Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Recenze uživatele MickeyStuma k tomuto seriálu (9)

Moře klidu (2021) 

Na Zemi je katastrofické sucho a na Měsíci je něco, co by mohlo lidstvu pomoct. Ale jako obvykle je tu jedno velké ale. Seriálový sci-fi thriller jihokorejských tvůrců, kteří sice viditelně čerpali scénograficky i dějově z nejrůznějších sci-fi snímků napříč desetiletí, ale poskládali to vše tak šetrně, že se děj vyvíjí zcela smysluplně. Tím má příběh v každé seriálové části čím překvapit. Intenzivnost dějového vývoje je tak neoddiskutovatelná. To nebývá často. Seriál se v úvodní části hbitě pustí do centra problematiky a poté nám jsou, v poslední době tolik populární retrospektivou, vysvětleny dané sounáležitosti. Vše je řízené charaktery postav, což krásně funguje a to obzvlášť, když se stále jde k věci a zbytečně se stopáž nenatahuje zbytečnostmi. Celé je to zpracované na základě stejnojmenného krátkého filmu režiséra, který stojí i za tímto seriálem. Za zajímavost jistě stojí, že hudba do soundtracku byla nahrána v Praze. Ale jo, vlivem výše zmíněného použití známých motivů se některé dějové části mohou zdát předvídatelné, ale to nic nemění na faktu, že Jihokorejci své seriály umí daleko lépe, než američtí. ()

Lunární výzkumná stanice Palhe (2021) (E01) 

Úvodní část začala dobře. Žádné zdržování zbytečnostmi, hned se jde na věc. Je dána světová problematika, řešení, cesta na Měsíc, který skončí tak jak skončí a dramatická cesta na stanici. Děj jednoduchý, jak z komiksu, ale nevadí. Snad zamrzí malá charakterizace postav, ale zase je to přeci jen ještě na začátku. ()

Tři úložiště (2021) (E02) 

Děj příběhu se druhou částí přesunul do výzkumné stanice, kde všechny čeká překvapení vyvolávající otázky. Tímto se udává, kam to bude směřovat. ()

Příčina úmrtí (2021) (E03) 

Ani třetí díl nezahálí a stále v dějovém vývoji přináší nová překvapení. Zajímavý nápad s virem, který je plně v paradoxním kontrastu se situaci na Zemi, a k tomu nápad s mimozemským organismem, kdy v některých scénách poznáme motivy ze snímku 'Vetřelec' (1979), tak i ze snímku 'Vetřelci' (1986) a snad i nějaké detaily ze snímku 'Prapast' (1989). Zapadá do sebe dobře. ()

Pravda vychází najevo (2021) (E04) 

Dostáváme do konce první poloviny série. Intriky, zrada, nejistota a hlavně objevení toho nejpodstatnějšího. O co tu jde. Atmosféra si drží dramatizaci trochu s odstupem a je to dobře. Mírné napětí nad tím vším vytváří zajímavou atmosféru. ()

Tajné úložiště (2021) (E05) 

Seriál má v každém dalším díle stále čím překvapit. Je vidět, že nad celou koncepcí příběhu tvůrci přemýšleli. Každou vysvětlenou záhadou se objevuje další, hrozba nad všemi neustává, hororová atmosféra zvyšuje svou intenzitu. V následujících dílech je stále na co těšit. ()

Klíč ke spasení (2021) (E06) 

Na události přeplněný díl, ale zpracované tak, že je vše stále plně srozumitelné. Hlavně celou dějovou etudu  posouvá děj dál. Jsou vyobrazeny další odpovědi, čímž mnohé záhady a události dostávají větší smysl. ()

Luna (2021) (E07) 

Téměř  všechny části dějové skládačky jsou pohromadě, čímž se dozvídáme to nejdůležitější. Co a kdo, jen zatím nevíme proč. Dochází však k něčemu, co asi nikdo nepředvídal. ()

Moře klidu (2021) (E08) 

Zakončení je zcela v souladu správně pojatého sci-fi. Dostatečná dramatizace v rámci zoufalství, akce a přežití. Emocionální stránka věci už je jen třešničkou na dortu. ()

Reklama

Reklama