Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Režisér se vskutku evidentně snaží o mistra Leoneho a musím říci, že úplné zklamání to není. Morriconeho hudba ( hlavní motiv byl použit v Kill Bill v 5. kapitole ), pistolníci, drsné hlášky. Bohužel nikdy nedosáhne jeho režijní schopnosti gradace a dramatizace. Navíc některé hlášky Johna Phillipam Lawa působí někdy až nuceně a trapně. Moc se do své role nehodí, takový mladíček. Nikdo neumí podat hlášky jako Eastwood. Souboje jsou odfláklé. A po obrazové stránce je to slabé. Leone by z tohoto scénáře udělal minimálně čtyřhvězdičkový western. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Kdyz dobry western, tak jedine od nemce - May ;]] nebo italu... ;]] Olysaly deda Lee je dobry jako dycky a me udelal film strasnou radost, ze se zuby nechty vyhybal klise - ehm, az na ten rodinny zacatek a finale v mexickem pueblu (to snad pouzili i v jednom z Djangu - v bastardovi tusim ;]]) a kdyz jsem chvili premysel, kam bych sam film vedl, aby to nebyla takova ta tuctova blbost, tak to tvurci o 5 minut dale udelali presne podle meho planu. Ja jsem byl s delkou, invenci a poctem mrtych/vystrelenych kulek natolik spokojen a nejspis za pomoci pisecne boure v zaverecne prestrelce mi pisek zatemnil zrak, ze dam temer absolutni hodnoceni... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře uvařené špagety, na které bohužel Petroni v závěru kydne porci slapstickové šlehačky. Počáteční krutosti jsou postupně obrušovány hrany jemným humorem, zůstalo-li by však jen u toho, byl bych maximálně spokojen. Finální střet dobra se zlem už však získal až křečovitý komediální nádech, škoda. Jinak je tu totiž spousta prachu, potu, špíny, spalujícího žáru a drsňák van Cleef, kterému zdatně sekunduje ocelooký archetyp italského westernu v podobě Johna Phillipa Lawa. Je až s podivem, že jeho působení v "prašném" žánru se omezilo pouze na tento film. Velká spokojenost jen s mírnou vadou na kráse, čtyři silné hvězdy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Western přesně podle pravidel, tak takový je Muž proti muži. Mně se tam promítal Limonádový Joe se Sedmi statečnýma. Pro roli Billa mohli přece jen vybrat jiného herce, tenhle byl nevýrazný a extra moje sympatie nevzbuzoval, ale budiž. Hudba byla jako vždy u Morriconeho vynikající. Nuda to není a za mě je to trojka jak vyšitá. Ruleta 2018 ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný spaghetti western, jakých byly natočeny desítky. Těch opravdu kvalitních bylo bohužel jen několik. Přesto však film obsahuje minimálně dvě pozitiva, díky kterým stojí za to ho zhlédnout - výborná závěrečná přestřelka v mexické vesnici bičované písečnou bouří a jako vždy stylový Lee Van Cleef. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama