Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Koukat jen kvuli Arnoldovi. Stay Hungry nema moc co jineho nabidnout. Pribeh je hloupy a nudny, Jeff Bridges se snazi, ale nema moc co hrat, ostatni postavy jsou matne a nezajimave. A co je nejhorsi tak saotny bodybuilding tu je uplne zbytecne. Stejny film se mohl zabyvat jakymkoli jinym sportem/konickem. Koukatelne jen pro die hard fanousky Arnolda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Osobně bych si tohoto filmu ani nevšiml, ale po tom co se o něm rozepsal Arnold ve svém životopise Total Recall jako o své prvotině za kterou dostal Zlatý Globus (!?) jsem neodolal. No věděl jsem co mě čeká a proto šok se nedostavil žádný. Většina scén kde je Arnold na scéně jsou úsměvné a groteskní (nejhorší je že nevím zda by byly i kdyby je hrál někdo jiný :D), takže chápu že skalní "Arnodofilové" museli trpět. Navíc chování všech je takové "divně free". Tak nějak to přisuzuji té době hippie (dnes by byl chudák Arnie s přístupem k Sally za pasáka). Všemu nasadila korunu ta závěrečná taškařice se svalovci v ulicích... ta grupa pózujících borců na jedoucím autobusu mě doslova rozsekala. Naprosto skvělý mi připadal Jeff Bridges. Scéna s obrazem byla mistrovská! ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

... a Zlatý Glóbus pre vychádzajúcu hviezdu roku 77 získava rakúsky dub Arnold Schwarzenegger. Škoda, že nešlo o debut ako bolo prezentované, ten si odkrútil čoby Herkules v New Yorku ešte pod menom Arnold Strong. Arnie tu nepredstavuje nezastaviteľnú mašinu a dynamickejšie scény sú bez neho. Jeho rola má ponúknuť niečo viac, ukázať že byť kulturistom neznamená byť homosexuálom, ktorý najradšej trávi čas v upotenej telocvični. Postava Santa hrá na husle, vystupuje s kapelou, rozumie sa do porcelánu a ľúbia sa mu baby ako každému inému. A síce sa Arniemu nedá uprieť sympatický prejav, niektoré repliky čo utrúsi môžu vyznieť komicky (máte moc peknú zbierku skla), nehovoriac o batmanovskom obleku, ktorý netuším čo mal predstavovať, možno šoumen, možno skromný muž skrývajúci sa za identitou superhrdinu. Trochu odveci pôsobil pochod ulicami v plavkách, kde sa ostatní kulturisti vykašľali na vyhlasovanie výsledkov Universum a šli pózovať medzi ľudí čo ani netušili, že kulturistika vôbec existuje. Ale beriem, šlo o prvý film na túto tému a reklama k tomu skrátka patrí. Film má našťastie aj svoj vlastný príbeh, Jeff Bridges je žralok, ktorý má donútiť majiteľa posilňovni predať mu svoje priestory. To ale netuší ako blízko sa k týmto ľuďom dostane z čoho vyplynie zmena kurzu v podnikaní a s tým ďalšie problémy. Jeff to zahral skvele, potešil tiež Freddy Englund a rovnako prítomnosť mafiána z Kmotra / Rockyho. Určite pobaví scénka s prostitútkami a vydarená bitka so železným náčiním. Film priemerný, v Arnoldovej filmografii zabudnutý, ale pre skalných fanúšikov príjemným ohliadnutím sa za hereckými začiatkami ešte "hladného" Mr. Olympia. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Hodně bizardní zážitek vidět v jednom filmu Arnolda S., kterak pumpuje železo a ještě k tomu hraje na housle! Opravdu velmi zvláštní, Arnold jako kulturista intelektuál a vedle něj ještě Jeff B. a Robert "Freddy Krůgr" E. Jako třešnička ještě Sally F., na tomto vcelku prapodivném bizarním a hodně za hair přitaženém dortu. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No jo začátky jsou těžký včetně Arnieho :-),ale není to zase tak špatné jak by někdo mohl čekat,jen mi střih filmů přišel někdy nelogický a působilo to,jakoby některé scény chyběly nebo na sebe nenavazovaly,ale příběh o tom,že ti dole se postaví proti těm nahoře nikdy neurazí proto za mě 65 % a tři hvězdy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Podmínka režiséra byla, aby Schwarzenneger pro roli zhubl 15 kg. Arnold si poté uvědomil, že s takovou váhou už nemůže myslet na vítězství v kulturistice. Roli však přesto přijal, protože ve sportu dosáhl všeho, čeho dosáhnout mohl, a jeho další metou byl jednoznačně film. Po dokončení snímku se však přesto ke kulturistice vrátil. (sator)
  • V závěrečné scéně, kdy kulturisté vybíhají na ulici, kde o chvíli později pózují, lze krom Arnolda Schwarzeneggera a Kena Wallera vidět i další známé tváře kulturistiky tehdejší éry, jakými jsou například Mike Katz, Robbie Robinson a Franco Culombu. Všechna tato jména rovněž figurovala v dokumentárním snímku Pumping Iron (1977), kde dostaly postavy mnohem více prostoru. (Platom)

Reklama

Reklama