Reklama

Reklama

Hypnotic

  • Velká Británie Hypnotic
Trailer

VOD (1)

Jenn cítí, že se v osobním ani profesním životě nikam neposouvá. Pomoc hledá u tajemného hypnoterapeuta, jenže rychle zjistí, že je její mysl zatažená do nebezpečné hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebaví ba odpuzuje mě svět zmalovaných městských amerických paniček z tzv. vyšší střední třídy, které tráví volný čas svých zbytečných životů u psychiatrů, cvičením komerční hathajógy a podobně. Odpuzují mě taktéž většinou i jejich bezduché představitelky (což je i tenhle případ; po mém nedávném Till Death (2021) další film, který zazdila totálně nesympatická pizda v hlavní roli). A znechucuje mě křečovitě prvoplánová vztahová multirasovost, která je u Netflixu už naprostým pravidlem. A když k tomu přihodím i televizní look, plus několik do očí i hlavy bijících nesmyslů (jako třeba policajta, který cizím husičkám na potkání ukazuje tajné policejní fotografie, který se hlavní huse svěřuje při soukromých návštěvách s průběhem vyšetřování, nebo totálně retardované jednání doktorovy postavy), tak i ty dvě hvězdy jsou hodně slabé, i když námět s hypnózou je atraktivní, několik momentů s posthypnotickou sugescí (výtah, pavouk) působivých a scéna s trpajzlicí skvostná. A malý SPOILER: Očekáváte v klasickém závěrečném "one month later" nějakou rafinovanost, nebo nějaký aspoň malý twist? Nedočkáte se. Spotřební TV film na všední podvečer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny psychothriller, ktorý v konečnom dôsledku pôsobí viac ako dlhšia epizóda Twilight Zone, než béčkový netflixovský pásový výrobok s neznámym castingom. Hypnotic obsahuje zopár nervydrásajúcich scén a dve excelentné ľakačky (to je ale aj o tom, z čoho máte fóbie), čo nie je málo, ale ono zase všetko okolo proste na prvotriedny napínavý zážitok nestačí. Možno je škoda, že sa originálneho a v podstate mystery námetu nechytil niekto s väčším citom pre surrealistický vizuál. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jess má problémy v životě (umřel jí při narození syn a ona se rozešla s manželem jelikož ji štvalo, že ho to neštve a ona se chce pak k němu vrátit) a rozhodne se pro využití pomoci hypnoterapeuta. Tam , ale zjistí, že on vraždí své klientky tak se Jess snaží přežít. Pokud se nepletu první horor/thriller na téma vražedné hypnózy co jsem měl možnost vidět tak, že za to plus herecky je to v pořádku konec trošku vrže a nedává smysl, ale co už z té tvorby Netflixu z poslední doby nadprůměr 80 procent . ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ľahkonadpriemerný triler, ktorý svoje nedokonalosti a fantasmagórie okolo využitia/zneužitia hypnózy inteligentne resp. rozumne zastiera myšlienkou a spojitosťami s programom MKULTRA. Obsadenie ušlo až na hlavnú herečku, ktorá bola menej sympatická ako samotný záporák. Jednohubka s krátkou stopážou, ktorá si je vedomá, že je to jednohubka a nehanbí sa za to. Remeselne na úrovni, takže si viem predstaviť, že pri miniatúrnom rozpočte to bol malý hit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herečka Kate Siegel pomyslně hypnotizuje pánský poklopec. A tento nenápadný tah je největší devizou. Námět je poměrně neotřelý. Jistý hypnoterapeut se specializuje výhradně na dámskou klientelu, na které praktikuje hypnotické stavy. Jednou z nich je i pohledná Jennifer, ústřední hrdinka, na níž aplikuje svoji podstatně zesílenou hypnoterapii a která se pro něj stane posedlostí. Zásadním problémem filmu je, že pracuje s reálnými prvky a aplikace hororových prvků působí triviálně. V jistém ohledu mu i škodí. Sugesce fobií pacientek, jejímž prostřednictvím je likviduje, je naprosto směšná. Tímto trapným způsobem sprovodí dvě ženy, jedna trpí klaustrofobií (jedná se úvodní sekvenci filmu), druhá arachnofobií. Oproti tomu nápad s šílenou pacientkou, která si trhá vlasy, je později v jedné sekvenci využit skvěle hororově. Takových nervy drásajících momentů má film ale poskrovnu. V roli terapeuta se představí Jason O´Mara a je potřeba si na něj zvyknout. Nemá přílišné charisma a enigmatický rozměr, který film touží vyvolat, už vůbec ne. Takže veškeré hraní bylo na bedrech Kate Siegel, která je perfektní a naprosto svou účastí převyšuje ráz filmu. Dost se divím, že na svoji další hlavní roli ve filmu čekala pět let. Hlavní filmovou rolí se naposledy blýskla v thrilleru Hush. Film se urputně snaží být neprůhledný. Nemusím snad ani zdůrazňovat, že je naprosto zřejmé, jakým směrem se bude ubírat. Terapeut hypnózu zneužívá ke svým záludným plánům, snaží se manévrovat se svojí nejatraktivnější pacientkou, vymývat jí mozek, ta mu vzdoruje až do finále, kdy se konečně odhalí pravý důvod jeho konání. A rozhodně se nejedná o nikterak originální objasnění. Scenárista Richard D´Ovidio v minulosti psal scénáře, které se vesměs dočkaly přijatelné realizace. I tento film je z hlediska režijní realizace snesitelný, Matt Angel a Suzanne Coote se rozhodli po letech tvůrčí odmlky pokračovat ve spolupráci, jejich debut  The Open House si našel cestu k hororovým příznivcům. Film produkoval Netflix a má víceméně televizní syžet. Nechybělo mnoho a jeho místo patřilo víkendovým thrillerům na Prima Love. Méně ohraný námět, porce snaživých režijních postupů a zapamatovatelná herečka v titulní roli, to jsou ty nejpodstatnější důvody ke zhlédnutí. 6/10 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama