Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Korejci prostě umí. Po Olihní a Království zombie nám přinesli další zajímavý seriál. Najdeme tu i herce z obou zmíněných seriálů. Děj se odehrává v budoucnosti, kdy je Země na pokraji zhroucení z nedostatku vodu. Skupina astronautů se vydává na záhadnou misi, o které mnoho neví. Mají na opuštěné stanici na Měsíci získat jakýsi záhadný vzorek. Onen vzorek obsahuje lunární vodu, která má abnormální účinky. Na stanici se pak začnou dít podivné věci a lidé začnou umírat. Nakonec se naše posádka dozví pravdu, která je celkem děsivá. Má to dobrou atmoškou, ale možná by to mohlo být kratší. "Vy máte zlatou kartu?" ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jasné, je to viac rozťahané, ako by tomu slušalo, buď mali niečo vymyslieť, alebo to skrátiť aspoň o časť-dve, ale... ALE Kórejci fakt na Netflixe valia. Napriek objektívnejším silným trom hviezdam mierne nadhodnocujem na slabšie štyri z viacerých dôvodov. 1. Kórejcom ide jedna vec za druhou a sledujem to už posledných pár rokov, nie len Squid Games, ktorý mňa až tak moc neoslovil v porovnaní napr. s týmto. 2. Kórejci na Netflixe paradoxne vynechávajú jednak svoj klasický trademark z domácej tvorby, t.j. ukričané, uplakané a uvrieskané scény a opäť znovu paradoxne vynechávajú dokonca aj už takmer stopercentné Netflixácke bludy spojené s LGBTIQ, politickou korektnosťou, všerasovým spracovaním, MeeToo atď. atď. 3. Netflix spolupracuje s esami na poli audiovizuálnej posprodukcie a je to vidieť, pretože valia nielen po vizuálnej technickej stránke, ale dokonca aj po hudobnej. Málokedy pozerám titulky do konca pri filmoch a nieto ešte pri seriáloch (výnimka je Marvel a DC kvôli scénam navyše), ale tu som urobil výnimku a čo som neobjavil. Na orchestrálnej zložke sa podieľal kto? Pražská filharmónia. Pozor, viem, že vo svete patrí medzi špičku a je využívaná vo veľkých projektoch, ale v spojení s Kórejcami? Tak to som nečakal. Plus pre pražský orchester ako taký a zároveň obrovské plus pre Kórejcov, že si "nejdú to svoje", ale nechajú sa nielen inšpirovať ale rovno využijú to, čo ostatný svet pozná už dlhé roky. 4tý a posledný bod je to, že mi to celkom fajn pripomenulo iný veľmi inteligentný a pritom minimalistický sci-fi trilerík Moon, takže na druhú sériu som zvedavý, minimálne kvôli super záveru, ktorý nechal otvorené fakt obrovské vrátka... ()

Reklama

pilarius 

všechny recenze uživatele

Jako fakt 69 %? Jenže tohle není nice. Kupa fyzikálních a biologických bot bez jakéhokoliv náznaku o jakkoliv ne/uvěřitelné vysvětlení (třeba takový zákon zachování hmotnosti nikde nikomu nic neříká?), nevýrazné postavy, iracionální chování takřka všech zúčastněných. Dohromady absolutní neschopnost zachovat divákovu suspension of disbelief, pakliže ve škole aspoň trochu dával pozor. Kdyby tam dokázalo bavit aspoň něco jiného, jenže pusto a prázdno. Mnohem raději divákům doporučím minisérii White Wall. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy mě hrozně iritovalo, že si film/seriál hraje na sci-fi a přitom důkladně znásilní tu část "sci". Tady korejci okázale ignorovali nejen fyziku, ale i chemii, biologii a ostatní hard, ale i soft science. Jelikož se v tom moc neryli a nesnažili se to okecat, ale vyprávěli o něčem úplně jiném... tak to nakonec vlastně tolik nevadilo. Takže atmosféra fajn, nebýt hysterického poštěkávání a štkaní, bylo by to ještě lepší. Slaboučké 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja myslím, že Kórejci urobili veľmi slušné sci-fi. Občas to pripomenie klasiku Votrelci od J. Camerona, alebo iné sci-fi, ale čo sa už dnes dá vymyslieť bez toho, aby to niečo nepripomínalo, že? Napriek tomu je hlavná zápletka s vodou na mesiaci pomerne originálna a podarilo sa z toho vykresať celkom atraktívne sci-fi. Má to slušnú atmosféru, tie tmavé úzke uličky a šachty majú atmosféru vždy, triky sú veľmi solídne, scéna s odtrhnutým výťahom sa podarila a navyše sa Kórejci aj ako herci krotia a predvádzajú pomerne slušné herecké výkony bez hystérie, kriku a nasilu uplakaných scén. Ja som bol veľmi spokojný, v závere je jasné, že nemáme odpoveď na všetky otázky takže 2. séria sa v najbližšej dobe pravdepodobne zrodí. 80%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)
  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)

Reklama

Reklama