Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět na horor, propůjčený od Stephana Kinga to mohl být vskutku velice dobrý. Jen kdyby to provedení  nepřipomínalo spíše existenční drama malého chlapce a jeho seberealizaci, nežli horor. Dílo také často polemizuje nad dopady mobilních telefonů na lidstvo. Může jít o zajímavé, či dokonce pravdivé myšlenky, ale horor to tedy není ani náhodou. To u mne celkové dojmy výrazně sráží. Nakonec vám sám nedokáži povědět zda nejsem z celého počinu spíše zklamaný. Rozhodně jsem doufal spíše v něco temného. Mrtvý kamarád, odmítající odejít a prostřednictvím telefonu se neustále plete do života. Brrr. Namísto toho ubohá náhražka, jenž by se klidně dala nazvat filmem pro děti. Ten v sobě nemá nic nosného a opírá se pouze o samé banality. Přes všechnu kritiku to však vůbec nebylo špatné, můžeme zde mluvit o nepopsatelné míře poutavosti , díky čemuž jsem se při sledování alespoň nenudil. I tak to ale není nic pro mne a o hodnocení stále nemám jasno. 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Radsi bych si pribeh od Stephena Kinga precetl, nez videl takto nafilmovany. Moderni technologie slouzi ke komunikaci s mrtvymi. Socialni media se skutecne jevi nadprirozenymi podle toho jak uhranuly mladou generaci. Tento teen pribeh je depresivni alegorie naseho vnitrniho odmitnuti se vzdat veci, ktere jsou pohodlne, ale pro nas spatne. Hlavni duvod sledovani pomalu plynouciho pribehu je Sutherland. S Martellem navazali uveritelne hluboke pratelstvi. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bohatý podnikatel John Harrigan sa skamaráti s chlapcom, ktorý mu chodí čítať knihy. Chlapec mu po výhre v lotérii kúpi rovnaký iPhone, ako má on, a starý muž sa tomuto daru velmi teší. Po smrti pána Harrigana sa mu začnú diať zvláštne náhody a je jasné, že jeho najlepší kamarát rozhodne neodpočíva v pokoji. - Hororoví fanúšikovia z toho nadšení velmi nebudú, pretože sa to až nápadne podobá na tohtoročný nadpriemerne uspokojivý a hlavne akčnejší The Black Phone, ale stále ide o film, ktorý stojí za to vidieť. Duo Sutherland / Martell má medzi sebou velmi príjemnú chémiu a medzigeneračný rozdiel, pri ktorom mladý človek musí staršiemu človeku ukazovať, ako fungujú moderné technológie, to sme si už zažili zrejme všetci. Záverečná pointa mi prišla tiež spracovaná s prehladom a nesie peknú (na Netflix dokonca až trúfalú) hlavnú myšlienku. Po dlhšej dobe Kingovka, ktorá ma bavila a niekedy si ju pustím znova. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte, že sme starkú pochovali s iPhonom 14. O týždeň mi zavolala, že prečo sme ju pochovali bez okuliarov, lebo teraz nevidí. Ja jej na to, že nemá čo vidieť, lebo je mŕtva. A ona, že nie, nie, nie, že sa stále cíti živá. A že sme ju navyše pochovali bez zubnej protézy, preto teraz šušle. Keď mi zavolala už päťdesiaty raz (neviem prečo práve mne, veď mohla zavolať aj komukoľvek inému) a presne o polnoci, tak som sa nasrala s takou intenzitou, že som bola odhodlaná zabiť ju aj keď je už mŕtva. Zavolala som teda mame, že ideme vykopať starkú, lebo mi furt vyvoláva. Tak sme sa v noci vkradli na cintorín a rozkopali hrob. Vtom sme začuli z truhly búchanie a odšroubovali víko. A zistili sme, že starká žije. Doktori sa vraj trochu pomýlili a prehlásili ju predčasne za mŕtvu. Teraz starká pokojne surfuje na internete s novými okuliarmi a so záluskom na iPhone 15. Mimochodom, ešte raz sa budem musieť pozerať na to protivné decko, tak ma radšej zabite. Nezachránil to ani Sutherland. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa zmýliť žánrom. Telefón pána Harrigana nie je ani zďaleka hororom, ale skôr mysterióznou drámou, ktorá rozoberá témy novodobých technológií a ľudského svedomia. Niekedy sa snaží pôsobiť veľmi múdro a premyslene, i keď je vo svojej podstate pomerne jednoduchá a predvídateľná. Nemá síce zlú atmosféru, no čo sa úrovne strachu týka, celý čas pláva po povrchu a vôbec nezatne do živého. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama