Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O nesmělém profesorovi dějepisu a jeho potížích při seznamování na inzerát... O osobu profesora Hrstky je mezi ženami sice zájem, ale profesor se ještě oženit nestihl. Jeho bývalý spolužák Koníček, který se s ním náhodně setká jako malíř pokojů, mu v tom chce pomoci. Nesmělý profesor však při seznamování nastrčí za sebe raději Koníčka. Tím si však vymění i povolání a svou novou přítelkyní je požádán o vymalování bytu. S tím mu Koníček musí pomoci. Zda se záměna neprozradí a jestli se profesor Hrstka nakonec vůbec seznámí, uvidíte v této televizní komedii s výbornými hereckými výkony Jiřiny Bohdalové, Jiřího Sováka a Vladimíra Menšíka. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Kdo chce kam, pomozme mu tam." Tak to praví známé lidové pořekladlo. Opět velmi pravdivé. Pan profesor v letech a ještě k tomu vdovec a štramák, to je prostě ta správná a snadná kořist. Pardon, ta pravá partie. Vladimír Menšík v roli malíře pokojů působil jako vždy živelně, pomalu až jako velká voda. Nicméně, to byla ta jediná vzpruha, která Sováka nakopla k činům. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, s poměrně málo uvěřitelnou zápletkou, kde se téměř pamětník (jako jsem já) spíše podivuje tomu, jak byla doba let osmdesátých ošklivá, rozbitá, zanedbaná a jak nepříjemní byli poskytovatelé služeb. Trio v hlavní roli je vynikající parta, ale slabý scénář nevylepší ani bohorovnost Vladimíra Menšíka, roztomilost Jiřího Sováka, či civilnost Jiřiny Bohdalové, a to ani když i v téměř sebemenších rolích poznáváme známé - slavné tváře. Celkově se tedy před námi odehrává průměrný, nepříliš vtipný televizní filmeček. ()

Reklama

otacz 

všechny recenze uživatele

Film o dvou hercích - Sovák & Menšík. Z nulového scénáře naprosté maximum. I hudba je přijemná. "Ale to je jiný termín.-Termín je stejnej, akorát jsem přišli o pár měsíců později. U dětí je to obráceně, viďte paninko." nebo "Já to beru na všecko a furt. Taky je to na mě trochu vidět, ale mě je to jedno". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Souhra Jiřího Sováka, Vladimíra Menšíka a Jiřiny Bohdalové měla málokdy chybu. Když už se ale nějaká našla, byl jí většinou scénář, který hercům nenadělil tak vybroušené dialogy a tak zajímavé situace, jaké by si zasloužili. A právě to je případ Kdo chce kam..., filmu, jenž by s jiným obsazením byl naprosto zbytečný. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá krátká televizní komedie s vynikajícím obsazením a jednoduchým, ale zábavným scénářem. Nesmělý profesor dějepisu Čestmír Hrstka v podání mistra J. Sováka by se rád seznámil s nějakou ženou a odvahu k tomuto kroku včetně nezbytných rad mu dodává jeho bývalý spolužák, nyní pokojový malíř a všestranný znalec žen pan Koníček (tradičně výřečný, vynikající V. Menšík). V této pouze pětačtyřicetiminutové komedii může divák shlédnout, jak to chodilo na socialistických řízených seznamkách, pochopitelně nechybí počáteční fráze zahajující konverzaci nezadaných osob. Paní Řeřichovou, o níž plachý profesor po seznámení ve třech začne usilovat, ztvárnila J. Bohdalová. Nezkušený profesor, z nejasných důvodů, jakoby se styděl za své vzdělání a povolání, při seznamování prohlásí, že malíř pokojů je on, načež Bohdalka využije situace a požádá vyděšeného Čestmíra o vymalování bytu. Z této situace plyne mnoho zábavných momentů a dialogů skvěle sehrané trojice našich předních herců a přestože tato televizní komedie pana Václava Hudečka, autora mnoha podobných krátkých televizních děl, scenaristicky příliš neoslní, právě díky zábavnému hereckému triu, zejména díky živelnému Menšíkovi, hodnotím nadprůměrně. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Naproti domu paní Řeřichové (Jiřina Bohdalová) se nachází restaurace "Za Větrem". Když tam zve na oběd pana Hrstku (Jiří Sovák), nazývá restauraci "U Zeleného Věnce". (rakovnik)

Reklama

Reklama