Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Takový jednoduchý, přímočarý survival film na 1 pohodové shlédnutí. Víc v tom není a ani bych zde nepsal nějaká výrazná negativa. Úvod, který tvořil ještě více postav mě moc nebavil, ale jakmile se děj začal soustředit na hlavní dvojici, tak se to už zlepšilo. Samozřejmě, sem tam se našla nějaká ta nudná pasáž, především ve finále tu máme pár logických děr, ale co už. Co se týče nějaké extrémní napínavosti s přežitím, tak to tu moc nenajdeme, ale neříkám, že to měla ta dvojice úplně snadné. V posledních minutách se tu najde i trochu emocí. Nikolaj Coster-Waldau zde předvedl standart, ale neurazil, stejně tak jako jeho parťák. Ta jedna scéna s medvědem byla docela dobrá (tu druhou ke konci na mysli nemám). Celkový vizuál na zmrzlé Grónsko byl dobrý. Takže na 1 shlédnutí při nudné noční to nebylo nejhorší, ale vylepšovat by se dalo více. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc jsem si přál, aby to bylo skvělé či dobré. Ale navzdory tvrzení, že byl minimálně využíván green screen, téměř celý film mě nijak nevtáhl, necítil jsem žádnou autenticitu a navzdory exteriérům na mě působil studiově sterilně a nedokázal přenést téměř žádné emoce. Snad nebudou totéž vnímat ostatní diváci, pro mě ale velké zklamání... ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Muselo to být příšerné, zažít ve skutečnosti tento příběh. Neustálá zima, led a pustina. Jít hledat něco co nevím jestli vůbec najdu a když to najdu, tak nevím jestli se vrátím zpět. A když se vrátím zpět, tak zjistím, že ostatní odpluli a nás tady nechali. Bylo by to dokonalé drama z prvních dob objevování Arktidy, kdyby...Kdyby to někdo dokázal natočit jako dobrodružné drama. Takhle z toho mám akorát jediný pocit. Je to nudné...je to nudné...je to nudné...Za mě 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Triviální film, který paradoxně nenabízí survival vzrušení ani výpravné dobrodružství a jediné napětí u něj pocítíte v několika málo scénách ponorkové paranoie mezi ústředními postavami. Na islandsko-dánskou produkci ze severských lokalit překvapivě slabé. Ani vizuál nejde vypíchnout, je s ním nakládáno rutinně a nenápaditě. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Proti ledu je typickým survival dramatem ve stylu snímků Arctic, Hora mezi námi, Mezi vlky, Přežít či Revenant. Všechny tyto filmy spojuje jediné, kruté a nehostinné prostředí, kde jsou ústřední postavy obklopené sněhem a teplota se zde dostává v průběhu noci do silně mínusových hodnot. Příběh Proti ledu by měl být v zásadě navíc umocněn tím, že je natočen na základě skutečných událostí. To však automaticky negarantuje kladné vyznění filmu vůči divákovi, a to platí obzvlášť v tomto případě. Těmi nejdůležitějšími elementy u survival snímků jsou napětí a výkony hlavních představitelů. Islandsko-dánský projekt v obou bohužel selhává. Divák nepociťuje s postavami potřebnou sounáležitost, a jejich osud mu je naprosto lhostejný, záhy po začátku se tak miláčkem publika stává pejsek, konkrétně husky jménem Bjorn. Právě nudný způsob vyprávění, nezajímavé dialogy postav a jejich nedostatečné vykreslení jsou těmi největšími úskalími celého filmu. Jedinými pozitivy tak v Proti ledu zůstávají islandské scenérie a přívětivá stopáž. Finální verdikt jedna hvězda a doporučení upřednostnění jakéhokoli v úvodu zmíněného snímku či z posledních let vynikajícího Marťana od Ridleyho Scotta. 👎 (02.03.2022) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)
  • První islandský film Netflixu. (honzikk)

Reklama

Reklama