Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA Haunted Mansion (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film Strašidelný dům je komedie inspirovaná klasickou atrakcí v zábavních parcích společnosti Disney. Pojednává o osamělé ženě a jejím synovi, kteří si najmou samozvané lovce duchů, aby z jejich sídla vyhnali nevítaná strašidla. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno by sa Disneymu prestalo dariť točiť tak veľké prepadáky, keby točili opäť pre tú skupinu, ktorá z nich spravila najmajestátnejšie filmové štúdio v histórii. Doba sa však zmenila, ale myslím že všetci diváci nie. Toľko ku kultúrnemu vyzneniu filmu. Sám o sebe je to viacmenej nudný príklad toho, ako na niečo vyhodiť ( pretunelovať ) obrovské peniaze. Mohla to byť svižná letná jazda, byť to o polhoďku kratšie a mať to za tie minuté dukáty profesionálnejšie zmáknuté triky ( naozaj ILM ? ). Tretiu hviezdu dávam za vždy skvelého Owena Wilsona, ktorý nesklamal, opäť sa vrátil do strašidelného domu ( THE HAUNTING ´99 ) a má vo filme najlepšie hlášky a jeden skvelý gag. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

A já se bavil. Je to něco objevného? Ne. Je to dobrá zábava pro celou rodinu? Jo. Film přišel a udělal přesně to, co se od něj očekávalo. Strašidelné to samozřejmě není ani trochu, ale ono to zas tak moc nevadí. Ona je to hlavně komedie. Nejvíc mě mrzí Disneyho typické nadužívání CGI. (Například maska hlavního ducha). Tiffany Haddish si to dávala dobře a Lakeith Stanfield je charismatický představitel. Přeju mu více hlavních rolí. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže položím si otázku: "Proč utrácím za lístky na filmové představení?". No chci se bavit. Bavil jsem se u tohoto filmu? Bavil. Je pravdou, že děj je poněkud chabý.  Jaký děj by jste ovšem čekali u filmu podle atrakce v zábavním parku? V kině jde o zábavu, a jak jsem již řekl - bavil jsem se. Chtělo by to možná ubrat na dojení divákových slz a vystříhat tak 10 - 15 minut, ale zase taková otrava tento čas nebyl (pokus o rozvíjení charakteru?). Casting se vydařil, jen dětská postava mě poněkud otravovala. Od režiséra jsem viděl kulový a tady odvedl celkem ucházející výkon (také lepší průměr). DeVito se i přes blížící se osmdesátku stále drží (jsem rád). No měl bych dát tři hvězdy, ale vzhledem k těm odpadům a jednohvězdám (pro mě nepochopitelné hodnocení) dám čtyři. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já tedy na jednu stranu musím přiznat, že jsem se u této podívané až nečekaně dobře bavil a směle si jí dokonce dovolím označit za příjemný rodinný snímek, na druhou stranu se ale zároveň musím upřímně zeptat, to si jako hlavouni od Disneyho mysleli, že z tohoto filmu bude komerční hit? To snad ne, a jestli ano, tak by měly dotyčné osoby dostat okamžitého padáka. Strašidelný dům totiž skutečně vykazuje jemné známky zábavnosti a milé nenáročnosti, ale aby dokázal dosáhnout globálního úspěchu, tak to ani náhodou, k tomu mu totiž chybí prakticky vážně všechno. Především mě tedy celý film velmi negativně překvapil svou opravdu velice nízkou úrovní efektů. Kdyby se ještě tak jednalo třeba o nějaký laciný televizní pořad, tak asi ok, ale tohle měl být předpokládaný hit a tvůrci se v tomto ohledu vytasí s tímto? Blázni a sebevrazi v jednom. Dále casting. Ano, sice se zde vyskytují vesměs známá a ověřená jména a v podstatě všichni tu svými výkony filmu jen přispěli, ve svých postavách působili sympaticky, přesvědčivě a rozhodně nenudili, ale nikdo z nich zároveň není natolik výrazná osobnost, aby dokázali ten film skutečně povýšit a přilákat tím nějakou tu diváckou dušičku navíc. Příběhově pak též nemám příliš co vytýkat, má to spád, pár dobrých nápadů, chvílemi působivé emoce, chvílemi vtipné situace, nicméně opět, pokud by se jednalo o nějaký video film, člověk by to asi až tak moc neřešil, ale za těchto podmínek přece nemohl nikdo ze studia očekávat, že by na něco tak dějově průměrného a rutině zpracovaného mohli přilákat davy. Atmosféru a vizuální pojetí jinak také nepovažuji vůbec za marné, tudíž jen mohu zopakovat, mě se to líbilo, bavil jsem se, ale že bych to měl komukoliv doporučovat, natož za to dát peníze za kino, tak to ani náhodou, to bych z toho bijáku odcházel tak akorát pořádně rozčarovaný. Takže ve výsledku pro domácí TV sice naprosto pohodová podívaná, komerční neúspěch ovšem též naprosto zasloužený. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na příběh jako takový, tak se mi asi novější verze líbí více než její o 20 let starší sourozenec. Myslím si, že kromě samotného příběhu přináší Strašidelný dům i sympatické obsazení hlavních rolí a u filmu se člověk rozhodně nenudí. Moc jsem si tenhle film užil a v budoucnu se na něj rád podívám znovu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023 sa herci filmu nemohli premiéry zúčastniť. Namiesto toho sa po červenom koberci prešli Disney postavičky ako Mickey Mouse, Minnie Mouse, ale aj negatívne postavičky ako Zlá kráľovná zo Snehulienky, Zlá víla zo Šípkovej Ruženky či Cruella de Vil zo 101 dalmatíncov. (Arsenal83)
  • O rebootu Strašidelného domu (2003) se začalo uvažovat v červenci 2010, kdy se okolo projektu točil Guillermo del Toro. Ten měl napsat scénář i produkovat, děj přitom plánoval zasadit do fantasy prostředí namísto reálného světa. O tři roky později od filmu ale odešel a projekt se několik let potácel produkčním peklem, než zakotvil u režiséra Justina Simiena a scenáristky Katie Dippold. (MatyM)
  • Jednu z hlavných úloh mal pôvodne hrať Ryan Gosling. Po odstúpení Guillerma del Tora z pozície scenáristu sa v projekte nakoniec neobjavil a nikdy nebolo uvedené, akú postavu mal vlastne hrať. (Arsenal83)

Související novinky

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama