Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

titmok 

všechny recenze uživatele

Príbehovo klišé film jak delo, ale s (foking) metalovým prevedením. Ako uznávač tohto hudobného štýlu som bol rád, že sa tam objavili mená aj nie tak verejnosti známych kapiel trebárs Opeth, alebo dokonca som tam na konci videl plagát japonskej gitaristky z kapely Boris, čiže big up tvorcom za takéto detaily. Jediná vec čo mi tak vadila je, že sa týpek naučil hrať metal na bubnoch rýchlejšie než ja za 4 roky (stale to neviem). Kiežby to bolo také ľahké tvl :D ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hudební stránka filmu je skvělá a moje slabost pro cello a celkově klasické nástroje v rockové muzice si tuhle část opravdu užívala. Až teď se dívám, že za hudbou stojí Ramin Djawadi, to mnohé vysvětluje. A i když jsem viděl potenciál přiblížit se k legendárním Superbad, nemůžu říct, že se tak stalo. Bez muziky jde o klasickou teen komedii ze střední s pár výbornýma scénama, ale spoustou kliše a stokrát opakovaného schématu. Nakonec film pobavil a vážně dobře se poslouchal. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství a taky o tom, co nás spojuje i rozděluje. Ať už si tam doplníte cokoliv...matematickou olympiádu, metal nebo roztleskávačky. A jestli má někdo problém s tímhle filmem, asi má problém úplně se všemi žánrovkama ve variacích na tohle téma. Protože já podobných filmů viděla dost a ne vždy moje uši a srdce spolu souznělo. Ale pochopila jsem poselství. A tady jsem si řekla, že když to nepíše scénárista ořezávátko a hudbu dával dohromady jeden z nejtalentovanějších člobrdů na světě, že to bude super. Hele, není to žádnej Tolstoj. A jestli to čekáte a jsme potom zpruzelý, že jste to nedostali, je to problém váš, ne snímku. Je to ze střední! Ale to poselství se dostalo tam, kam mělo a já nemám důvod si stěžovat. Super :) ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil co je na této hudbě tak fascinující že každému kdo ji neposlouchá se lidi smějou a říkají mu že nerozumí hudbě. Jak poznamenala jedna moje známá na dotaz "Co by ze mě udělalo dobrého strýmera ?" "Když budeš chtít hodně lidí bez ohledu na kvalitu toho co děláš, pouštěj na strýmech metal a hlavně ho pouštěj co nejvíc nahlas aby ti nebylo rotumět co meleš za kraviny. Pak z tebe bude dobrej strýmer, protože kdo neposlouchá metal je pro okolí za debila který nerozumí hudbě" Koukala na to dcera takže jsem se občas zastavil a koukal taky. No a nebavilo mě to, už jen proto že jsem přesně ten "debil" který tuhle hudbu neposlouchá. Sestava lidiček a postaviček byla celkově dost nesympatická a vlastně kromě jedné hezké holky ktará se tam občas mihla, není komu fandit. Typický blábol o tom že když se budete chovat jak kreténi, budete mlátit do všeho kolem sebe a tvářit se jak po lobotomii, může si vás někdo všimnout. Co záleží na tom že pro okolí budete za tupé negramoty, metal je přece nejvíc. No, není ... (Netflix - titulky) Hodnotit to nebudu. Neviděl jsem to celé a můj odpad by asi nebyl úplně zasloužený. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase jedna pohodovka v produkcii Netflixu. Heavy metal-based film režiséra Petra Solleta čerpá inšpiráciu z viacerých snímok (napríklad by sa dali spomenúť Heavy Trip, The Rocker, prípadne vzdialene príbuzný School of Rock) a síce nápady nie sú nijako originálne, tak výsledný obal, v ktorom sú zabalené, nepôsobí zle. Vývoj charakteru hlavných postáv je klasický, bez nejakých prekvapení. Vizuálna premena Isis Hainsworth na „metal lady“ je cool. Cieľom tvorcov bolo zabaviť diváka a k tomu požiť klasické songy heavy metalu. Crossover violončela a elektrickej gitary pre pesničku War Pigs od Black Sabbath nemá chybu (najlepšie je to vidieť a počuť pred záverečnými titulkami). To snáď uzná aj ten, ktorému žáner heavy metal nie je blízky. __ Cameo štyroch známych predstaviteľov žánru heavy metal potešilo. __ P.S.: War Pigs od Black Sabbath je počuť z repárku aj počas písania tohto krátkeho hodnotenia filmu .;) Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se ve vířivkové scéně v malých rolích objeví i opravdoví metaloví lordi – Scott Ian z Anthraxu, Tom Morello z Rage Against The Machine, Kirk Hammett z Metallicy a Rob Hallford z Juds Priest. (Sau)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama