Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

mira007 

všechny recenze uživatele

Survival drama o dvou průzkumnících dánské expedice, kteří šli v roce 1909 po stopách předchozí expedice, aby dokázali, že Grónsko je ostrov a že na něj Američané nemají nárok a celé se to zvrtne, kdy ta dvojka uvízne v ledové pustině na dva a půl roku. Seversky chladné doslova, nic co by bylo vyloženě akčně strhující, ale přesto mně to sedlo. Technicky a herecky výborná dobovka. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh dvou mužů dánské expedice v Grónsku v letech 1909 až 1912, tajil se mi dech nad houževnatostí, odhodláním a silou lidské vůle, navzdory drsným podmínkám, mrazu, ledu, ztrátě psů, nedostatku potravin a ve finále i naprosté psychické vyčerpání, to je jedním slovem obdivuhodné.. Nikolaj Coster-Waldau a Joe Cole to v těch nádherných exteriérech zvládli skvěle, prostě řečeno severské dobrodružné drama dle mého gusta.. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej ledárenskej příběh... Nic novýho pod sluncem. Akorát tady je to krapet iný v tom, že tihle borci strávili v Grónsku mrtě dlouho a o kejhák jim šlo hned několikrát. Nejvíc ujetý mi teda přišlo, že se těsně po návratu hned zase vydali pro nějakej pitomej deník :o). Herci jako dobrý, ale emocí to ve mně moc nevyvolalo... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rok 1909 a dva průzkumníci osamocení po těžkostech výpravy někde v útrobách Grónska. Další dobrodružný boj o přežití na ledu a mrazu dle skutečné události sepsané polárníkem, mající s událostí co do činění, Ejnarem Mikkelsem do knihy 'Two agains the ice', dle které byl zpracován scénář. Svým způsobem je to film o uvízlé arktické výpravě jako každý jiný. Mnohým divákům to určitě připomene o čtyři roky starší první sérii seriálu 'Teror' (2018). Příběh o přežití a odvaze tentokrát Mikkelsena a Iverena v uvedených mrazivých podmínkách někde mezi Grónskem a Islandem si vyžadovalo pevné herectví, neb se samozřejmě opět točilo před zeleným plátnem, a dá se říci, že to Nikolaj Coster-Waldau a Joe Cole své role zvládli na výbornou. Vnímavý divák ty podmínky dokáže během sledování filmu pocítit také a tím následky na psychice. Pro někoho to může přijít značně patetické, ale zase to má blíž k realitě, než vymýšlet lecjaké hrůzostrašné etudy. A obrazotvorné zpracování vzniklých halucinací se dá lépe vklouznout do duševního stavu onoho jedince. Ono se vůbec nijak zvlášť netlačilo na pilu, co se týče dramatizace a napětí. Atmosféra je prostě taková jaká je a tím to končí. Ale je fakt, že po dějové stránce není o co stát. Za celou filmovou stopáž se toho moc nastane, takže je dějový vývoj pomalejší. Taky proč kvůli napětí a akci vymýšlet něco, co se nestalo, když je to dle skutečné události. K rozvinutí budování vzájemného vztahu obou ledových trosečníků a snahy něco udělat je spíše na seriál, který na něco takového má časový prostor. Scénář tedy může připadat poněkud chudý, ale je to jen na vlastním posouzení dle svých znalostí, jak to tam skutečně mohlo vypadat. No, asi by nezbývalo nic jiného než si přímo přečíst onu knižní předlohu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný příběh podle skutečné události, který ovšem ve své filmové podobě pouze mrhá potenciálem a to co by mohlo být (mělo být) drsným survivalem je jen sterilní nuda, kdy celá výprava působí dost neškodně a vlastně strašně jednoduše. Ani vývoj postav a jejich rozklad podmíněný "uvězněním" v pustině není kdovíjak uvěřitelný. Technicky není Proti ledu moc co vytknout, dokonce i ten digi lední medvěd byl ok, ale jako celek to prostě nefunguje. Rozhodně ne tak jak by se na podobný film slušelo...40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama