Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

genetique 

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol zvyknutý len na bláznivé bojové štýly Jackieho Chana, či stroho príbehové a priamočiare akčné súboje v podaní Jeta Liho. Nejaká tá samurajská dráma, ale toto bolo konečne o niečom inom. Samozrejme, že podstata príbehu nesiaha nijak zvlášť do výšin, spracovanie však áno. Konečne sa jedná o poriadnu ukážku zdokonaľovania bojových umení od základného výcviku v udržaní rovnováhy až po finálnu spirituálnu výuku. Samozrejme nechýba poriadne divoká choreografia (najmä kúsky s trojdielnou tyčou idú do vytrínky) a záverečný fight. 80%. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film.. který určitě stojí za to vidět (především dabovaná verze od Intersonic). Sice nejsem žádný specialista na Shaolin a Kung-fu žánr ve filmech, ale patří určitě na svojí dobu k těm nejlépe natočeným. Pár scén je velmi legračních...Po hudební stránce nemám námitky. Naopak celková zvuková stránka pěkně vykresluje celkový děj. Spoiler:Když se San te snaží přejít po vodě...snaží se podvádět, ostatní mniši se mu smějí...nemá chybu.Za velmi drastickou a bolestivou scénu vidím v přechodu přes překážky pytle s pískem - "hlavičkování". Jako velmi pozoruhodnou a zajímavou scénu pokládám - když se San te dozvídá o smrti otce. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Opomenu-li krajně nezajímavý úvod do děje a čínských problémů, tak se jednalo o vynikající film. Výcvik v shaolinském chrámu, který naštěstí zabírá většinu stopáže, neměl nejmenších nedostatků. Krásně se mi dařilo z něj nasávat nádhernou atmosféru a vzhledem k tomu, že jsem úžasný, tak jsem se dokázal i lecčemu přiučit z pouhého pozorování. Moji pozornost drželo přikovanou na obrazovce zejména očekávání, co našeho hrdinu ve které komnatě čeká. Nevím, kde tvůrci čerpali, ale krásně si s tím vyhráli. Rozhodně bych se nestyděl snímek komukoli doporučit jakožto nenáročné zpříjemnění kteréhokoli odpoledne. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

len málo filmov na vás dokáže zapôsobiť tak, že si ich hneď po skončení chcete pozrieť ešte raz. v mladosti to v mojom prípade spôsobil film (dnes to tak už nie je, ale i tak si ho stále rád pozriem), ktorý je podľa mňa najlepší zo série so slovom shaolin v názve a to 36 komnat shaolinu. dej nie je príliš komplikovaný, ale čo ma vždy uchvacovalo a čo na tomto filme milujem sú rôzne skúšky, ktorými hrdina yu-te bude musieť prejsť, aby sa mohol stať plnohodnotným sholinským bojovníkom. je to staré, je to jednoduché, ale je to film na ktorý sa len tak nezabúda (a tiež inšpirácia pre rôzne chmaty, ktoré sa dajú otestovať na mladších súrodencoch:-)) ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvá VHS, ktorú som mal možnosť vidieť na vtedy novom videu. Film o mladíkovi, ktorý sa rozhodne naučiť sa wushu, aby mohol bojovať proti bezpráviu ma vtedy ako malého fagana mimoriadne nadchol a videl som ho najmenej 20 krát. Dnes po 7-8 rokoch od posledného pozretia už vidím na filme okrem pozitív(hlavne na tú dobu výborné zvládnutá choreografia) aj negatíva(miestami riadne vyhulené dialógy), no ja tak z nostalgie nemôžem dať inak ako 5. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)

Reklama

Reklama