Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný western se třemi hvězdami, které se však nijak výrazně neprojevily. Nemyslím, že by to byla jejich vina. Režisér DMYTRYK zřejmě neměl nijaké větší zkušenosti s tím, jak se točí westerny. No a v roce 1968, kdy tento film vznikal, byly na plátně daleko větší hity v tomto žánru, takže se snažil udělat něco mimořádného. (Nacpání diamantového náhrdelníku ženě do úst a tím ji zardousit, lezení po vysokých skalách bez patřičného vybavení, souboj Indiána a Shalaka s kopím atd.). Závěr filmu stál za starou bačkoru, režisér nevěděl jak z toho ven, tak to zahrál do ztracena. Nikdo nebyl vítěz ani poražen. Tak si myslím, že se tohle točilo jenom kvůli tehdy velmi populární sexbombě Brigitte BARDOTOVÉ. JINÝ DŮVOD mě nenapadá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nudný a zdlouhavý western podle knihy Louise L'Amour - trochu romantiky, trochu zlých indiánů. dvě střílečky, pokus o kritiku britských šlechticů, kteří na divokém Západě nedodržovali pravidla a chovali se arogantně. Kupodivu to tu nesluší ani Brigitte Bardot, i když se oplachuje nahoře bez u potůčku. Možná kdyby měla míň make-upu. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak moc originální, přesto fungující směs Hombreho a Rudého slunce. Sean Connery působí v roli westmana až nečekaně přesvědčivě a celý film neuvěřitelně táhne, přičemž Stephen Boyd a Peter van Eyck zahráli rovněž skvěle. Bardotka je spíše na okrasu, ale ani to není málo (i když Honor Blackman ji zde svým půvabem hodně šlape na paty). Edward Dmytryk jako westernový veterán rovněž nezklamal a o nějaké zajímavé scény nás rozhodně neochudil (udušení náhrdelníkem, předposlední likvidační souboj). Skvělý western, který by neměl zklamat. 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ti pitomí indiáni snad nikdy nepochopí, že ti úžasní aristokrati mají tolik peněz a moci, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. A ještě k tomu jim začnou vstávat vztekem péra na čelenkách, když je tito nejmocnější z mocných poctí návštěvou, aby jim pro zábavu postříleli jídlo. No, je to hrůza hrůzoucí, jak jsou ti pomalovaní negramotové neskutečně sobečtí. Přesto jim trochu rozumín, protože taky nemám rád, když někdo sám sebe pozve ke mně domů na návštěvu. Proto si dovolím tvrdit, že kdyby byl Shalako správný chlap, tak si do nějakého opuštěného puebla odskočí zařádit s baronkou Irinou a nechá zbytek výpravy domácím k tepelné úpravě. Pak by mne to asi bavilo víc, než tato průměrná záchrana protivné šlechty. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tenhle western britské produkce, natočený ve španělské Almérii, je ve stejném stylu jako americké westerny šedesátých let. Některými moralizujícími prvky a kontrastem zkušeného hrdiny ze Západu oproti skupince buržoazních Evropanů, bezstarostně se oddávajících lovu v Novém Mexiku, mi připomínal film "Hombre". Rozhodně jsem se nenudil, je tu řada dobrodružných sekvencí, vše se odehrává ve skalnaté krajině, jsou tu indiáni i bílí zrádci. Pětibodová škála hodnocení je nedostatečná - dejme tomu: silná trojka či slabší čtyřka. Některé pasáže se mi líbily moc (útoky indiánů, stopování, šplhání na skalnatý kopec aj.), jiné to naopak srážely (milostné vztahy mezi Connerym a Bardotovou, která se jinak coby kysličníková blondýnka a zmalovaná "krasavice" do filmu tohoto typu celkem hodila). Celkově hodnotím určitě jako lepší průměr, na film jsem ochoten se po letech podívat znovu... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama