Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel jedné útulné hospůdky v Praze umírá a po jeho pohřbu vyvstává otázka. Co s hospodou? Odpověď však sesílá samo nebe. Objevuje se hostinský a přítel bývalého majitele Jonáše, Jaroslav Dušek, s poslední vůlí svého přítele. Ten mu hospodu pronajal před svou smrtí na 10 let. I přes protesty vdovy a syna po zesnulém se Dušek hospody ujímá a rozjíždí tak novou éru tohoto zařízení. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznamovací díl. Kdo seriál nezná (a jsou jistě tací), bude mít problém se v postavách rychle zorientovat nebo k nim pojmout nějaké sympatie či antipatie. Až na Zavřela docela všichni totiž působí v pohodě a jednají docela logicky. Zavřelova postava kuchaře, který si chce ošetřit malou domů je taky docela reálná, ale kromě jeho snah a posléze odchodu se nic většího nestane. Tedy kromě toho, že Nárožný převezme hospodu, ale to si člověk přečte v anotaci a skutečně vtipné jsou jen proslovy Kanyzy jakožto právníka, který nakonec prohlásí, že kauzu nejde vyhrát. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sportovci jsou takoví čuňáci. Vy byste to dovolila? nebo Včera, když jsme tady pili na nebožtíka, udělal jich třicet. – To není pravda, jenom třiadvacet. – Promiň. nebo Toho Duška nám snad seslalo samo nebe. nebo Tak nevím, jestli by přeci jenom nebylo lepší, kdyby tady bylo to fit centrum. – Nerouhejte se, doktore. Pamatujte, že v hospodě je líp jak na světě. Zkrátka jedla hláška lepší než druhá. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilý úvodní díl, ve kterém poznáváme ústředního postavy tohoto oblíbeného českého sitcomu, který zcela určitě patří k tomu lepšímu v oblasti seriálové tvorby, co mediální skupina Nova za celou dobu svojí existence svým divákům nabídla. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Když Vladimír (Jan Kanyza) u stolu pronese: „Jak lvové bijem o mříže,“ tak cituje úryvek básně Jana Nerudy „Jak lvové bijem o mříže“ z básnické sbírky „Písně kosmické“. (Duoscop)
  • V 17. minutě, když je Jaroslav Dušek (Petr Nárožný) za pultem, jde na stěně zahlédnout stín mikrofonu a ve 20. minutě jde zahlédnout mikrofon v levém horním rohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama