Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

kajas 

všechny recenze uživatele

Emma je nepřekvapivě skvělá, postava jí byla evidentně psaná na tělo a nesmělou učitelku postupně získávající sebevědomí v milostných záležitostech zahrála perfektně. Překvapil mě ale neznámý irský herec Daryl McCormack, který má s Emmou výbornou chemii a báječně se s ní doplňuje. Nesedla mi ale změna atmosféry z netradiční romantické komedie na vážné drama. Každopádně skoro 4*. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Celý film pôsobí ako televízny záznam činohry, celý koncept ,,konverzačky" je vždy lepšie pochopiteľný aj uchopiteľný v divadle, vo filme sa postupne (v 99% prípadov) začne strácať dynamika a scény začnú pôsobiť repetetívne. Ako aj v tomto prípade. V krátkom minifilme by premisa obstála, no v klasicky dlhom snímku, v ktorom sa naviac nič hlbšie ako klasické vzťahové medziľudské problémy neriešia je to scenáristická samovražda. Zase raz.⚪Celkovo nie je ani jasné, čo zamýšľal scenárista s premisou a či vôbec plánoval takto dlhý snímok, keďže množstvo dialógov je nadstavovaných umelo, postavy sa v nich (znova strašne činoherne) vracajú k tomu, čo už hovorili, na čo už sa pýtali, čo už im bolo zodpovedané, len aby nebolo ticho, aby sa nejaký dialóg odohral a snáď niekam aj dej posunul.⚪Ďalší bod je samotný druhý významový plán, v ktorom nielenže padajú múdra, že je sex najdôležitejší, ak hrdinka nezažila orál, tak to sa jej skoro ani neoplatilo žiť a iné sexuálne konzumné narážky, ale zároveň sa v závere divák dostane k woke pointe, v ktorej sú všetci konzervatívci netolerantní, eskort a prostitúcia by sa mala normalizovať, lebo je to ,,normálna" práca (ehmmm) a matka, ktorá našla svojho syna nahého váľať sa na kope s inými nahými mužmi pri bohviečom a bola z toho zdesená je netolerantná zlá a spiatočnícka a hrdina z nej má traumu. On z nej. Aha.⚪V priebehu deju sa vyskytujú narážky (na náboženstvo a pod.), z ktorých možno tieto záverečné farebné perly odtušiť, ale že celý dej skĺzne k tejto liberálnej pointe som naozaj nečakala. Rovnako ani to, že uvidím 60-ročnú Thompson s nohavičkami pri členkoch, ako si dáva robiť orál, s nahými prsiami, opretú nahú o stenu či úplne nahú pred zrkadlom. Zaujímalo by ma, čo si týmto chcela herečka dokázať, ešte v tomto veku.⚪Každopádne, očividne už aj konverzačky sa v tejto dekáde nezaobídu bez toho všetkého nutného balastu, v ktorom sa plnia kvóty na rasu, sexualitu, názory atď. Tak, snáď cieľovke dobre padlo.⚪ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Takéto konverzačky mám rád. Je to ten typ filmov, kde sa pod povrchom nachádza zaujímavý príbeh, ktorý stojí za to vidieť. Dobre napísané dialógy a atmosféra sa počas jednotlivých stretnutí neustále mení a vyvíja. Ale s tým všetkým by som povedal, že predstava sledovať "Good Luck To You, Leo Grande" v kine by bolo asi zvláštne. Toto sú filmy, ktoré si človek asi lepšie pozrie sám alebo vo dvojici na gauči, než byť v sále plných ľudí a premýšľať čo sa asi odohráva v ich hlavách sledujúc tento film. Neviem... asi by som sa cítil zvláštne. Vo filme sú dobré myšlienky, obaja naši hrdinovia sú zaujímaví, obaja majú svoje problémy a dokážu sa nejakým spôsobom dopĺňať. A kým pre Nancy sa to všetko začne postupne stávať viac a viac osobným, Leo sa snaží neustále neprekračovať určité hranice, kde by sa to posunulo do osobnej roviny. Nikto nechce hovoriť o súkromí príliš veľa a sú určité veci, o ktorých sa nerozpráva jednoducho. Pretože si človek musí siahnuť na dno svojej duše. Tempo filmu je skvelé. Ani som sa nenazdal a ocitli sme sa na konci, humor funguje, no rovnako aj dramatické momentky sú silne spracované. A vo finále som mal úprimne pocit, že všetko do seba zapadlo. Toto je jeden z filmov, ktorý si asi nejaký čas v hlave nechám a možno aj v budúcnosti sa k nemu niekedy vrátim. Dobré konverzačky ma vždy potešia a toto nie je výnimkou. Občas sa nejaká scénka síce nepodarí úplne na 100% alebo začnú tvorcovia trošku moc tlačiť na niektoré scénky, ale nijakým spôsobom to pre mňa film nekazí. Za mňa skvelý film, ktorý odporúčam vidieť. Ale ideálne asi doma. Hodnotenie: A- ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nancy se dva roky po smrti manžela rozhodne, že by poprvé ve svém životě konečně chtěla zažít pořádný sex a mít svůj první orgasmus.Domluví si tak schůzku s gigolem Leem Grande a půjde o setkání, které změní život oběma, jakkoliv trošku jinak než čekali. God Lucku To You Leo Grande svojí premisou svádí k tomu, že půjde o regulérní komedii o tom jak starší dáma objeví díky mladému chlapci kouzlo sexu a v prvních minutách to tak i je. Poté ovšem film přepne do jiné polohy a je z něj regulérní konverzační drama o dvou hercích v jedné místnosti a výsledek je lepší než kdyby šlo o komedii (tam si přiznejme že by to mělo potenciál spíš pro půl hodinový kraťas). Umí to bt vtipné, silné i svým způsobem dojemné a Emma Thompson je i po šedesátce okouzlující a i když se Daryl McCormack snaží seč mu síly stačí, většinu filmu si krade pro sebe...70% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek opravdu ze života. Dokonalá britská konverzačka s dokonalou hereckou chemií Emmy Thompson a Daryla McCormacka. Navíc se tvůrcům a tvůrkyním podařilo, že divácké reakce (aspoň v mém případě) fungují přesně tak, jak byly zamýšleny. Upřímně jsem se zasmál, pak jsem trnul, pak se málem rozbrečel... Tohle dílo bude s každým rokem od premiéry jenom zrát. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)
  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)
  • Natáčení začalo 8. března 2021 a skončilo 20. dubna 2021. Místa natáčení zahrnovala Londýn a Norwich. (Detektiv-2)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama