Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vzhledem k válce na Ukrajině se na to dá koukat i na jako docela syrový pohled do blízké budoucnosti, jenže od válečného pnutí a několika nádherných záběrů na noční bruslaře na zamrzlém jezeře se rychle přejde k béčkovému vyústění do ztracena, které z Kraba bohužel dělá spíš další film s nevyužitým potenciálem než solidní přídavek do žánru, který bude brzo opět populární. 6/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace moc nemusím, ale švédský postapo znělo zajímavě. A ono i zajímavé bylo. Bruslařským tématem. Rozvedení myšlenky už ale nijak úžasné nebylo a ani se neubránilo všelijakým klišé. Na svůj původ má ale film slušné efekty. I ten emotivní prvek se více méně povedl a neotravoval případným přemrštěným prostorem. Když jsem na konci četl jméno režiséra, tak jsem si chvíli myslel, že může jít o Petera Berga, což je také ke cti filmu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmu se musí pochválit nečekaně vtahující rozjezd, brilantní filmařina, parádní výprava, estetický vizuál i hustá atmosféra. A dnes, kdy pár set kilometrů na východ od nás vypuklo primitivní válečné běsnění, nabývá jeho děj o to víc na aktuálnosti. Na druhou stranu občanská válka ve Švédsku, regulérní a se vším všudy, tedy i s leteckými útoky, plošným vražděním civilistů i snahou o použití zakázaných vyhlazovacích zbraní, je naprosto absurdní a nerealistická. Stejně absurdní a nerealistická, jako je trvalá na hlavě Noomi Rapace (kdo tohle probůh...), nebo jako jsou její vojácké dovednosti (z maloměstské domácké ženušky rázem členkou elitního specnazu). Ale to by mi samozřejmě v žánru sci-fi zase až tolik nevadilo. Co mi však vadí je, že slibně začínající a rozjíždějící se válečné postapo se v závěru změní v melodramatickou pacifistickou agitku. Skoro to vypadá, jako by scénárista v průběhu psaní scénáře podstoupil neúspěšnou operaci mozku. Plus nedotažená/nepříliš dobře vysvětlená postava záhadného poručíka. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Nie je to výnimočné, ale inak celkom zaujímavý postapo švédsky projekt s Noomi Rapace. (No áno, Švédi i Fíni sa asi teraz, najmä teraz cítia byť ohrození, čo je v súčasnosti duplom pochopiteľné, už nejaký čas údajne chceli a i teraz chcú do západných obranných štruktúr, hoci sú voči nim smerované vyhrážky, ale ani niet divu, že takáto snímka vôbec vznikla.) Niektoré nápady sú originálne a má to celkom spád. No, na závere si mohli dať však viac záležať. (Nerozumiem, ako si Noomi Rapace, čiže Edhová vo filme - celú dobu udržiavala v  tak perfektnom stave trvalú v takomto temnom svete, asi mala tajného postapo kaderníka v teame spolubojovníkov, nevedno. ;) Tak za tri kadery Edhovej, teda, tri hviezdy. ;) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Severské země jsou v natáčení filmů už na takové úrovni, že se vyrovnají hollywoodským filmům. A proto už také budu muset být objektivnější. Černý krab je poměrně slušným akčním sci-fi, který má velmi zajímavé momenty, ale konec se mi zdá až moc natahovaný a hlavně předvídatelný, což je vlastně v celý průběh filmu. Moje oblíbenkyně Noomi Rapace byla opět skvělá, i když v jiných filmech mi vyhovovala více. Chyby tu prostě jsou, ale vidět to, stojí za to. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama