Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu, že jsou ženy (muži) kteří dokaží uvěřit takovým kravinám. Ale jako sociální téma naprosto skvělé. Blbka z anglie/norska je sice bez práce  a bez peněz, ale stále věří v prince na bílém koni, který jí zaplatí všechny dluhy za krypla co v životě nemakal, ale šukal s malým pérem. Trošku smutný příběh, ale Netflix dokumenty umí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ayleen from Holland se k Simonovi docela hodila, řekl bych… Slušná potvora. Teď aby se o sebe bála. Borec vylezl z díry za 5 měsíců! Jen za ty samotný výhrůžky jsem to viděl minimálně na 2 roky. Simon se teď chechtá, ale nejlíp se zasměje ten, kdo se bude smát v souvislosti s ním naposledy. A věřím, že on to nebude. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že tento dokument vznikl proto, aby varoval ženy, jak se vyvarovat podvodníků, aby nepřišly o peníze. Na konci filmu jsem došel k závěru, že je to vlastně návod, jak se stát perfektním podvodníkem, který si užívá luxusu, přesto, že vlastně nemá nic a hlavně, jak za to prakticky nebýt potrestán. Já nevím, jak ostatní, ale já bych si klidně odseděl 5 měsíců výměnou za to, abych si žil jako on :-).  Vsadím se, že jednou na stará kolena napíše knihu s názvem Jak mít všechno a nedělat skoro nic a bude to bestseller. Jinak se jedná o skvělý dokument, kde jako jedinou vadu beru právě to, že ty poškozené ženy nebyly vyloženě vyobrazovány jako oběti, ale spíše jako hloupé nány, a tím je pak celek zavádějící. Z takových dokumentů by mělo být jednoznačně vidět, že ten špatný je on a ony ty oběti, protože přesto, že by se zdálo, že jsou ty ženy hloupé, tak to vlastně tak není, protože sáhněme si na srdce, vy byste věřili tomu, že někdo dokáže vymyslet takový dokonalý plán a věřili byste, že je to jen chudý podvodník. Já nejsem nijak naivní člověk, ba co víc shledal jsem se s mnoha podvodníky, ale tohle bych z počátku neprokoukl ani já. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(18D3/2024 | 13/2022) / Je super, že Netflix skúša s dokumentmi trošku experimentovať a preto nájdeme na streame všetky možné témy. Niekedy im to vyjde niekedy menej, ale tentoraz sa trafili. Atraktívny, dynamický a aktuálny dokument zameraný na riziko používania sociálnych sietí. Aj keď nepochybujem, že v minulosti sa podobné príbehy diali tiež, sociálne siete ponúkajú množstvo výhod ako scamy realizovať. V prípade Tinder Swindlera sa jedná o až takmer neuveriteľnú real life story, je to také moderné Catch me if you can kde v roli obetí vystupujú ženy. Nebudem sa tu púšťať do debaty akou mierou si za to dotyčné môžu same, to by vyžadovalo snáď až profesionálny rozbor. Dokument je originálny, svižný, moderný. Kto by mal záujem vidieť niečo podobné odporúčam tiež od Netflix produkcie filmík Fyre, o festivale ktorý sa nikdy neuskutočnil. (7/10) | EDIT: Aj na druhý krát veľmi zábavné. Profesionálny odrbávač. Akože musím mu uznať, že sa na tom vlastne dosť nadrel 'chudák'. (7/10) ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Dějově skvěle vystavěná story, kterou nepochopí zejména slabší kluci (ne, nejste muži, jen chodící frustrace-že vy žerete i toho zkrachovalce Bilzeriana?). Holek je mi líto, protože klučina je fakt profík, který ví na jakou strunu to zahrát. Podvést i holku, co ho má za kamaráda, to už chce slušné charisma. Jak to celé dopadlo je pak spíše smutné. Co se celkově týče dokumentu, musím vypíchnout i hudbu. Celkově veliké překvapení! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)
  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)
  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama