Reklama

Reklama

Pomsta tygra

Trailer

Obsahy(1)

Ho-Yuen (Jackie Chan) se vydává pomstít svého učitele, který byl zabit při neférovém souboji mistrem klanu Trpělivosti. Po letech vraha najde, ten ale svého činu lituje a Ho-Yuen je zlákán gangem Weie na cestu loupeží a vražďění. Jejich posledním vzdorem je onen klan Trpělivosti a Ho-Yuen má příležitost vyřídit si staré účty. Před tím ale bude muset rozeznat dobro od zla... (predators)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dokonalý kousek klasického hongkongského filmu ještě nezkaženého Hollywoodem, to jest atrakce před narací. Všemu dominují klany, copy, hanfu (tradiční čínské oblečení) a kung fu. Kung fu boj zde ještě nevypadá jako plynulý film, ale jako rychle se střídající diapozitivy v neměnném rytmu "noha raz, ruka dva, loket tři". Úvodní titulky jsou geniální - hotový arkádový Mortal Kombat, Kung-Fu Master a Street Fighter dohromady. Uříznutá noha také není k zahození, proto se také schraňuje v truhle, že. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný kung-fu film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorému majstra porazí silný, ale nečestný bojovník a na následky zranení podľahne. A tak mladík roky trénuje, aby sa bol schopný pomstiť, ale pri výzve zistí, že pôvodne nečestný majster sa úplne zmenil a všetko ľutuje. A preto mladík nevie ako sa má zachovať. Na rozdiel od väčšiny podobných filmov je tento aj dobre spracovaný, vôbec nie je predvídateľný, dôjde na viaceré zaujímavé situácie, takže po príbehovej stránke som v rámci tohto typu filmu spokojný. Súbojov tu je celkom dosť a som s nimi aj celkom spokojný, ale nič výnimočné sa nekoná. Prvé súboje ma vôbec nezaujali, ale zapojením Jackieho Chana sa ich kvalita podstatne vylepší. V rámci jeho tvorby to je určite podpriemer, ale stále si držia pomerne dobrú úroveň. A najviac sa mi páči záver s niekoľkými dlhšími súbojmi. Mierne sklame, že tu nie je ukázaný tréning, ktorý je v podobných filmoch skoro vždy a nie je tu ani žiadny humor, ale či to je klad alebo zápor sa neviem rozhodnúť. Väčšina týchto prvých filmov s Jackie Chanom pôsobí približne rovnako. Dá sa na ne bez problémov pozerať, nenudia, ale zároveň sa nejedná o žiadne výnimočné filmy, ktoré stačí vidieť raz. A tento film patrí presne medzi ne. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Díky Vapetu za tyhle filmy. Další pecka ze staré Číny, kde je Jackie nepřemožitelný mladík, přesně tak jak u něj bývá zvykem. Oproti jiným jeho kouskům z té doby, zde Chan nedoprovází své skvostné bojové umění svým klasickým záchodovým humorem, což je upřímě řečeno po dlouhé době celkem veliké plus-nic proti, jeho osobitý humor miluju, ale přeci jen v každém jeho kousku být nemusí. Co se choreografie týče, je vynikající, ale ne dokonalá. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film se ničím nezdržuje a jde tvrdě na věc a zvratů se tu dokčkáme dost,on by se dala natočit i méně než hodina a čtvrt,tedy tak to vydal Vapet,tady na csfd je udená délka 94 minut,ale kdo ví. Ale souboje více než dobrá a to mám rád,nenudil jsem se ani na chvlí a snímek potšel. Práci Wei Lo zrovna neholduju a s Jackim ve spolupráci se mi zdály dobré jen ty dobré akční scény,tady je skvělý celý film. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Oldskool jak vyšije, z dob kdy byl Jackie v titulcích ještě jako Jacky. Dragon Fist neobsahuje vůbec žádný Jackieho srandičky, je to zachmuřený mstitelský fim. Naprostá bomba je scéna, kdy Jackie v návalu vzteku, ubije k smrti pěstmi jednoho ze záporáků, který vůbec nedostane šanci na protiúder. To je pohled za všechny prachy. Jinak, ale průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Jako instruktor bojových umění na filmu pracoval Jackie Chan, v úvodních titulcích uvedený pod jménem Jacky Chan. (Rominator)
  • Film byl natočen v roce 1987, protože však studio Lo Wei Motion Picture Company nemělo dostatek peněz, byl uložen do trezoru. Po úspěchu filmu Mistrův syn (1978) však byl urychleně uveden do kin. (Raztubyl)

Reklama

Reklama