Reklama

Reklama

Boy Kills World

  • USA Boy Kills World (více)
Trailer 2

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (18)

koty2201 

všechny recenze uživatele

Trailery na Boy Kills World vyzerali o dosť lepšie ako výsledný film. Bol som presvedčený aj na základe synopsie, že by to mohol byť dobrý akčný revenge film.  Je to celé o odplate, ale bohužiaľ, o ničom inom. Akčné scény a súboje sú natočené fantasticky, ale scenár je dosť tragédia. A občas sa film snaží byť nasilu vtipný, ale nie je. Skôr je to taký cringe humor.  Hlavný hrdina (Bill Skarsgård) ani nemá meno, ale ide o to, že mu zavraždili otca, matku a sestru (Quinn Copeland). Môže za to Hilda Van Der Koy (Famke Janssen), ktorá je miestna diktátorka a každoročne si vyberá ľudí, ktorých zabije. Chlapec je miestnym šamanom (Yayan Ruhian) vyučený v boji, aby sa mohol Hilde pomstiť. A keď už sa s Hildou osobne stretne, tak zisťuje, že to bolo celé inak a že trpel stratou pamäte. Na záver nás čaká americký happyend. Len je to celé napísané strašne klišoidne a hlúpo. Dalo sa to aj oveľa lepšie. Postavy sú tiež napísané neuspokojivo. Bill Skarsgård to zvládol herecky dobre a tiahne celý film. Zvyšok osadenstva buď hral priemerne alebo to až príliš preháňal. Ani jedna z postáv až na hlavnú mi nebola sympatická. Proste takto nie. Technicky to bolo skvelo natočené a je to úplne iná situácia. Práca s kamerou, svetlami a plus choreografie a akcia sú zvládnuté na jednotku. Veľmi som si to užíval. Hudba bola príznačne dobrá a mala šmrnc. Kostýmy a masky boli vymyslené sympaticky a každá postava mala niečo do seba po stránke oblečenia . Zasadenie deja už tak extra zaujímavé nebolo. Respektíve mohli ho využiť aj výraznejšie. CGI efekty boli celkom pekné a našťastie to nie je nič na hanbu.  Takže možno to niekoho baviť bude, ale asi si tiež bude najviac užívať len akčné sekvencie, ktorých tu nie je vôbec málo. Len príbeh už je slabší a scenár drhne. Druhýkrát by som si to už nepozrel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se jako producent fištrónsky podepisuje pod další bez debat absurdní filmovou jízdu. Zpětně jen těžko vzpomenout na podobnou ultimátní řezničinu ve spojení s leckdy až nepříjemně vlezlým cringem. Subjektivním handicapem by v tomto případě patrně bylo ignorování traileru a nástup do světa Boy Kills World bez jakéhokoliv předchozího nastudování alespoň hrubé narační složky filmu. Budiž tak tento odstavec takovou menší radou. Na tuhle šlehu se nelze adekvátně připravit, pokud se jeden rozhodne slepě zajít na čistokrevnou akci lomeno thriller. Tak se totiž snímek zdánlivě jeví například z plakátu. To důležité slovíčko zde ale potom zní: sebeparodie. A není pochyb o tom, že Boy Kills World parodií skutečně je, a to nikoliv jen střídmou, naopak vlastně po celou dobu stopáže. Občas jsou odkazy, hlášky, a přemrštěné situační gagy legrační, často ale dokážou solidně rozhodit tempo mňamózních headcountů. Anebo vyšponovanou scénu ještě eskalovat do netušené úrovně trapnosti. Komediální prvky jsou víceméně osvěžující a vítané, tvůrci se s nimi nicméně mohli krotit. V závěru pak jdou naštěstí všechny vyčerpávající fóry a hravý soundtrack stranou, a démonický Bill Skarsgård přepne do nekompromisně seriózního módu "John Wick meets Zátah meets Kick-Ass". A příjemně šokovaný divák najednou sbírá bulvy z krví postříkané podlahy kinosálu. Podtrženo, sečteno, takhle výbušná směs brutální akce a bláznivého humoru tu dlouho nebyla. Schválně se zkuste dopočítat vzduchem zpomaleně létajících končetin. [Kino Aero] ()

Reklama

BlackThorne 

všechny recenze uživatele

Za celou dobu stopaze me film nedokazal vtahnout ani vizualem, pribehem nebo svym humorem. Prijde mi, ze si film nejak nemuze vybrat cim chce byt a ve vsem zustava tak nejak na pul cesty. Souboje jsou choreograficky pekne, ale dost casto neprehledne nasnimane. Humor je velmi predvidatelny, stejne jako dej a jednotlive zvraty odhalite dopredu. Prepaleny vizual a stylovka, kterou se tvurci snazi vytvaret, za me nefunguji. Hodnotim jako mirny nadprumer a premyslim, jestli je mrkev odkaz na Sejmi je vsechny, a jestli zaverecny souboj vypadal jako v Raid jen proto, ze je zde Yayan Ruhian. ()

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

5/10. Boy Kills World je jedinečný, pobuřující, přehnaný, násilný a krvavý. Je to temné a zábavné zároveň. Tak proč se mi to nelíbilo? fakt těžko říct. Kromě několika opravdu skvělých bojových scén jsem si celou dobu stopáže říkal proč mě to nebaví. Nechytlo mě to, jak by mělo. Akce je někdy úžasná, svižná a brutální. Scéna se struhadlem na sýr vyniká. Jindy jsou ale bojové scény hektické, roztřesené a nejasné. I tím lze popsat příběh jako celek. Vždy se cítí mimo. A později ve filmu představí prvky příběhu, které si mě vůbec nekoupily. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Definícia filmovej pičoviny! Ono je až vtipný pohľad, že Bill Skarsgård si vymakal telo práve kvôli takémuto filmu. Boy Kills World má síce skvelé akčné scény a parádnu videohernú estetiku, ale vôbec nie je tak cool ako sa tvári. Ono by to chcelo asi byť ako niečo Dredd (dystopický svet) meets Kill Bill (krvavné Rko) meets John Wick (one-man akcia) meets Kick-Ass (komediálny prvky) a podľa trailerov tu nikto neočakával akokoľvek vážny film, no problémom je, že všetky tie vtipy, hlášky a prehrotené situácie fungujú ledva z polovice, často brzdia tempo a neraz skutočne balancujú na hrane absolútnej trapnosti a cringu. Nehovoriac o tom, že ten film sa následne pokúša byť v určitých momentoch až prekvapivo vážny s pomerne dôrazne prezentovaným zvratom v poslednej tretine, čo však v takto sebaparodickom filme odohrávajúcom sa v absurdnom svete a s maximálne prehrotenými postavami vôbec nefunguje. Ja vlastne ani neviem ako k tomu filmu pristupovať. V určitých momentoch som si ho náramne chlapsky užíval, aby som v tých ďalších mohol mať konštatný facepalm alebo pozerať na hodinky ako dlho to bude ešte trvať s obavami kam to tvorcovia vyhrotia. Po druhý krát už jedine v stave zhulenosti alebo opilosti. Medzitým si dám radšej tie vážnejšie (a lepšie) akčné kúsky z tohto roka. CELKOVO: 5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Trvalo skoro osm let, než se film dostal do produkce. „Lidi z ditributorských společností zhlédli krátký film, který Moritz Mohr udělal jako koncept, ale celý scénář jim přišel moc šílený a nenormální. Říkali: ‚Tohle není něco, na co by se lidi chtěli každý den koukat. Do toho nemůžeme investovat peníze,‘“ prozradil CBR Sam Raimi, jeden z producentů filmu. (DavePave)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama