Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osvedčený herecký casting, ktorý vo francúzskych komédiách exceluje. Ale videl som s nimi už aj lepšie kúsky. Dobrá paródia, lepšia pre mňa ako presexualizovaný a vulgárny Deadpool. Ani tu sme sa nadržaným veciam nevyhli, ale bolo to v norme. Ale že by som sa za brucho chytal, tak to nie. Neostali vo mne ani nejaké pamätné scény, pre ktoré by som sa k filmu vrátil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ide o dalsi zarez v postupne sa rozrastajucej  filmogarfii uz nie prave najmladsieho philippa Lacheau-a  a jeho  kamarata Tareka Boudaliho. Lacheau je tu za kamerou i pred kamerou, myslim si coraz viac, ze za kamerou je Lacheau schopny rezsier, no ako  herec nic moc. Zaciatok je trapny, no je urcite pre Lacheau -a lepsie trapne zacinat nez koncit. Potom sa film trochu rozhybal, no  zasmial som sa 2 - 3 razy. Niekedy akokeby Lacheau s Boudalim si dostatocne neuvedomovali, ze i humor je vec vazna. Je ako krehka nadoba, staci malo a rozsype sa. A ani humor nie je humorom bez ludskosti a laskavosti  : 60 % ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je úplne očividne, že sa tu budú parodovať všetci najznámejší pláštenkári od Batmana po Kapitána Ameriku a musím priznať, že je to fajn. Nemám rád, keď je humor nasilu tlačení do každej scény, no tu je to dávkované celkom dobré, divák sa toho hneď nepreje a navyše je finále až prekvapivo štýlové. Je vidno, že si frantíci v tomto filme radi spravili so superhrdinov prdel a je viac ako jasné, že ich to dosť bavilo. No a mňa to bavilo tiež, navyše je to dosť krátke, takže moc sa nie je kde nudiť. V dnešnej prekomixovanej dobe je tento film ako svieža vôňa vo vašom WC, zaručene vás preberie. 75% - 4* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápady nabitá a překvapivě vtipná parodie/pocta komiksovým filmům ať už DC nebo Marvel. I přesto, že se zde najde celá řada fórů, která přestala fungovat před 30 lety, pořád jich je dost na to, aby se divák po celou dobu bavil a zároveň nebyl odbyt pitomým příběhem, který je v tomto případě až překvapivě komplexní. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu jsou narážky na postavy: Batman z DC, Thor, Iron Man, Captain America, Hulk ze série Avengers (2012) a Profesor X, Mystique a Wolverine ze série X-Men (2000). (Knowho)
  • Pôvodne chcel Philippe Lacheau sparodovať filmy o Jasonovi Bournovi, pričom herec mal mať autonehodu v špionážnom aute použitom na natáčanie filmu. Nakoniec sa mu tento žáner zdal príliš tmavý na komédiu, a tak zmenil rozhodnutie a vybral si superhrdinský film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama