Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John je trochu lenivý, proto jen občas jezdí po New Yorku jako taxikář. Když veze namyšlenou slečnu na letiště, rozhněvá se, a tak ji nechá v taxíku na mostě a klíče zahodí do řeky. Spolu s kamarádem Russellem, kterého práce učitele angličtiny taky moc nebaví, se přihlásí do armády. Jack svým svérázným humorem způsobuje při výcviku sobě i ostatním problémy. Při jedné z mnoha vylomenin oba kamarádi zatknou v roli vojenské policie dvě pěkné dívky, s kterými se sblíží. Na prohlídce před závěrečnými zkouškami určí generál jednotku, která má v Itálii představit nové bojové vozidlo americké armády. Není to tank, ale špičkovou technikou vybavený pancéřový mikrobus se silnými zbraněmi. Jack a Russell se s ním vydají do Alp, kde se chtějí setkat se svými slečnami. Kapitán se s jednotkou vydá za nimi, protože si myslí, že John a Russell jsou špióni, kteří utekli s bojovým vozidlem do Československa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodova komedie, trosku takova vojenska verze Policejni akademie, ale bohuzel musim rict, ze je na filmu drobet videt stari. Precejen se tvurci nepoustej do nejakejch moc vostrejch vtipku a drzi se vcelku pri zemi. Rozhodne jsem cekal vetsi jizdu pote, co na zacatku Murray naprosto brutalne naprudil babu v taxiku. Murray vlastne celej film tahne, takze to dokaze bavit i v momentech, kdy se zrovna nic moc nedeje. Ostatni herci jsou sice taky fajn, ale moc prostoru nedostavaj. Jeste stoji za zminku Harold Ramis, jehoz to je prvni film. Celkove docela vtipna komedie, obcas padne nakej paradni for, obcas dojde i na akci, ale celkove nic extra. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Johna už začíná štvát celý život - s prací taxikáře, kdy musí posluhovat všem otravům, ukončí stylově - nechá stát taxíka i s pasažérkou na mostě, a klíče zahodí do řeky. S přítelkyní to nedopadne o moc lépe (až na to, že nechá stát ona jeho), a tak se rozhodne k radikálnímu kroku. Přemluví svého nejlepšího kámoše, a společně vstoupí do armády Spojených Států. Armáda ale není taková sranda, jako to v náborovém letáku vypadalo - a navíc nemají nadřízení vůbec pochopení pro Johnovy vtípky. Shodou okolností se ale Johnovi a jeho četě podaří ze všeho vybruslit, a tak dostávají první ostrý úkol - střežit supertajné bojové vozidlo ... Jedno se rozhodně Reitmanovi (respektive jeho filmům) nedá upřít. I když neobsahují žádné velké filmové umění, rozhodně se u nich nebudete nudit. Ať už jde o Krotitele duchů, Evoluci nebo třeba Policajta ze školky. Stejně je to i s Lampasy - když film poběží v televizi, tak si jej určitě vychutnáte, ale že by si jej člověk cíleně pustil, to asi ne-e. Největší podíl na tom, že se budete bavit má samozřejmě Bill Murray - bez něj by film byl poloviční. A kladné body určitě dávám i za Československo - i když krutě obsazené ruskými vojáky... ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

slaba rozcvicka pred genialitou GHOSTBUSTERS ktora prisla o 3 roky neskor. bill murray and harold ramis sa snazia ale celkovo mi pridu dost nevyuzity (90% dialogov bolo improvizovanych). hustota vtipov nie je prilis velka (ako vo vacsine komedii z tejto doby) a vsetko to zabija posledna tretina filmu ked sa ide na zachrannu akciu do ceskoslovenska... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z těch komedií, u nichž vlastně nezáleží na zápletce. Recept je jednoduchý: vezmete hrst libovolných herců, zasadíte do určitého prostředí, přihodíte Billa Murrayho a necháte ho, aby se mezi ně vmísil a suše glosoval. A on pak všechnu tu nudu koření jednou improvizovanou replikou za druhou. Kdybych měl hodnotit jen Billův autorsko-interpretační přínos, byl by to tu samý superlativ. Bohužel musím zohlednit všechny ostatní komponenty a ty mi dávají výsledek 50 % ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je skvělá, skoro každou chvíli jsem se smála a to díky Billovi a Haroldovi. Výborná dvojka. Jak říkám, první půlka filmu pro mě byla komedie jak se patří. Najednou se to překlenulo a bylo to úplně něco jiného...Druhá půlka byl jiný film. Od někoho jiného. Alespon na mě to tak působilo. Už jsem se moc nesmála, spíše jsem nechápala o co vůbec jde a proč se to děje. Kdyby to bylo v duchu první půlky po celou dobu, myslím, že bych dala klidně i pět hvězdiček. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Timothy Busfield v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama