Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část volné trilogie o trampotách dvou osiřelých sourozenců, třináctileté Alenky a třiadvacetiletého Zbyňka, vychází ze zvláštních situace rodiny, v níž si sourozenci navzájem musí nahradit rodiče. Bratr by se rád oženil, ale brání mu ohled na sestru, která na něm lpí a žárlí na všechno kolem něho. Přivádí tedy do bytu svou dívku Kateřinu, kterou má rád, jako podnájemnici... Hra autorů Vojtěcha Měšťana a Rudolfa Ráže Podnájemníci v režii Františka Filipa získala na MTF Zlatá Praha v roce 1977 Cenu za nejlepší komedii. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podnájemníci mě příliš neoslovili. Zařazení ke komediím pak nechápu už vůbec. Podle mě se spíše jedná o komorní rodinné drama. Muž si přivede snoubenku do bytu jako podnájemnici a své sestře není schopen říct pravdu do očí. Od ní upřímnost ale očekává. Naopak naprosto nečeká, že je mladší sourozenec mnohem chytřejší než si myslel a dojde jí co a jak. Dále ale není jasné, co štve sestru víc. Zda to, že ji bratr lhal nebo nový fakt v jeho životě. Není totiž ani tak docela jasné, zda sestra opravdu žárlí nebo ne. A to je podle mě chyba autorů. Bohužel se pak vlivem kumulujících se sporů začnou chovat prakticky všichni dětinsky a vše musí vyřešit opět mladší sourozenec, který, jak se ukazuje, má víc rozumu než dospělí. To je ovšem u scénáristů častý motiv. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem nekdy na nekoho nemel nervy, tak to vzdy byla Ivana Andrlova. Jelikoz v tomto filmu dostava mnoho prostoru, o to vice me rozcilovala a cokoliv dalsiho na tomto dile bylo pro me druhotne. Jde o hodne subjektivni a jednostranny soud, ovsem verim, ze pro kazdeho divaka existuje alespon jedna osoba, ktera mu dokaze spolehlive znechutit cely film, jakkoliv by jinak nemusel byt spatny. ()

Reklama

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě na staré filmy moc neužije, pravděpodobně kvůli pozdnímu roku narození, málokdy mě starší filmy opravdu zaujmou. Tohle je ovšem skvost české kinematografie, pustím si ho několikrát do roka, protože prostě pokaždé pobaví svým nenásilným vtipem a je hezké se dívat na české herecké legendy. Za mě prostě TOP! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásný herecký koncert, ve kterém nejvíce zazářila Ivana Andrlová. Ta strčila Hanzlíka a Kolářovou do kapsy. Zase jsem měla ten zvláštní pocit, že autor nebo tedy v tomto případě autoři museli opisovat z naší rodiny, protože jsme se v tomhle příběhu našli. Ale, řekla bych, že se tu musí najít každý, kdo má sourozence a nebo ten, který řeší podobný případ. ()

Prince 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Anička a Zbyněk jsou sirotci. Zbyněk pracuje, Anička chodí do školy a stará se o domácnost. Chtějí jet na dovolenou k moři, proto shánějí podnájemníka. Jednoho dne si přivede Zbyněk domů svou dívku Kateřinu, ale předstírá, že je to jen nájemnice. Zakrátko pravda vyjde najevo a vztahy mladé trojice se změní... Díky bravurně zahrané roli Aničky v podání Ivany Andrlové dávám za čtyři, jinak je to spíš průměrný televizňák. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Ivaně Andrlové bylo v době, kdy hrála žačku základní školy, už 16 let. (M.B)

Reklama

Reklama