Reklama

Reklama

Poté, co utrpěla lehkou mrtvici, se Judith Albrightová neochotně přestěhuje do historického domu s pečovatelskou službou, kde získá podezření, že nadpřirozená síla zabíjí obyvatele. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

kingik 

všechny recenze uživatele

Charismatická Barbara Hershey je hvězdou tv hororu z produkční dílny Jasona Bluma. Ocitá se v sanatoriu, v němž se v noci zjevuje prastará kreatura, kterou kdosi vyvolal. A tím pádem zde není bezpečno. Sílí totiž neklamné podezření, že v tomto starobinci má klientela jepičí život. Jelikož slovutný producent kolikrát šetří kde se dá a odmítá pustit nějaký ten dolar navíc, bude se muset divák spokojit s levným designem filmu. Žádné gore, žádná pořádná hororová scéna, žádné kvalitní speciální efekty a kreatura by sotva vystrašila prvňáčka. I tak tenhle počin není úplně marný, pokud se tedy počítáte mezi nenáročné diváky, kteří schlamstnou každý bububu film. Režisérka a příležitostná herečka Axelle Carolyn měla obrovské štěstí, že na place byla přítomna Hershey. Dáma se sedmi křížky na krku, bohatou plavovlasou hřívou, která na svůj věk srší energií a vypadá zachovale a hlavně zvládající mnohé herecké polohy, je jednoznačným tahounem filmu. Ten to velmi často hraje na děs a nevlídnost v útrobách zařízení, což je znásobeno ne vždy korektním a vybraným chováním zaměstnanců z řad pečovatelů. A povedl se také casting klientely sanatoria. Bruce Davison a spol. jsou spolehlivá osádka. A následně na diváka ještě čeká celkem zajímavá, ale ne úplně bravurně originální pointa, která rozluští, proč někteří klienti za mnoho let nezestárli. Titulní hrdinka filmu se za tímto účelem  spojí se svým vnukem (Nicholas Alexander), aby celou prapodivnou záležitost vyřešila. Finální část ovšem nepatří zrovna k povedenému úseku filmu. Ta do očí bijící lacinost už byla opravdu přehnaná, navíc místy nevyrovnaná až nezvládnutá režie shodila poměrně příznivý dojem z filmu. Jste-li příznivci hororů natočených v levném kabátku, vzdáleně se k vám donesla informace, že herečka ve své době patřila k filmovým hvězdám, a baví vás uzavřené prostředí, pak můžete směle absolvovat 80 minut v záhadném starobinci. 6/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dílo zhruba naplnilo má očekávání. Dostáváme lehce strašidelný horor z prostředí starobince. Něco však není zcela v pořádku a to hlavní představitelka silně pociťuje od samého začátku. Herečka, která mne svou vizáží vskutku zaujala. I přes svůj pokročilý věk, obravila-li by si vlasy, mohla hrát klidně třicetiletou maminu. Ale zpět k filmu, ten mne z hlediska poutavosti také nepřestával překvapovat a na závěr dokonce předčil veškerá očekávání vcelku povedeným a zlověstným zvratem. Uděluji velice silné tři hvězdy. 73% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barbara Hershey v roli moderní fuckující důchodkyně je super a jakkoli mě (velmi) zralé ženy fakt netáhnou, tak krom toho, že je to dáma sympatická, musím zároveň uznale pokývat hlavou, že na svůj věk i sakra dobře vypadá. Proto je i ta následná proměna docela nepříjemná a zhruba v polovině bylo cítit ztísněnou, skoro až klaustrofobní atmosféru. Žel, další Relic se nekoná a pointa filmu je daleko prostší, než jakou jsem si ji v hlavě dopředu vykresloval. The Manor je ve finále úplně obyčejný televizní light horor, který ani neděsí a ani nemá kdovíjak zajímavý scénář. Navíc občas působí podivně umělohmotně. A laciný závěr celý dojem jen potvrzuje. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Chceli starí mladými byť. To je zhruba zhrnutie. Obnáša to nejaký podivný strom, ktorý sa večer vláme cez okno do izby, štverá sa po stenách a akože vysáva život alebo čo. Stará mama forela si ale povie: tak toto teda nie, ja ešte nie som tak drbnutá, aby sa mi toto zdalo! A tak s vnukom voči tomu bojujú, až vybojujú to, že forela baletí. Toto bolo fakt na nervy, ale nie pre ľakanie, ale pre nasranie. Ale zopár "ľakačiek" tam bolo, to sa im musí nechať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

To mal byť zábavnou formou podaný strašidelný príbeh, či ako to mám vnímať? Pamätám si famózny, atmosférický horor so staršou pani a dvoch harantoch čo k nej prišli na prázdniny (The Visit). To bola proste jeba (!) z ktorej mal človek perfektný dojem od úvodu až do samotného konca. Áno jasné, viem, tamten snímok bol viac o zábave, pričom tento sa chcel (asi) tváriť vážnejšie, no potom je na mieste otázka, prečo to v prípade “Visit” fungovalo, a toto je viac menej silená záležitosť. Ja osobne som proste dúfal v hutnejšiu atmosféru. Veď ten samotný nápad vôbec nie je zlý. Starobná demencia v konflikte s vidinami, taký námet by mohol ponúknuť omnoho viac, ako len pár nie moc vydarených pokusov o vystrašenie nejakým konárom z Javora. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Stimson House v Los Angeles. (noelcoward73)

Reklama

Reklama