Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Málo známy no zato dosť nadpriemerný slasher, ktorý je postavený predovšetkým na zaujímavej práci s kamerou a strihom. Vraždy sú naozaj nápadité, nechýbajú gore scény, čo ma ale prekvapilo najviac je na slasher naozaj netradičný koniec, ktorý tomu dodáva zvláštny šmrnc__________Dovolím si ale polemizovať a napíšem, že dôvodom, prečo je tento film tak dobrý je prítomnosť Sama Raimiho ako herca a stavil by som aj topánky na to, že sa podielal na mnohých scénach ako režisér/pomocný režisér/autor....whatever. Niektoré scény majú totižto nenápadný, takmer až nevkusný blocking, rámovanie pôsobí ako keby to točil chlapec čo práve vyšiel z filmovej školy, no vždy keď sa na scéne objaví Sam Raimi vo svojej postave (alebo jeho brat), odrazu je všetko nápaditejšie, blocking scén a aj rámovanie odrazu pôsobí ako keby sme pozerali The Evil Dead. Takisto niektoré takmer až komické pre Raimiho typické vychytávky ako bitie človeka s odrezanou hlavou, alebo oko medzi olivami_________Neviem. Nechcem tvrdiť, že Raimi film režíroval, ale z mnohých scén je cítiť jeho autorskú prítomnosť a podivuhodne sú to väčšinou scény, v ktorých sám hraje. Nech si z toho každý vyvodí čo chce. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Intruder je naprostý unikát, je to méně známý film s naprostou hereckou třídou. Raimi brothers, Bruce campbell, Spiegel, Bender. No prostě parádička. Slasher to je jak má být, příjemná atmosféra super herci, vraždy na úrovni(i když ne takovej druh kterej je nechutnej). Film si drží laťku mezi hororem a groteskou, občasné vtipné vsuvky jsou parádní a pobaví, ale přitom to nejsou vyloženě vtipné momenty, ale jsou spíše čenohumorné. Palec nahoru. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina má kolísavé napětí a hodně zbytečného žvanění mezi regály. Jak ale dojde na vraždění, vše se pěkně rozjede až k povedenému finále. Vrah je vynalézavý, a tak dojde na nůž, sekáček na maso či bodec na lístky. Nejlepší jsou ale lis a pila na maso, ba i hák je výživný. Divák si může tipovat, zda se naplní klišé o blondýně. Zdejší obsah prozrazuje zbytečně moc. Po letech jsem jednu hvězdu přihodil. ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Slaboduchý béčkový slasher z konce 80. let od režiséra Scotta Spiegela (kamarád Sama Raimiho). Na první pohled je vidět, že Spiegel se snažil natočit dobrý krvavý slasher, ale moc se mu to nepovedlo. Některé uhozené scény střídají špatnými dialogy a tak to jde celý film. Jediný klad tento film má opravdu snad jen ty masakry, které jsou opravdu lahodné. Jinak Spiegele styď se, to si říkáš spolupracovník Sama Raimiho!!! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už chápu, co na téhle ujeťárně vidí sám velký Tarantino (btw scénu s rozšlápnutým okem použil o několik let později i ve svém Kill Billovi). Sebranka, co na točila kultovní Evil Dead, řádí i tady, Intruder patří určitě mezi to lepší, co silná osmdesátá léta v hororu nabídla. Děj je sice triviální, ale vynalézavost vražd nezná hranic (zkuste trumfnout mlácení uříznutou hlavou :-). Avšak pokud jste se těšili, tak jako já, na Bruce "Ashe" Campbella, tak ten tu má asi minutový štěk na konci filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Aj napriek tomu, že sa na DVD vydaní filmu dostalo meno herca Bruce Campbella až do pozície prvej hviezdy filmu, pravda je taká, že sa vo filme objavuje až v samotnom závere a aj to len na krátku chvíľu. (beso74)
  • V Itálii vyšel tento film pod názvem Terrore senza volto, což v překladu znamená Terror bez tváře. (Chatterer)

Reklama

Reklama