Reklama

Reklama

Nadosmrti

Trailer 1

Ráno po oslavě výročí v domě u jezera se Ema probudí připoutaná ke svému manželovi, který pro ni přichystal poslední překvapení. Stala se obětí jeho velmi dobře promyšlené, naplánované a naprosto šílené pomsty... Ema je ženou Marka Webstera. Právníka, který před lety řešil její případ, kdy se stala obětí násilné loupeže. V předvečer výročí se Ema rozchází se svým milencem Tomem, kolegou jejího muže. Při večeři dostane Ema od manžela ocelový náhrdelník, který pro ni nechal vyrobit i přesto, že se domluvili, že výročí bude bez dárků. Ona má pro něj připravené lístky na Super Bowl. Mark je s díky odmítá. Při odchodu z restaurace jí Mark řekne, že pro ni má ještě jedno překvapení. V kapse kabátu najde Ema černý šátek. Mark jí se zavázanýma očima veze tmou kamsi autem. Když sjedou z cesty, Ema si ze strachu sundá šátek. Přijíždí k domu u jezera. Všude po domě jsou rozsvícené svíčky, cesta z plátků růží a připravené vzkazy. Růže jí zavedou do ložnice, kde na ni čeká Mark s přípitkem. Mark se jí omlouvá, ví že to mezi nimi v poslední době nebylo úplně v pořádku, ale chtěl by tomu dát ještě šanci. Když se Ema ráno probudí, je jí hrozná zima.  Zjistí, že je připoutaná k manželovi kovovými pouty. Mark sedí vedle ní, zeptá se, jak se vyspala a pronese, že je čas vstávat. V ten moment si prostřelí hlavu. Ema zůstává v posteli zakrvácená s mrtvolou svého muže, ke které je stále připoutaná. Chce přestřelit řetěz zbraní, ale v té byl jen jeden náboj. Odtáhne mrtvolu do šatny, ve které jsou jen její svatební šaty, které ukrývají trezor. Když se chce dostat do přízemí, spadne ze schodů a mrtvola Marka na ni. Táhne ho domem na svatebních šatech. Hledá telefon v kabelce, ten je ale utopený ve váze s růžemi. V koši na odpadky nachází klíče od auta. Obléká si manželovo krvavé oblečení, nohy si místo bot omotává látkou ze šatů a vydává se ke garáži. Naloží mrtvolu do auta, povede se jí nastartovat, ale záhy motor vypne. Zjistí, že vypustil nádrž. V autě začala hrát hudba do které pronikne jeho hlas. To ji vyděsí, ale je to jen nahrávka. Mark jí vysvětluje, že byl povolán pryč a nemohl by se dívat na to, jak žije šťastně dál... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Manželské krize nejsou ničím výjimečným, stejně tak ani z toho plynoucí nevěry. Není proto divu, že se k tomuto tématu dost často uchylují i filmoví tvůrci a já pevně věřím, že podobný osud jako prožila hlavní hrdinka, by asi nechtěl zažít nikdo z nás. Její protějšek se nehodlal uchýlit jen k domácímu násilí, ale vymyslel zvrácený plán pro svou pomstu. Což samozřejmě divák dokáže ocenit, protože sledovat ženskou připoutanou ke svému manželovi po většinu filmu (to už tu bylo několikrát), není zrovna dvakrát velké terno, pokud si pro vás nepřipraví několik dramatických chvilek a stupňující se atmosféru.    A tady se to myslím povedlo (alespoň částečně). Počáteční zoufalá snaha osvobodit se ze svízelné situace (když jsou odstraněny všechny ostré předměty, zničen mobil, auto nepojízdné, atd…), se záhy promění v zoufalý boj o holé přežití. A to díky příjezdu dvojice násilníků, z nichž jeden má s hlavní hrdinkou nevyřízené účty z minulosti a i oni byli součástí nebožtíkovy pomsty. Začíná hra na schovávanou, vygradovaná finální konfrontací „tváří tvář“. Vše je okořeněno trochou toho násilí, nechybí ani krev, menší porce gore, ale ani pár situací u kterých si budete ťukat na čelo. Přece jenom těch „šťastných náhod“ ve prospěch Emmy tu bylo až moc a některé byly i dost nereálné. Ale zase to dopomohlo k navození vcelku snesitelné atmosféry.    Hlavní pozornost na sebe strhla Megan Fox, kterou rozhodně nepovažuji za bůhvíjak skvělou herečku, ale tady podala slušný výkon. Zamlada to byla celkem pěkná ženská, no po děckách a životním stylem co vede, se to na ní začíná projevovat (co se vzhledu týče). Zbytek osazenstva si však taky nevedl vyloženě špatně. Takže i po této stránce docela spokojenost. K dobru musím připočítat i vhodně zvolenou lokaci. V tom vedru co teď panuje, mi byla zima stejně jako hlavní hrdince  - tedy alespoň během sledování tohoto filmu. Takže ve finále to vidím na slušnou průměrnou podívanou. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych si někdy sestavoval žebříček nejodpudivějších (resp. nejnesympatičtějších) hereček, má tahle karikatura silikonové panny místo v mojí Top Ten jisté. A ačkoliv v rámci svého žánru to byl film lehce nadprůměrný (námět i scénář mi přišel vzdáleně příbuzný starším coenovkám), kvůli oné kreatuře nemůžu jít ani na průměrné hodnocení. Pochybuju totiž, že se mezi příčetnými diváky najde jediný, který byť jen na chvíli uvěří, že by se tahle bezduchá zmalovaná rozkuřovačka dokázala tak chladnokrevně a inteligentně vypořádat nejen s manželovou sebevraždou a vraždou amanta, ale i s dvojicí gaunerů (i když neschopných) k tomu. ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak dobře se na Megan kouká a ten nápad je zajímavej a skvěle provedenej. Hodnocení trochu sráží fakt, že hlavní hrdinka má celkem značný znalosti o přežití a že by ji ve skutečnosti umrzla pr*el už za 5 minut. Navíc její emoční chlad je opravdu mrazivý (myšleno herecká nemohoucnost). Ale nebylo to špatný. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V Popisu mala byť hlavne, že je to komédia. Lebo ja som sa teda neskutočne nasmial. I keď režisér to myslel celkom vážne, no vystrelilo to celkom opačne. Je tu skoro nesmrteľný killer, ktorý padne z povale, dostane silnú ranu do hlavy a nakoniec i nožom do srdca a i tak nie je z toho otrávený, pravé naopak, hned reaguje. A to už pri tom prvom obyčajný ľudia umierajú. Je tu nehorázne veľa nelogickostí a klišéovitosti a to som zabudol ešte na tie trápne náhody, ktoré sprevádzali celý film. Scéna, kde náš nebojácny killer ťahá mŕtveho chlapa, vzlyká, funí, ale že by mu odrezal ruku, to ho nenapadlo a to vyzeral sprvoti veľmi rozumný, keď išiel po stopách našej hviezdy. Remeselne je celkom v pohode, hlavne ta koncová scéna sa mi páčila, ale len po remeselnej stránke, nie po tej logickej. Megan to stále pristalo, či keď bola s monoklami alebo bosá mrzla na snehu, ale herecky to bolo presne také, na aké som u nej zvyknutý, žiadna sláva. Obsah vyzeral príťažlivo, ale prevedenie už vobec. Slabé 2*. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tady snad polovina lidí hodnotí jen podle předsudků o Megan. Jinak nehápu to nízké hodnocení. Jenže Megan, ne jenom že je to pořád samica, to skvěle táhne a hlavně to vůbec není blbé! Vetšina žánrovel klopítá na logice nebo dementním chování některých postav. Jenže toho se Till Death s přehledem vyhýbá a sérvíruje syrovou, atmosféryckou a mega reálnou honbou za přežitím. Za mě jasných 75%! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo v bulharskej Sofii v štúdiách, pretože sneh vo filme je falošný a vyrobený z papiera. (Real Tom Hardy)
  • Poté, co před domem opakovaně bodne zabiják Bobby (Callan Mulvey) do břicha Toma (Aml Ameen), nejsou na jeho noži po tomto útoku žádné stopy po krvi. (SsgtJira)

Reklama

Reklama