zvolili noční hodinu, když na ně bylo postupem času pohlíženo jako na nevinné/ manželka za 12 let manželství nepoznala, že je manžel divný a není psychicky v pořádku, proč manželka svá neklamná zjištění neoznámí na policii a jiné/konec spoilerů. Patříte-li k svátečním divákům obdobných thrillerů, o to líp. Manželská dvojice Freida Pinto a Logan Marshall Green své role zvládají obstojně, občas se poštěstí dostat film do temných poloh, občas zableskne i nějaká ta napínavá a atmosférická chvilka. Veskrze se na tenhle počin dá spolehnout v nudném večeru. 6/10 ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru ničím překvapivé, řídící se předem jasně dané tvůrčí šablony a jednoúčelovosti thrillerového dramatu, které začíná působivým vloupáním, které je strůjcem následného postupného odkrývání záhadného příběhu zbohatlého manželského páru v útrobách luxusně-atraktivního a vysněného prostředí moderního domu. Celková zápletka příběhu časně demaskuje své záměry a lehce zkušený filmový nadšenec velmi brzo zjišťuje jeho snadnou předvídatelnost, která jednoduše ubírá na celkové efektivitě, ale i přesto si takto neoriginální film neustále drží své patřičné kvality skrz sympatickou hlavní hereckou dvojici a působivé bohaté prostředí, jenž je neustálým nositelem pocitu napínavosti a snadno přístupné komerční zábavy. Závěrečné odhalení obsahuje skvělé obrazové sekvence za pomocí kamerových twistů, které jsou aspoň jakýmsi důkazem tvůrčí hravosti tvůrců, která bohužel padá se zbytečně přepáleným závěrem, který není schopen nabídnout zcela nic nového, či originálního, co by se aspoň trochu distancovalo od naprostého filmového žánrového klišé. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Logan Marshall-Green toľko počúval, že vyzerá ako Tom Hardy, až sa rozhodol, že vo Vpáde bude vyzerať ako Matthew McConaughey. Freida je sympatickejšia ako si ju pamätám z posledných filmov, ale jej postava pôsobí až príliš submisívne. Thriller ako vystrihnutý z osemdesiatok, prípadne ešte deväťdesiatok, takže ak máte chuť na scenáristické retro v modernom vizuále a nebudete si tu čítať komentáre, ktoré hneď všetko vyzradia, tak vás čaká aspoň priemerný zážitok. Myšlienka, čo (nie) sme komu skutočne dlžní za dlhodobú pomoc, by sa hodila aj do nejakého artu, od Netflixu je samozrejme podaná veľmi jednoducho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to nemusím být Einstein, abych si nevšiml, že ten její manžel je nějakej divnej už v první minutě. Ona s ním žije sice přes deset let, ale divný ji to nepřijde. Námět mi dost připomínal román Cizinci od Morta Castla, jen poněkud upravený. Škoda, že se Logan Marshall-Green trošku víc nesnažil, mohlo to být dobré. Tím svým hereckým přístupem ale přidal dost na nelogice a celé to v podstatě zazdil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Opět onen rozpor, který u novějších filmů často pozoruju: slušná filmařina (kamera, hudba) kontra přihlouplý příběh, který ani nestojí za komentování (že by docházeli schopní scénáristi?) a nepřesvědčiví herci. Hlavně Aranka, která je sice pěkná holka, úplně jak z indický telenovely, ale jejíž herecké schopnosti jsou... jak z indický telenovely. Pobavil mě aspoň její hazbend, jehož finální kreace definitivně zešílevšího psychopata s trhanou a klátivou chůzí byla tuze humorná (ovšem jestli chtěně nebo nechtěně, ví jenom Bůh a rejža). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v Albuquerque v Novém Mexiku. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno