Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Opět velice zvláštní film. Z trailerů to automaticky vypadalo dost béčkově a výsledek byl dost schizofrenický. Půlka filmu je ve stylu originálního příběhu, dobrých vtipů i dobrého zpracování a pak se to mísí s někdy nedomyšlenými a chybějícími scénami, které by leccos dovysvětlili. Připočtěme megalomanské scény s přehnaným humorem ve stylu Velkých bijáků, Epic Movie a podobných kravin a máme zaděláno na dost divný film. Oceňuji nekorektní vtipy, které ku příkladu nejednou v českém dabingu dost vyšuměli. Především si myslím, že film ukázal potenciál Philippeho Lacheau, který by se mohl stát novou komediální hvězdou Francie, i když už je na to docela starý. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Správně ujetá francouzská komedie parodující hned na několik superhrdinských světů, u které si zaručeně pročistíte hlavu. Humor není násilím tlačenej, a přestože se nevyvaruje i gagům, které už před 30 lety nepatřily k nejvtipnějším, tak kadence vtipů a easter eggů je opravdu neuvěřitelná, že to filmu rádi odpustíte. Projekce v kinech se současným Batmanem je buď šťastná shoda náhod nebo skvělý marketingový tah. Lachtan Filip se svojí partou si suverénně řekli o moji pozornost a rozhodně si projedu jejich další projekty. Plný počet utíká jen těsně (třeba se to ještě změní) kvůli na poměry filmu skromnému finále. Super-Blb by také rozhodně snesl o 10 minut více, nepřišlo mi, že by mu jakkoli docházel dech. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Frantíci už nemajú inú komediálnu dvojicu ako ona a on. Išli si vystreliť zo superhrdinov, čo na jednej strane chápem, na strane druhej nechapem, prečo je to urobené takto na prvú. Čo to je, komédia pre blbých? Jednoduchý humor, nefunkčné vtipy a okrem testovacieho auta nič, čo by ostalo v pamäti. 2 z 5 ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama