Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát upadlo "jen" letadlo a aby toho neměl málo ještě mu do toho hodily vidle lokální povstalci a to prostě neměli dělat. Plane je solidní Butlerovka, která se v první půl hodince lehce vleče, ale od nouzového přistání se rozjede ve slušné béčko, které sice nepřinese nic objevného, ale svůj účel splní bez problémů...60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Asi nic vyloženě originálního, ale děsně zábavný film. Prostě poctivý napínavý thriller, který může působit ve finále trochu jako Mission Impossible, ale proč ne? První půle snímku se jeví jako klasický katastrofický film, který se později zvrtne v napínák, kde se nakonec vyskytne několik solidních přestřelek. Ani mi nepřišlo, že bych zde viděl něco nelogického. Butler mě po delší době překvapil, ty jeho poslední filmy jsem vůbec nedával; ne, jen kvůli nízkému hodnocení, ale podle inf uživatelů na CSFD apod. Zde mu role nebojácného a hrdinného pilota letadla sedla jak ulitá. Celkově je film fajn, takže by si z něho někteří viz Willis, Cage apod měli vzít příklad! Možná bych si přál, aby byl tento film delší a možná dějem a scénářem víc rozvinutější, ale to bych chtěl asi moc. Další vidění si někdy ještě určitě dám. Skvělá práce! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsou béčka u nichž nemusíte vůbec používat mozek a pak jsou béčka u nichž mozek občas potřeba je, ale je lepší ho vypínat. The Plane je tím druhým případem. Začátek filmu je fajn, Butlerovi to v roli ctihodného pilota v kapitánské uniformě sluší. Když volá dcerce na Floridu z druhé strany planety, že letí za ní a bude tam tak brzy jak jen to časová pásma umožní, tuší divák zádrhel. Ještě větší tuší když přijdou na tablet meteo zprávy, že trasa letu koliduje s pořádnou buřinou jak ukazuje to červené kolo uprostřed obrazovky. A aby toho nebylo málo, tajňáci přivedou na palubu v poutech dost zamračeného vraha s tím, že jinak to zařídit nešlo než poslat ho do Států touhle linkou. Srdce mé i starýho Arta Haileye zaplesala stejným tlukotem! Konečně zase katastrofický film s leteckou tématikou!  Od doby co Hanks alias Sully sednul s Flight1549 do studenýho Hudsonu už uběhlo hádám sedm let!  Feelingu starých Haileyovek Výrazně napomohla i volba stroje na jehož palubě se film převážnou dobu odehrává.  Je jím starý MD 80. Tenhle brácha Boeingu 727 je ještě starej klasickej tryskáč z osmdesátek, čemuž napovídá i tvar letadla a umístění motorů. Prostě vše bylo ve filmu tak jak to mám rád. Je tedy celkem jasné, že až do bouřky jsem si spokojeně chrochtal a pošilhával po cestujících, protože hlavní zádrhel jsem tušil v převáženém vrahounovi (obsah jsem nečetl). No a pak už bylo potřeba vypnout mozek. Úplně. I tak jsem se u filmu výborně bavil, byť té akce tam na jednoho kapitána civilního letu bylo přeci jen trochu moc. Asi by to chtělo aby k pilotní licenci piloti museli absolvovat měsíční kurz někde ve Skotsku pod dohledem SAS (ne nemyslím Scandinavian Airlines!) :-). Celkem to byla hooodně slušně na tři hvězdy, ale že mi to sedlo a Butlera mám rád, byť na konci trochu moc vzdychal s těmi všemi průstřely... Super akční béčko se závanem akčňáků z devadesátek!  Takže dávám nakonec za 4 spálené pojistky a zkouším nahodit elektriku  * * * * ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak s Butlerem bych dobrovolně nešel ani do sámošky přes cestu. Ať se totiž tento herec vyskytne v jakékoli situaci, můžete si být zatraceně jisti, že celé okolí lehne popelem! Tentokrát je tedy pilotem letadla, co se může pokazit? Příběh možná nepřinese nic originálního, ale i tak se na skvěle kouká a film zaručeně potěší zejména fanoušky herce a akčních děl. Ihned po shlédnutí dokonce tak skvělé, až jsem ohodnotil 4*, ale po nějaké době se mi kvality filmu ještě trochu rozležely. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Butler opäť v akčnom móde, ktorý mu sedí viac, ako romantické snímky. Taký béčkový kráľ akčných filmov, sympaťák a reálne uchopený borec. V tomto snímku síce nesype hlášky ostošesť a až na pár výnimiek neseká mŕtvoly jednu za druhou ( na to sú tu iní ), ale odvážne zachraňuje s pomocou prevážaného väzňa rukojemníkov z rúk únoscov. Priaznivci akčňákov ( hlavne tých Rkových ), by mali mať dušičku na pokoji. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama