Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Ako metalového fanúšika ma potešil ďalší film o našej milovanej muzike. Síce je plný klišé a je najmä pre tínedžerov, ale je to oddychovka an jedenkrát. Musím však upozorniť, že od komédie to má ďaleko. Je to skôr hudobno-romantický film. A hudba vo filme znie veruže parádna. Martell je dobrý herec, ale až tak som mu ten metal neveril. Potešilo, že sa vo filme mihli skutočné hudobné hviezdy Scott Ian (Anthrax), Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave), Kirk Hammett (Metallica) a Rob Halford (Judas Priest). Ak sa bavíme o filmoch o metale, oveľa viac ma bavil Hevi Reissu a topka za mňa bol islandský Málmhaus aka Hlava plná metalu. ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu lepšia réžia a viac gulervúcich momentov. Naháňačka áut s riffmi od Judas Priest bola fajn, ale nestačila. Ináč väčšinou dosť ploché a nezáživné, akoby nechýbal iba rozpočet ale aj nápad na zaujímavejšie dialógy a interakcie postáv. V podstate je úplne nepochopiteľné a hlavne nevysvetlené ako sa vôbec Hunter a Kevin dali dokopy, keďže boli takí odlišní a vlastne ani ten metal ich vôbec nespájal. Oveľa "metalovejší" a zábavnejší boli Lords of Chaos s Rorym Culkinom, hoci často skôr nechcene. 5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská komedie s outsidery, láskou a tak podobně, jejíž přidanou hodnotou by měl být metal. Tedy alespoň pro některé. Jenže člověk se neubrání srovnání s Heavy Trip, se kterým Metal Lords prohrávají na plné čáře. Vlastně je to jen takový slabší odvar. Neříkám, že se tu nenajde nic k zasmání a že by film vyloženě nudil. Skotská holka trpící záchvaty vzteku byla fajn, i ostatní herci měli něco do sebe a samozřejmě muzika je super. Ale prostě to nebylo ono. A nepomohlo ani camoe legend, jako jsou Rob Halford či Kirk Hammett. Průměr. 50% ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Jak by pravil každý pravý metalista, Metalové lordy táhne ke dnu to, že je natočen pro mainstreamové ovečky, které mají mít po zhlédnutí filmu dojem, že metal je strašnej nářez! Problém ale není v tom, že by tvůrci metalové kultuře nerozumněli. Současně s očividnou vášní dost výstižně vyobrazují toxicitu metalové komunity, která žije ve vlastním dokonalém světě, což je také důvod, proč se jí veřejně snažím vyhýbat, přestože můj hudební vkus svědčí o opaku. Dokud se film drží v sebereflexní rovině, je to v pohodě... Je to v pohodě do té doby, než po mně, "metalovém fanouškovi", film očekavá, že se zvednu z gauče a začnu před obrazovkou skákat v imaginárním mošpitu, protože teď je to pravej METAL, kámo! 50% ()

titmok 

všechny recenze uživatele

Príbehovo klišé film jak delo, ale s (foking) metalovým prevedením. Ako uznávač tohto hudobného štýlu som bol rád, že sa tam objavili mená aj nie tak verejnosti známych kapiel trebárs Opeth, alebo dokonca som tam na konci videl plagát japonskej gitaristky z kapely Boris, čiže big up tvorcom za takéto detaily. Jediná vec čo mi tak vadila je, že sa týpek naučil hrať metal na bubnoch rýchlejšie než ja za 4 roky (stale to neviem). Kiežby to bolo také ľahké tvl :D ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme spomenú v škole, že Emily (Isis Hainsworth) je niekde z Veľkej Británie alebo Škótska. Keď sa jej domov príde Hunter ospravedlniť a požiadať ju, či by sa nepridala do kapely, na dome jej rodiny je zavesená škótska vlajka. Predstaviteľka Emily - Isis Hainsworth je v skutočnosti zo Škótska, pochádza z Edinburghu. (Stillborn83)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno