Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale překvapivě vtahující komorní western, který si vystačí s jednou farmou a skvělými herci v čele s Nelsonem, kterého jsem neviděl hrát lépe. Pokud divák přijme pomalé tempo, dostane herecky silný film s parádní závěrečnou přestřelkou. P.S. Stephen Dorff se velice zdařile pokouší o comeback a klidně bych mu nějakou sólovku dal. ()

Gallagher 

všechny recenze uživatele

Výborná nízkorozpočtová záležitost odehrávající se na pětníku, která má srdce, ale i koule pořádně přitvrdit v patřičných momentech. Kdo čekal rozmáchlý výpravný western s okázalou vyvražďovačkou, musí být zákonitě zklamán. Koho potěší minimalistické osobní drama s šikovně uchopeným twistem, bude si čvachtat. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je už asi konečně na čase si přiznat, že moderní westerny jsou mým zdaleka nejoblíbenějším filmovým žánrem - marvelovky, horory, blockbustery a festivalová dramata prominou. Sám vlastně moc netuším, jak přesně jsem k tomuhle prozření dozrál, ale minimálně to chtělo tisíce shlédnutých filmů, a taky více než třicet let poctivého fandění nejen Hollywoodské kinematografii. Nicméně opravdu jen povedené westerny (kterých je méně než šafránu) ve mně probouzí ohromnou zamilovanost k poctivým příběhům, vášeň pro citlivou režii, a běsný adrenalin během napínavých přestřelek. A zejména to příjemně nepříjemné brnkání na obnažené nervy u zdánlivě klidných scén před bouří, kdy se s postavami na plátně může stát doslova cokoliv, a kde nikdo nemá scénářem garantováno přežití. Takže ano, pro tohle já žiju. Láska. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Western roku a dost možná i Indie překvápko roku. Zpočátku jsem film ignoroval a přiznám se, že se mi do filmu příliš nechtělo, ale jsem mile překvapen. Ano není to žádný Godless, ale od Hostiles a Salvation si působivější Western nevybavím, byť klasické propriety Westernů zde nejsou, ale na minimalistický počin velmi dostačující. V první půli je film komorní Western drama, kde zaujme poctivé řemeslo, Eastwoodovský nádech, vypjatá atmosféra a velmi dobří herci ( Tim Blake Nelson v roli farmáře úžasný a záporák Stephen Dorff si rval pozornost na sebe kdykoliv se objevil). Finále se však přelomí do nádherně akční a brutální Western jízdy, kde hlavní hrdina sám proti všem v Assassin módu za pomocí brokovnice, koltů, nože a seker udělá pěknéj bordel a navrch dva solidní zvraty k tomu. Tohle si myslím od tak nenápadného počinu nečekal nikdo. Sice nic objevného, ale dostatečně poutavého, aby zabavilo na nudný chlapský večer. Go for it and enjoy it ! Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 8/10. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Možná později přidám další hvězdu, pocitově tak 3.5-4. Dějový twist se mi líbil - začal mi v hlavě hlodat červík od první chvíle, co jsem slyšel McCarty. Celou dobu jsem si myslel, že byl Billy levák. A ono ne - jenom je na jeho jediné dochované fotografii mnohokrát vyobrazen zrcadlově. Údajně ale uměl střílet přesně levou i pravou současně. Mám pro něho slabost. Herce, který ho ztvárnil vybrali dobře. Nikde žádná ženská, ani černý, ani žlutý, ani teplý, ani nebinární = ideál. Pokud teda nevadí, že se tak dohromady minutu mluví španělsky. Závěrečná přestřelka je velmi povedená. A víte co, já tu 4 hvězdu dám. Bylo to totiž lepší než včerejší Hauptmann. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno