Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

elanius 

všechny recenze uživatele

(18/2023) / Nice :). Fakt svieži vietor v indie produkcii. Emma Thompson snáď celý život vnútorné smerovala k tejto roli, ako inak si vysvetliť tú neskutočnú odvahu ísť po 60tke do takéhoto "projektu". Chalana tiež neviem kde vybavili, ale jednoznačne tu zahviezdil a v niektorých momentoch aj prekonával Emmu. Hravý, vtipný a extrémne "fresh" filmík, ktorý nastoluje zaujímavé a docela (filmovo) neprebádané témy, ale dokáže to robiť citlivo a bez vulgárnosti. (8/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z príjemných prekvapení minuloročnej ponuky našich kín (aspoň podľa ohlasov) je citlivo nakrútená dramedy s výbornými hercami a netradičnou témou. Avšak iba máločo ma vo filme prekvapilo, išlo sa v podstate v jedinej možnej stope, akú príbeh ponúkal a nakoniec je to asi dobre. Nevýhoda je v tom, že ak by ste urobili experiment, pozreli si film bez zvuku a sami doplňovali, o čom sa asi tak postavy rozprávajú, tak by ste sa zrejme častokrát trafili. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodně štěstí, pane Veliký stojí zejména na výtečně napsaném scénáři a hereckých výkonech ústřední dvojice. Emma Thompson jenom potvrzuje, že je Paní Herečka, a bylo zajímavé u její postavy Nancy sledovat posun od nesmělé a nesebevědomé ženy "za zenitem" do uvědomělé, se sebou spokojené a vyzrálé ženy. Pro mě neznámý Daryl McCormack mě mile překvapil a rozhodně se nenechal zastínit zkušenější hereckou partnerkou. Bavilo mě sledovat, jak se skrze velmi osobní rozhovory z původně naprostých cizinců stali (dočasní) přátelé/partneři. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o prvoplánovou a tuctovou konverzačku, nicméně ve filmu se řeší nejedno nadmíru poutavé téma, jejichž veřejné povědomí není samozřejmostí - ať už šlo o dosažení orgasmu u žen, problematiku sexuálních služeb, vyrovnávání se se svým fyzickým zevnějškem, mezilidskou přitažlivost, konfrontaci mezi profesním a soukromým životem, či generační propast. Vedle této vážnější roviny však snímek nezapomíná na klasický britský humor. Upřímný, mile vypointovaný a svěží film! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně odvážná konverzačka o dvou hercích, která si s nimi ale kupodivu vystačí a na poli 90 minut pak má co nabídnout. V určitých chvílích dokáže být film trefný a vtipný (ikdyž bych si přál humoru více), jindy citlivý a emocionální a v mnoha ohledech i filozoficky postavený a za tuhle společnou kombinaci klobouk dolů. Dále cením i celkové vyznění a pointu filmu, odvahu herečky se v tomhle věku na kameru svlíknout a chytré dialogy na úrovni a suma sumárum jde tedy o pozoruhodný a originální film. Jen je to zkrátka takový více festivalový kousek než “ten film, který bych viděl rád znova” a možná jsem čekal více i po té komediální stránce. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem si Daryla McCormicka párkrát spletl s Rami Malikem, oba jsou stejně podobně sympatičtí. Nicméně film není pro každého, mně se tento druh dlouhodobého dialogu moc líbil, ale je to spíše dílo pro VOD platformy. Do kina bych na tento film asi nešel. Každopádně je to pěkný příběh dvou rozdílných postav, který jsem si doma u TV moc užil. Lepší 3 hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)
  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)
  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama