Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Komedie je stále mým nejoblíbenějším filmovým žánrem a velmi mě mrzí, že těch kvalitních v posledních letech vzniká jen pomálu. O to raději jsem za každou výjimku - a toto je jedna z nich. Trochu jsem se po přečtení obsahu obával, že to bude jenom trapné. Naštěstí se nic takového nenaplnilo. Emma Thompson, ale i Daryl McCormack to zvládli opravdu s grácií. Je z toho film, u kterého se sice divák nebude smíchy popadat za břicho, ale užije si příjemnou a svěží konverzační zábavu. A to rozhodně není málo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Respekt za odvahu jít doslova s kůží na trh. Osobně však nevidím nic špatného na tom, že do světa filmu divák občas uniká také s touhou vidět mnohdy až nereálná ženská i mužská těla, takže se k nadšenému aplausu ve stoje nepřipojím. Thompson chtěla ukázat realitu a připomenout existenci staršího zboží na trhu, ale co si budeme povídat, po menopauze už to zkrátka není ono. Navíc zrovna na Thompson nebyl moc pěkný pohled ani zamlada. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Wow. Výborná konverzačka. Skvěle jsem se bavil a byl jsem zvědav kam se to dostane, když Nancy udělala co dle dohody neměla. V tu chvíli jsem se obával zda to celý nepůjde do kopru. Naštěstí jsem se obával zbytečně. Ba naopak to šlo nahoru. Schůzka u kávy byla něco. Po všech stránkách fakt moc hezký film. 8/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Od Karlovarského festivalu se o tomto filmu dost namluvilo a napsalo a tak mi nezbývalo než abych to posoudil sám. Jedná se o komorní a lidský snímek o hledání orgasmu. Takhle to možná zní hříšně, ale ve své podstatě jde hlavně o citlivé konverzační drama, kde se nebojí mluvit o určitých choulostivých věcech otevřeně. Chvilkami je to poučné, zábavné a někdy zas utahanější, ale ve výsledku jsem se dobře bavil. Tak nemá cenu dávat menší známku než čtverku, i když to občas působí jako přenesená divadelní hra na filmový pás. Proto za mě palec nahoru. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemná konverzačka pro dva herce v jednom pokoji. Režisérka se docela snaží, aby se v obraze pořád něco dělo a divák se nenudil. Oba herci jsou tak dobří, jak to film vyžaduje. Samozřejmě, k práci skutečných sexuálních pracovníků to má asi stejně blízko jako Pretty Woman, což by u komedie nevadilo. Ale připadalo mi to dost neupřímné u pasáží, kde se film snažil o skutečné drama (70%). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)
  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)
  • Natáčení začalo 8. března 2021 a skončilo 20. dubna 2021. Místa natáčení zahrnovala Londýn a Norwich. (Detektiv-2)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama