Reklama

Reklama

Dance Dance Danseur

(seriál)
  • Japonsko ダンス・ダンス・ダンスール
Trailer 2

Epizody(11)

Obsahy(1)

Když byl Džunpei malý chlapec, tak vyrazil s rodinou na baletní recitál jeho starší sestry. Zde se poprvé setkal s baletem a doslova mu učarovalo představení jednoho z mužských baletních mistrů. Tehdy se Džunpei rozhodl, že se chce baletu věnovat také, ovšem brzy si vše rozmyslel díky rodinné tragédii, která ho připravila o otce a také proto, že jeho kamarádi ze školy neměli o baletu vysoké mínění a byli přesvědčení o tom, že to není aktivita pro pravé muže.
Džunpei se totiž chce stát silným mužem, o kterého se bude moct jeho rodina opřít, začal chodit ke strýci na lekce bojového umění a rozhodl se, že půjde ve šlépějích svého otce a bude koordinátor filmových kaskadérů. Jeho tajná vášeň pro balet však v mladíkovi zůstala, a tak občas potají zkoušel různé baletní triky.
Během studií na vyšší střední však chlapcovo tajemství odhalila mladíkova spolužačka Mijako, když v jedné z jeho prezentací bojových umění pro kamarády poznala jasný baletní prvek. Dívka se rozhodla pozvat Džunpeie do baletního studia, které vede její matka, a opět v chlapci probudit jeho lásku k baletu, což se jí nakonec docela snadno povede, a navíc se ukazuje, že má mladík opravdový talent. Bude to však ještě dlouhá a trnitá cesta, plná mnohých překvapení, než se Mijako a Džunpei poprvé společně postaví před diváky na jeviště… (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dance Dance Danseur to u mě neměl od začátku jednoduché, protože balet není zrovna tématem, které by mě nějak extra zajímalo. Zhruba před dvaceti lety jsem byl se školou v Národním divadle na Labutím Jezeře, a i když to byla docela slušná podívaná, nic moc mi to neříkalo. Navíc mě tu už z trailerů štval charakter design postav, který mi připomínal jiné, ne zrovna povedené taneční anime Wellcome to the Ballroom. Zkrátka nepřirozeně dlouhé krky a končetiny se vrátily a opět to nevypadalo zrovna hezky a přirozeně. Ovšem přišel první díl a mě hodně zaujalo taneční představení zdejšího mistra, zkrátka našel jsem něco, co se mi na seriálu extrémně líbilo a proč pro mě mělo smysl se na něj dívat. Jednoduše řečeno vyobrazení samotného baletu, to, jak je nasnímaný každý pohyb, jak dokáží autoři skrze něj vyjádřit emoce a jak skvěle vše dokáží hudebně, vizuálně a barevně doprovodit, je vynikající. Na rozdíl od již zmíněného Ballroomu, tady se opravdu hodně tančí a seriál dokáže prodat balet i člověku, kterého nezajímá, protože často vypadá opravdu velkolepě a kouzelně. No jo, ale bohužel tu byly i další věci kromě dlouhých krků, které mi těžce nesedly, a to byly postavy a příběh. Celý ten romantický trojúhelník, a to, jak je nakonec vyřešený, se mi prostě nelíbilo, a jak to teda vlastně má v hlavě srovnané Mijako moc nechápu doteď. Hlavně Luo mi byl místy těžce nesympatický, seriál mi sice dokázal velmi dobře prodat jeho motivaci, minulost a vše co ho ovlivnilo, ale i tak jsem si k němu nedokázal najít cestu. Můžu ho chápat, litovat, ale mít ho rád jsem nedokázal. U Džunpeje jsem zase na jednu stranu obdivoval jeho nadšení a to, že do všeho dává emoce, ale jindy mi zase přišel jen jako hlučný a skoro až otravný hrdina průměrného sportovního anime, nebo třeba shónenu a tak jsem si k němu hledal cestu docela dlouho. Během samotného příběhu nastalo několik chvil, kdy jsem moc nechápal rozhodnutí jednotlivých postav, sice jsem pobral jejich význam, o co autorům šlo, ale nějak jsem s nimi vnitřně nedokázal souhlasit. Na druhou stranu jsem ale přesvědčený, že se najde docela dost lidí, co s tímhle nebude mít problém a co se v postavách a v jejich volbách najde a seriál náležitě odmění. Za mě je Dance Dance Danseur rozhodně nadprůměrné anime, které je o parník lepší než již zmíněné Wellcome to the Ballroom, je to skvělá reklama na balet, ale i tak, kvůli těm popsaným věcem, které mi hodně nesedly, ode mě víc jak 6,3/10 nedostane. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Mne je tak ľúto, že toto anime má svoje maličké chybičky krásy a je ich dosť na to, aby sa tomu nedalo dať plné hodnotenie. Hlavný hrdina Junpei je maximálne divný hrdina, lebo sa stále chová inak, raz naberie odvahu a inokedy sa stiahne a raz sa rozhodne tak, zajtra inak a toto táto jeho nekonzistentnosť ma dosť iritovala. Hlavne boli chvíle kedy sa dalo niečo zobraziť lepšie a tým myslím situácie mimo baletu a boli aj situácie kedy som sa chytil za hlavu a myslel na to, že toto snáď nemyslia vážne. Okrem hlavného hrdinu sú vedľajšie postavy fantastické, premyslené a pasujú výborne do príbehu. Ruou (Luo) je postava vymyslená naozaj fantasticky a má svoje vlastné problémy, s ktorými sa vyrovnáva a musí s nimi bojovať. Samozrejme mohlo moje hodnotenie ovplyvniť aj ukončenie anime, s ktorým som absolútne nespokojný z pohľadu toho ako sa všetko vyvíjalo je to v rozpore s mojím presvedčením, ako mal koniec vyzerať a nevadí mi ani (SPOILER) nejaký horko sladký koniec v tej romantickej časti, ale  Junpei sa hodí tam, kde môže ukázať to čo v ňom je oveľa viac (SPOILER). Prvých päť dielov je, ale fantastických a aj tie posledné dva okrem už môjho spomenutého konca, lebo tam to je vlastne tak pre mňa zle spravené, že vlastne ukážeme divákom jeden koniec a potom ho otočíme úplne naopak, že to bude mať wau efekt a pre mňa to malo práve opačný efekt. Z vedľajších postáv ma zaujala Natsuki a Chizuru. Neviem ani či chcem po tomto konci pozerať druhú sériu vzhľadom na koniec, ale inak som sa dosť zabavil. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Jistého uživatele prý irituje, když někdo započítává hodnocení openingu a endingu do celkového hodnocení anime, a nechápe ty, pro které je opening a ending neoddělitelnou součástí daného díla. Mám tedy trochu obavy, aby mu nepraskla v mozku žilka, když prohlásím, že nejlepší částí tohoto výtvoru je právě nápaditý opening a on spolu s kvalitou animace jsou v podstatě tím jediným důvodem, proč nejdu s hodnocením pod 2*. Dance Dance Danseur je nepříliš nápaditá variace na jistý krasobruslařský hit (ne náhodou od stejného studia), která ubrala na BL fanservisu a nabídla ještě působivější, krásně dynamické sekvence, s nimiž se animátoři skutečně vymazlili. Bohužel jak pro krasobruslení, tak pro balet platí to, že jejich příběh a postavy nestojí za nic. Zatímco však krasobruslaři mohli nabídnout dva homo mucínky, z jejichž interakce nadšeně vlhla ta něžnější polovina diváctva, tady se asi těžko někdo vzruší nad ústřední mužskou dvojicí, jejichž návrhy působí jako vypadené z nějaké šódžo mangy od začínající autorky a charaktery mají natolik nudné, prázdné a šablonovité, že pokud mi někdo řekne, že jej hlavní hrdina nebo jeho nemluvný kolega inspirovali k nakopnutí kariéry baletky či baletního mistra, tak podpořím tento shit v animovaném skupenství koupí oficiálního merche. Příběh je pak v přímo ukázkové korelaci s kvalitou postav: je doslova prošpikován těmi nejohranějšími šónen tropy, až má divák pocit, že sleduje nějaký tutoriál k tomu, jak napsat co nejhloupější sportovní šónen (a přitom manga předloha má údajně cílit na odrostlé čtenáře). V plánu bylo vydržet až do konce, ale někdy je těch dojmů tak moc a tak silných, že i sedm dílů je na starého psa příliš a nezbývá mu než vzít dráhu. Velmi slabé 2*. ()

Galerie (322)

Reklama

Reklama