Reklama

Reklama

Chainsaw Man

(seriál)
Trailer 4
Japonsko, 2022, 4 h 49 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Tacuki Fudžimoto (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrají:

Toja Kikunosuke, Tomori Kusunoki, Šógo Sakata, Ai Fairouz, Šiori Izawa, Marija Ise, Karin Takahaši, Taku Jaširo, Kendžiró Cuda, Maaja Učida, Nacuki Hanae (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Japonsko. Lidstvo žije v neustálém ohrožení ďábly/démony, kteří ztělesňují lidský strach. Čím větší je strach, tím silnější je ďábel. Proti tomuto všeobecnému ohrožení bojují „lovci ďáblů“ – jak ti posvěceni vládou, tak i další na volné noze. Denji je teenager, který nesní po ničem jiném, než po normálním životě, ve kterém bude mít dostatek jídla, hezký domov a nakonec snad i přítelkyni. Jeho největšími tužbami je jednou jíst i něco jiného, než suchý chleba, a dívčí objetí. Místo toho musí žít na úplném okraji společnosti v rozpadající se chajdě a splácet obrovský dluh po otci, kvůli němuž mu Yakuza hrozí smrtí. Když jednou náhodou narazí na malého, překvapivě roztomilého a zraněného ďábla Pochitu a pomůže mu k zotavení tím, že mu nabídne svou krev, začnou spolu pro zmíněné gangstery lovit další ďábly, kteří sužují japonský venkov. Yakuza má však s ulovenými monstry vlastní plány a Denji i Pochita se brzy stanou postradatelnými. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

ešte šťastie že ma nebaví jjk:) jk, mangaka a aj animatori to maju mega naročné, som prekvapený, že v tom biznise ostávajú.. aj keď často nemajú moc na výber, žeano

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

Neřekl bych, že MAPPA jako společnost zažívá těžké časy... ale její zaměstnanci, to je jiná. Osud, který postihne mnohé firmy, jejichž vedení je odtržené od skutečného života a jde jim jen o co největší obrat. 

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Kdyby se nevyskytly potíže s produkcí již u druhé série Jujutsu Kaisen, tak bych tomuhle tvrzení klidně věřil. Jenže jak již bylo naznačeno, tak společnost MAPPA velice ráda vyžírá jeden projekt za druhým a to způsobuje přepracovávání animátorů a jejich šeredně nízký plat. Je to docela ironie, když si člověk něco o té společnosti zjistí a dozví se, že její zakladatel odešel z jiné animační společnosti Madhouse přesně z těch důvodů, kvůli kterým teď společnost MAPPA zažívá těžké časy. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Ingtar2

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Někde v kancelářích společnosti MAPPA teď jednomu animátorovi připoutanému ke stolu, pracujícímu za minimální mzdu, který neviděl svojí rodinu už celé dva roky ukápla slza...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Já bych byl raději, kdyby si na tom filmu dali záležet než aby vypustili nedopečený polotovar. Vzhledem k tomu, že to má být celovečerní film, tak doufám, že animace se posune trochu více směrem ke kreslené, nežli 3D modelům, ačkoliv u seriálu nebyly špatné. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Ingtar2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Snad bude ten film v kinech co nejdříve, buď konec roku 2024 nebo jaro 2025. A Culling Game JJK pak podzim 2025 nebo jaro 2026 řekl bych. 

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

SammyboiSK

Profil filmu je tu založený už nějakou dobu a Kník tu na něj dokonce 17.12.2023 v 14:47 do diskuze posílal odkaz na teaser - je to hned o příspěvek níže. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No hele ty bys taky neodmítl, Prsten z Pána prstenů a teď nemluvím o nějakém za pár korun, ale o jednom z těch, který se používal při nátečení těch filmů. Nebo něco z trilogie o Batmanovi, od Nolana. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

nemluvě o tom, že Superman je až podezřelej šťastnej, což je divné, vzhledem k tomu co čte. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CSM bluray prodeje v Japonsku jsou docela propadák a tohle je důvod. 

Japonští fanoušci/weebs jsou opravdu něco... Co naděláš. Jednou za deset let přijde něco tak skvělého jako je CSM, není to další archetypální šónen jistota plná tisíckrát ohraných klišé, ale mnohem vyspělejší strukturou západně laděná fikce plná odkazů a poct filmu a boření právě těch nudných postupů.. a to je pro mnohé weeby zločin proti lidskosti! A už se jedou výhrůžky, nadávky apod. sračky, internet je fakt krásné místo. :)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Je tedy fakt, že trailer lákal na hororovější a krvavější příběh, a ano je to hororové, ale v jiném směru než je většina tradičních věcí a ano je to krvavé, ale zároveň vyhřezlá střeva a usekané hlavy, nejsou hlavní dominantou seriálu.

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Už jsem se konečně pustil do Chainsaw Mana a mám za sebou druhou a třetí epizodu a já si to teda náramně užívám. Nutno tedy dodat, že si upřímně nemyslím, že je to lepší než třeba Naruto, protože ten mi připadá od Chainsaw Mana v hodně věcech absolutně odlišný a to v čem je odlišný zpracovává na svou dobu docela dobře. Pomalejší tempo Chainsaw Manovi podle mě sedne, jelikož to díky tomu má takovou příjemnou a sympatickou atmosféru. Humor je zpracovaný pěkně a opět velice sympaticky. Animace je prostě god tier. Snad bude takhle skvělý i zbytek epizod. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Denji, Power, Aki a Himeno já vás miluji. 

 

Makima a Kobeni, ne, ne, ne, pryč´od nich, nejde jen o jejich schopnosti a to s kým mají uzavřené dohody, ale ony sou prostě děsivý, kurevský děsivý !!!!!!

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Power & Kobeni Illustration by ED 4 Unit Director coalowl celebrating the episode 12 premiere!

Teď zbývá už jen čekat na oznámení pokračování. Po internetu poletují nějaké drby, že by další arc mohl být adaptován jako film, protože je relativně krátký a ucelený (taková mírná odbočka, i když pro vývoj Denjiho hodně důležitá). Ale zda se toho dočkáme už v roce 2023 nebo spíše až 2024, toť otázka.  Film by teoreticky mohl přijít rychleji než případná další sezona, ale nevím, jak přesně to momentálně v MAPPA funguje. Kromě toho, že toho adaptují strašně moc :)
 

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno