foto

Joanna Cassidy

  • nar. 2.8.1945 (72 let)
    Haddonfield, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká filmová hvězda, Joanna Cassidy, vlastním jménem Joanna Virginia Caskey, má na svém kontě, za čtyřicet let práce před objektivy kamer, desítky rolí. Jde o zkušenou matadorku filmového průmyslu, televizní zábavy a modelingu.

Joanna Virginia Caskey se narodila v Camdenu v New Jersey 2. srpna 1945. Vyrůstala v prostředí uměleckého světa – její matka i dědeček byli umělci. V New Yorku na Syracuse University vystudovala umění a v roce 1972 odešla pracovat jako modelka do San Franciska.

Herecké zkušenosti začala sbírat před filmovou kamerou už na konci 60. let. První film, ve kterém získala Joanna roli, byl snímek BULLITT v roce 1968. V sedmdesátých letech získala celou řadu rolí v dlouhé řadě televizních seriálů. V mezinárodním měřítku ji proslavil až film režiséra R.Scotta BLADE RUNNER, natočený v roce 1982, kde si zahrála společně s Harrisonem Fordem. Dobře zvládla i herecky poměrně náročnou roli reportérky Blaire Stryder ve Spottiswoodeho filmu POD PALBOU.

Joanna Cassidy je herečkou všeobecného talentu, nicméně její hlavní herecká orientace směřuje celý život hlavně do televizní produkce, což jí poněkud ubírá na světové popularitě, kterou by si jinak určitě zasloužila v mnohem větší míře. V roce 1984 získala Zlatý Glóbus za rok 1983 v seriálu BUFFALO BILL jako nejlepší herečka v seriálu.

Joanna má velmi pozitivní vztah ke zvířatům a proto se hodně angažuje jako aktivistka za práva zvířat. Jejím manželem se na deset let stal v letech 1964-74 Dr. Kennard C.Kobrin. Společně mají dvě děti.

Ivan "Insomnia" Rondík

Herecká filmografie

Filmy

2015 Plíživé zlo
Přeludy
Too Late
2014 Night Vet
Zugzwang
2013 Doorway to Heaven
2011 Noční jízda
2010 Anderson's Cross
Vánek osudu
2009 Dům v temnotách
Stolen
Tak se měj
2008 Hloubka duše
Podvody a lži
2007 Polibte nevěstu
2006 Larry - inspektor hygienické stanice
Panna z Juarezu
Smrtící nenávi2t
2005 Found (TV film)
Witches of the Caribbean
Čítárna (TV film)
2004 Murder on the Hudson
2003 Cesta úspěchu (TV film)
2002 Spalující oheň (TV film)
2001 Antrax
Duchové Marsu
2000 Moonglow
Pokušení
1999 Sloužit a chránit (TV film)
1998 Circle of Deceit (TV film)
Nebezpečná krása
1997 Druhá občanská válka (TV film)
Executive Power
Loved
1996 Alchemy (TV film)
Crystal Cave (TV film)
Řetězová reakce
1995 Eye of the Stalker (TV film)
Spi, děťátko, spi (TV film)
Upír v Brooklynu
1994 The Rockford Files: I Still Love L.A. (TV film)
Ticket, The
1993 Barbaři za branou (TV film)
Monstrum (TV film)
Other Mothers (TV film)
1992 Grass Roots (TV film)
Landslide
Perfect Family (TV film)
Přímý přenos z cely smrti (TV film)
Taking Back My Life: The Nancy Ziegenmeyer Story (TV film)
Vražda po americku
1991 Lonely Hearts
Matka, dcera a milenci
Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela
1990 Bar Girls (TV film)
Girl of the Limberlost, A (TV film)
Tam, kde je srdce
Wheels of Terror (TV film)
1989 Vězeň
1988 1969
Falešná hra s králíkem Rogerem
Noční můra v Bittercreeku (TV film)
Otcova pomsta (TV film)
1987 Čtvrtý protokol
1986 Drogy z Times Square (TV film)
Klub ráj
Pleasures (TV film)
1985 Code Name: Foxfire (TV film)
1984 Pozvánka do pekla
1983 Family Tree, The (TV film)
Pod palbou
1982 Blade Runner
1980 Night Games
Reunion (TV film)
1979 She's Dressed to Kill (TV film)
The Glove
1978 Our Winning Season
1977 American Raspberry
Poslední představení
Povolání: kaskadér
1976 Zůstaň hladový
1975 Il medaglione insanguinato
1974 Odborník na banky
1973 Smějící se policajt
Černá výprava
1970 Fools
1968 Bullittův případ

TV seriály

2018 Rodinka na kousky (TV seriál)
Parents Ancestry Coupon Chaperone (S03E14)
2017 Confess (TV seriál)
Secrets Revealed (E05)
Happy Birthday Auburn (E03)
This Is Not a Date (E02)
další epizody (4)
2016 Lady Dynamite (TV seriál)
Jack and Diane (S01E04)
Motiv (TV seriál)
Chronologie bolesti (S04E12)
Přirozený výběr (S04E11)
2015 Odd Mom Out (TV seriál)
2014 Prozíravost (TV seriál)
Dirty (S03E10)
2013 Endeavour (TV seriál)
Raketa (S01E03)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v bílém (S09E06)
Poslední striptýz (S08E22)
2009 Off the Hook (TV seriál)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Každý potřebuje domov (S05E11)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Svůdce (S04E09)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Pravda a následky (S02E10)
Příběhy s poučením (S02E09)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Osamělí (S05E10)
Ticho (S05E07)
další epizody (6)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
To je můj pes (S04E05)
další epizody (4)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Probuzení (S04E08)
Doma (S04E03)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
Vernisáž (S03E09)
Místo a čas (S03E07)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
Tajemství (S02E10)
další epizody (6)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nový člověk (S01E10)
Otevřená kniha (S01E05)
1999 Kmen (TV seriál)
1996 Superman (TV seriál)
1994 Hotel Malibu (TV seriál)
1993 Dudley (TV seriál)
1985 Code Name: Foxfire (TV seriál)
Hollywoodské ženy (TV seriál)
1983 Buffalo Bill (TV seriál)
1979 240-Robert (TV seriál)
1978 Roller Girls, The (TV seriál)
1977 Shields and Yarnell (TV seriál)

Dokumentární

2013 Drew: The Man Behind the Poster
2007 All Our Variant Futures
Deck-A-Rep: The True Nature of Rick Deckard
Fashion Forward: Wardrobe and Styling
Nebezpečné dny: Jak se točil Blade Runner
2000 On the Edge of 'Blade Runner' (TV film)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
1994 The 21st Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1980 Battle of the Network Stars VIII (TV pořad)
1979 Battle of the Network Stars VII (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace