Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně tento typ snímků sedí Gerardovi Butlerovi naprosto dokonale. Plane je totiž sympatickým akčním béčkem, které se ve své podstatě nebere vůbec vážně, přičemž jediným jeho cílem je diváka v rámci svých limitovaných možností královsky pobavit. Musím tedy konstatovat, že přesně to se tvůrcům vážně povedlo, jelikož na akční stránku se velmi dobře kouká, záporáci jsou správně přepáleně zlí a Gerard je zde klasický nezničitelný hrdina. Plane je zkrátka přesně ten film, od kterého nic moc nečekáte a on se Vám ve finále velmi bohatě odmění. Skvělá práce! „If you have New Year's Eve Plans, I just canceled them.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skok o minimálně dvacet let zpět, aneb stárnoucí, ale pořád solidní ranař Gerard Butler tentokrát nehlídá hlavu státu, ale je kapitánem letadla druhořadé aerolinky, pasažéry osobně vítá na palubě, vtipkuje směrem k nim z kokpitu, zanadává si, že mu nějaký hlavoun přikáže proletět nepříjemnou bouří, aby firma ušetřila pár tisíc za palivo. Navíc do letadla neplánovaně nastoupí mezinárodně hledaný zločinec, ovšem dá se od začátku odhadnout, že bude kopat za správný tým. Zbytek se odehraje po nouzovém přistání na odlehlém ostrově plném nasupené party teroristů... Butler tentokrát není tak nekompromisní bijec, na to má druhé, ale samozřejmě stoprocentní srdcař, který svou posádku prostě nedá. K postavám si nicméně pražádný vztah nevybudujeme, takže je divákovi docela šumák, kdo přijde o hlavu (nejde si každopádně nevšimnout modelky Kelly Gale). I mezi kapitánem a vězněm chybí chemie. Co ale nechybí je průměrná akce, závěrečný vítězný potlesk na několika frontách, řada náhod, štěstíčka i neautentických situací. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $32,111,181║ Tržby Celosvetovo $52,191,788▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Konečne Butler zas po dlhšej dobe narazil na niečo v čom sa vie nájsť. Akčný film s nádychom béčkovej šablóny sype nadmieru dobre. Butler dokonca nemusí držať priamo akčné oprate, skôr zastávať morálnu oporu a ide to priam náramne. Môže byť ako neškodná akčná oddychovka. /70%/ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Filipínský rebel? Ten nám tady chyběl.“ Medailemi akčního hrdiny ověšený londýnský zachránce Butler tentokrát elektrikářem. Ručička ampérmetru ožila, alfasametr ukazuje uspokojivé hodnoty a v houští vrčí tygří rebel, kříženec bin Ládina se  Sandokanem. Je nejvyšší čas pokusit se o start a zápis do Guinnessovy knihy rekordů v kategorii „Počet havárií s jedním letadlem v jednom dni.“ Přímočarý a s vypnutým transpondérem koukatelný akčňák. Jen škoda, že produkce šetřila na fauně, takže Butler a černý Rambo při prodírání džunglí nezakopli o jediného leguána, natož aby jim tarantule spočítala chlupy na koulích. Taky nechápu, proč se při stavbě letišť patláme s betonem a mažeme s asfaltem, když dopravní letadla (zde Douglas MD-80) umí přistát v záhonku mrkve a odstartovat i z oraniště. KULATÉ OKÉNKO: [][] Letadla v béčkových filmech jsou: A) Ekologická. Létají zřejmě na vodu (palivo bylo při přistávání vypuštěno, čas 23:48). B) Kulkovzdorná. Díry v trupu naopak vylepšují letové vlastnosti. C) Blbuvzdorná. Brodie Torrance promine. D) Opakovatelně havarovatelná. [][] Správná odpověď: Škoda jedné, kvůli ratingu vystřižené scény - osobní prohlídky letušek povstalci. Mohl jsem dát čtyři prsty... takhle jen tři. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně překvapilo. Butler ve formě, CGI škaredé jak noc, ale o to tady vůbec nešlo. Přímočará, akční, celkem napínavá jízda, ve které sympatická dvojce zachraňuje pasažéry letadla před zlými separatisty. Víc takových filmů, kde se neřeší zbytečné serepetičky kolem a jede se na plný plyn od začátku do konce. Hloupé, ale zábavné i krvavé a to mi protentokrát stačilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama