Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

campix 

všechny recenze uživatele

Krátce po vydání ze spustil opravdu velký hype kolem The Tinder Swindler, a tak jsem byl dost natěšený. Výsledek mě trošku zklamal. Nejde o to, že by to nebylo zábavné nebo dobře udělané, ale nějak jsem se nedokázal srovnat se stylizací podvedených žen, které zde vystupují skoro jako hrdinky, že dokázaly zběsilé konání podvodníka odhalit a zastavit. Bez zásadních konotací toho, že ten člověk prostě jenom lhal a ony mu totálně skočili na špek. Posílaly mu statisíce bez toho, aby ho znaly nebo viděly delší dobu. Takže sice poměrně svižné a zajímavé, ale s finálním vyzněním jsem trošku bojoval. Holt problémy moderní doby. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Celkom to pobavilo (teda ak nikoho neurazím, že to takto nazvem). Verím ale, že by sa to vošlo aj do hodiny a pol, dokonca aj to by bolo  dosť, ale zase chápem aj, že tvorcovia museli ísť pekne po poriadku. Od polovice to má aj čosi ako napätie a najviac sa mi páčila tá posledná Levievova obeť, slečna,  ktorá prišla na scénu v poslednej tretine. Tá po jeho prekuknutí začne hrať tú presne jeho špinavú hru naňho samého. Fakt očarujúce, no tento dokument je iba také slabulinké mocaccino, lebo na svete sú omnoho horší podvodníci, o ktorých ale žiadny podobný dokument nemôže vzniknúť, pretože nie sú dôkazy. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k těm, kteří ze začátku pochybovali, ale nakonec je děj vtáhl. Fakt jsme byl zvědavý, jak se bude vyvíjet jeho "stíhání". Ale nejvíc mě zajímalo, jak skončí. O to víc jsem na konci zůstal znechucen. Ale za to film nemůže. Na jednu stranu je to velké varování. Takových lidí je mraky a bohužel je víc těch, kteří se nechají napálit. V tomto případě šlo ale o fakt propracovaný a dlouhodobý plán, docela rozumím, že v těch ženách už se to hne a ta ostražitost po měsících prostě končí. Víc se děsím, že když se mu získalo takové popularity a k tomu ještě mu jeho plány nejen vyšly, dokonce je nedotknutelný, hrozí, že jde o prima návod. Budu doufat, že to má především účinek v mém prvním bodě, a to tedy varovný. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně mě baví ta forma, jakou je to natočeno - vtáhlo mě to do sebe od první minuty a vyloženě jsem si to užil, protože mi celý ten příběh přijde prostě fascinující - nehledě na pochybnosti, jak to celé bylo doopravdy, které se člověku podle mě musí vkrádat do hlavy. Pokud jde ovšem o ten všudypřítomný victim blaming, ten mi silně vadí, protože tak jak je zde Simon Leviev (resp. Shimon Yehuda Hayut) vylíčen, mi je silně odporný, a pro jeho odpudivé chování žádné pochopení nemám, na rozdíl od těch holek, s kterými veskrze soucítím, byť mi to hlava stejně nebere, čeho všeho jsou zamilované ženy schopny. Každopádně je to po dlouhé době na Netflixu něco, na co se dalo koukat, což už se rovná skoro zázraku, takže díky za ty dary. Btw. český název je vedle toho původního zoufale nenápaditý. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o (všeho) schopném izraelském podvodníkovi, který z žen na celém světě vylákal přes 10 miliónu dolarů. Možná je částka mnohem větší, protože některé ženy se za svou naivitu styděly a policii se nepřihlásily. Šarmantní mladý muž byl již několikrát vězněn za podvody, přesto je stále na Tinderu a oslovuje další mladé dívky, které mu pokaždé naletí. Proč, v čem spočívá jeho kouzlo, o tom se dozvíte v tomto dokumentu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)
  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)
  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama