Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, do jaké míry se jedná o postapo (to by mělo být asi po zničující válce, ne?), ovšem jako alegorie jde o temnější film, než možná tvůrci zamýšleli. Jedna z nejnepříjemnějších scén byla pro mne ta, kdy Caroline je s dcerou v bytě a začne bombardování. Snímek má skvělou vizuální stránku (ano, reklamy a klipy jsou výborná cvičení, což by jistě potvrdil i R. Scott), chvílemi strašidelnou hudbu (Dead People) a solidní herecké výkony, které stojí na Rapaceové (to utrpení jsem jí fakt věřil a chvílemi měl pocit, že ji pro film zmlátili a zmrzačili, jak působila opravdově) a Salimovi. Filmu přitížila zbytečná délka. Rovněž rozhodování se, zda rozbalím akci naplno, nebo se raději více ponořím do artových vod, taky moc nepomohlo. A když je řeč o vodě, tak podvodní scény byly mrazivé až na kost. Na jednu stranu jsem tak nějak spokojen, na druhou jsem čekal něco víc... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Severské země jsou v natáčení filmů už na takové úrovni, že se vyrovnají hollywoodským filmům. A proto už také budu muset být objektivnější. Černý krab je poměrně slušným akčním sci-fi, který má velmi zajímavé momenty, ale konec se mi zdá až moc natahovaný a hlavně předvídatelný, což je vlastně v celý průběh filmu. Moje oblíbenkyně Noomi Rapace byla opět skvělá, i když v jiných filmech mi vyhovovala více. Chyby tu prostě jsou, ale vidět to, stojí za to. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Film především pro ty, kteří xmrti rádi čumí na to, jak Sábliková otravně sáhodlouze a na chlup stejně obkružuje ovál, načež těsně před cílem hodí těžkou držku a medaile po vší té prudě v hajzlu. I nynější hlavní závodnice, Ňouma Rampičová, je neméně přitažlivá mužena, čili je zjevné, že má odborná, filmově teoretická komparace tohoto unylého rychlobruslení s plytce retardovaným dějem a pateticky přitroublou pointou opět sedí jako pitkáče na disproporčně mastodontních stehnech libovolné očepelované larvy s brýlemi. A ne, milí zdejší falešně altruističtí šulínci, už je jaro, tudíž se na Ukrajině fuckt nebruslí. Stejně jako se třeba v Iráku neběhalo po džungli, když dávali Avatara, a nikdo tu procítěně neskučel. Navíc Švédsko se na přirozenou solidaritu s Ukrajinou připravovalo už od 16. století, kdy si schválně načmáralo modrožlutou státní vlajku, tudíž demonstrativní patetické cajdáky opravdu točit nemusí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Adam Berg je jen o jeden den mladší než já. Je to tedy dospelý člověk, který by měl být schopen nějaké sebereflexe a soudnosti. Ale dobře, soudnost ani spisovatelské nadání nemá. To není na kulku do hlavy. Ale čekal bych, že tak hloupý scénář neprojde do produkce v Netflixu. Že ho zmačká a zahodí už někdo, kdo je pověřený prvním posouzením. Nebo že ho nepustí dál antispamová ochrana, pokud ho Berg poslal mailem. Nesnáším sci-fi, která mají jeden dobrý nápad, atraktivní lokace, slušné herce... ale  hloupý scénář. Ne špatný...ale hloupý. Ani jedna postava se nechovala normálně a jejich motivy by fungovaly, snad jen kdyby všichni měli IQ 70. A myslím tím všichni. Jak skupina krabů, tak nepřátelé i spojenci. Když tak o tom přemýšlím, tak je to skoro až kuriozita...opravdu všechny postavy udělaly, nebo řekly nějakou fatální blbost. Svět nepříliš vzdálené budoucnosti, je v tomto podání nejspíš napaden nějakou mozkožravou houbou. Asi díky ní se do sebe v bratrovražedném boji, pustili bílí a černí... vysvětlení kdo, proč...Berg nenabízí. Ale to by nevadilo, nebylo by to poprvé, kdy je divák vhozen do děje. Ten příběh byl zprvu soustředěný spíš na motivaci hlavní postavy splnit misi. Ale moc to nefungovalo, takže si musí divák vystačit s těmi působivými scénami na ledě. Dlouho mě nějaký film tak neotrávil, jako tahle pitomost. Přitom rozjezd byl slušný, ty hlouposti a za vlasy přitažené momenty, jsem považoval za rafinované scénáristické fintičky, které budou v pravou chvíli součástí twistu, nebo odhalení. Tak ani náhodou...byly jen součástí primitivního scénáře. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Postapo scifi blízké švédské budoucnosti, kdy armáda těžce prohrává, ale jedna mise možná může ještě válku zvrátit... Ve filmu mě zaujalo nejen perfektní technické zpracování, ale především depresivní atmosféra. Postupné rozvinutí hlavního charakteru Caroline, která bojuje ze všech sil, aby dosáhla svého cíle. Akční scény na slušné úrovni, film si postupně buduje napětí, a když jakoby zdánlivě končí znova režisér popožene spřežení a umí připravit vypjaté finále s nádherně poetickou scénu v závěru. Režiséra Adama Berga budu rozhodně sledovat. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama