foto

Donald Gibb

  • nar. 4.8.1954 (64 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Celým jménem Donald Richard Gibb se narodil v New Yorku, ale vyrostl v Kalifornii. Než se dal na herectví hrál závodně basketbal a americký fotbal, což mu umožnilo studium na univerzitách v Novém Mexiku a San Diegu.

Do filmového a televizního průmyslu vstoupil na počátku 80. let. Obrovitá postava (měří 193 cm), plnovous a hluboký hlas ho předurčují pro role rváčů a drsných mužů. Donald ovšem několikrát prokázal i komediální vlohy.

V miniaturní úloze strážce se mihnul například ve fantasy eposu s Arnoldem Schwarzeneggerem BARBAR CONAN. Nejvíce si jej však budou diváci pamatovat jako Freda „Ogreho“ z komediální série POMSTA ŠPRTŮ a těžkopádného parťáka Jean-Claudea Van Damma – Raye Jacksona z kultovního akčního béčka KRVAVÝ SPORT. Na rozdíl od hlavního hrdiny se ke své postavě o osm let později ještě vrátil v nepříliš úspěšném pokračování KRVAVÝ SPORT 2: KONFRONTACE.

Donald se objevil rovněž ve velkém množství populárních seriálů (A-TEAM, ODPADLÍK, AKTA X, MACGYVER, KROK ZA KROKEM, …) V současné době žije v Chicagu, kde je spolumajitelem pivovaru.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2008 Hancock
2006 Síla diamantů
2005 Teorie oken
2004 Lightning Bug
2003 Skřípění
2002 Biggest Fan, The
1999 Děti z Duranga
1998 Šerifové
1997 High Voltage
1996 Američtí tygři
Krvavý sport II.: Konfrontace
1995 Bojovník
Broken Bars
1994 Mladý dračí ninja 2
Pomsta šprtů 4: Zamilovaní šprti (TV film)
Půlnoční běh stále dokola (TV film)
1993 Breakfast of Aliens
1991 Něco tomu chybí
1988 Krvavý sport
1987 Amazonky na Měsíci
Pomsta šprtů 2: Šprti v ráji
U.S. Marshals: Waco & Rhinehart (TV film)
Říkají mi přece Bruce
1986 Jocks
1985 Streets of Justice (TV film)
Transylvania 6-5000
Ztraceni v Americe
1984 Meatballs Part II
Pomsta šprtů
1983 Nick Danger in The Case of the Missing Yolk
1982 Barbar Conan
1981 Lampasy

TV seriály

2007 Fantastic Two, The (TV seriál)
2002 She Spies (TV seriál)
2001 Black Scorpion (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Truth or Consequence (E08)
2000 Secret Agent Man (TV seriál)
1997 Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Věřte nevěřte (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Předčasné vydání (TV seriál)
Sparks (TV seriál)
The Steve Harvey Show (TV seriál)
1995 Kirk (TV seriál)
Misery Loves Company (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Face Painter (S06E22)
1994 Weird Science (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Informační kanál (S01E04)
1992 Odpadlík (TV seriál) - a.z.
La Mala Sombra (S01E04) - a.z.
Poslední soud (S01E03) - a.z.
Stand by Your Man (TV seriál)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
Sons and Daughters (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Těžké rozhodování (S07E10)
1990 They Came from Outer Space (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1984 1st & Ten (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
Knight Rider (TV seriál)
Chameleon (S03E11)
1983 A-Team (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace