Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSOU TO MOJI PASAŽÉŘI. MOJE ZODPOVĚDNOST!“…  Bez zbytečnejch keců vlezeme do letadla, ve kterým byste bejt nechtěli. Pak parádní letecký drama a ostrov, na kterým byste (kurva zase) bejt nechtěli… NAŠTĚSTÍ všichni (včetně bejvalýho basmana, co sloužil v cizinecký legii) maj kliku, páč Gerard je ve formě!... Baví mě to hodně! Sráči jsou sráčovský a Gerard Butlerovskej. Pravda, možná bych tam na tom ostrově Jolo radši viděl Ramba, ale ten svoji šanci někde projebal… Krásný akční, thrillerový béčko!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Nevím, jak si zjednat na ostrově pořádek.  2.) Chystám se na Filípíny.  ///  Thx za titule „titulkomat“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE **  NAPĚTÍ  ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení. Trošku jsem to i mohl očekávat, vždyť Richet natočil třeba skvělého Veřejného nepřítele č.1. Butlerovi role zase jednou sedla jako ulitá a k ruce má i charismatického, pro mě neznámého černocha, který ve druhé půlce ukáže, že zde nebude jen na ozdobu. Takže vážení přátelé, Butler nic rozhodně nebalí. Stále na to ještě má a je dobře, že tohlo Letadlo vůbec vzniklo. Za mě se jedná o poctivou práci. 70% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela fajn, ale je škoda že se film dost drží při zemi. Butler a Colter sou fajn a docela to i táhnou, ale čekal sem že to bude víc napínavější a nebo že to ke konci, bude jako čvrtý Rambo. Takhle je ve filmu spousta scén zbytečných a na nějakou tu divočinu, tam skoro neni místo. Nejvíc se mi líbila ta jediná bitka, byla surová a Butler při ní působil lidsky a né jako ve zbytku svých filmů. Je taky fajn, že Butler pro tuhle roli shodil svoji váhu a nevypadá tak robustně. Zbytek akčních scén sou spíše takové průměrné a kdyby se od začátku jela vybíjená v džungli, tak by bylo i lepší, takhle se řeší nezajímavé věci okolo. A je to spíš na pohodu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sympatické akční béčko s Gerardem Butlerem (ten chlap pořád umí), které má sice hnusné digitální letadlo v bouři, ale jinak nešetří násilím a krví, přičemž díky své přímočarosti dokáže bavit prakticky po celou stopáž. Mimochodem... Je fajn vidět zase po delší době Mikea Coltera v něčem tak svěžím a poctivém. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Butler opäť v akčnom móde, ktorý mu sedí viac, ako romantické snímky. Taký béčkový kráľ akčných filmov, sympaťák a reálne uchopený borec. V tomto snímku síce nesype hlášky ostošesť a až na pár výnimiek neseká mŕtvoly jednu za druhou ( na to sú tu iní ), ale odvážne zachraňuje s pomocou prevážaného väzňa rukojemníkov z rúk únoscov. Priaznivci akčňákov ( hlavne tých Rkových ), by mali mať dušičku na pokoji. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama