Reklama

Reklama

UFO Švédsko

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh o dospívající rebelce umístěné do pěstounské péče, která má podezření, že její otec není mrtvý, ale uneslo jej UFO. Za pomocí sdružení UFO Švédsko je odhodlaná vypátrat pravdu. Příběh se odehrává v 90. letech 20. století v malém švédském městě. Produkční společnost Crazy Pictures se inspirovala sdružením „UFO Sweden“, které ve Švédsku spravuje největší UFO archiv na světě — Archiv pro nevysvětlitelné jevy. Film vizuálně připomíná slavný snímek E.T. (1982) a tématicky je blízký filmům Interstellar (2014) či Kontakt (1997). (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Přistoupil jsem ke švédským aktům X s vírou v setkání s mimozemskou entitou a zase se tam někde ztratila ve snaze se netflixovsky přiblížit americké pop vlně v pátrání po nadpozemských strojích. S partou severských podivínů projedete devadesátkami v sympatické naháněčce, v které mi nakonec chyběl pravej ufoun a to pravý, mrazivý tajemno..jako fandu do záhad mě to vždycky trochu rozesmutní. 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne poskladaný sci-fi mysteriózny film (v centre pozornosti s mladým dievčaťom, hľadajúca svojho strateného otca)  zo Švédska, ktorý s radosťou využíva mnoho nostalgických prvkov. Tvorcovia sa snažia nájsť kompromis medzi UFO („IFO“) a faktami položenými vedeckými dôkazmi. Diváka držia v sladkej „neistote“ takmer počas celého filmu. Ani druhý filmový projekt Victora Danella nedopadol zle. K nadpriemernosti nechýba veľa. P.S.: Bolo dobré vidieť Windows 95 a DOS ;). Plus jedna z úvodných scén (otvorenie elektricky zabezpečenej brány) mi pripomína jednu scénu z druhého TerminátoruOsobné hodnotenie: 78% (***) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film o UFO bez UFO, ale coby odlehčená variace na X-Files pro mládež je to vcelku záživný i zábavný kousek. Aspoň zpočátku. Partička outsiderů z UFO klubu je sympatická, objev UFO se zdá být na dosah a divák se zvědavostí čeká, co se stane a jak se to celé vyvrbí. Ale bohužel postupně se děj stává protivně zdlouhavým a víc a víc se zašmodrchává, taky se na úkor děje víc a víc žvaní a spekuluje a kalkuluje, holčina v hlavní roli sebestředné pozérské rebelky je protivná jak pondělí a otravná jak svítiplyn... Takže závěrečné titulky pro mě byly hlavně vysvobozením. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodný dobrodružný mystery film pre celú rodinu, ktorý počas tej dvojhodinovej stopáže bezproblémovo funguje. Švédi síce neprinášajú nič vlastné a prakticky len kopírujú americkú produkciu, ale zato bez toho aby čokoľvek kazili. Ja síce nie som primárna cieľovka podobných sci-fíčiek pre celú rodinu, kde hlavnou postavou je dieťa/teenegerka, ale uznávam, že UFO Sweden ako film funguje. Má sympatické postavy, tempo, fajn námet a ako taká jednohubka na dlhý letný večer je to priam stvorený film. CELKOVO: 6/10 ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Trochu kulhám mezi 3 a 4, tak to zaobalím na 3,5 a zaokrouhlím nahoru. Vlastně to bylo docela fajn… pro fanoušky Stranger Things a podobných synth pop retro klukovin je tohle určitě skandinávská laskomina. Já, ač mám retro rád a vrací mě to do komfortní zóny dospívání, kovaná cílovka vyloženě nejsem. Tématiku kolem UFO mám ovšem rád a zpracování to mělo ucházející, tak není třeba hledat zbytečnou kritiku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Scéna na začátku filmu ukazuje krávu, která pije vodu z louže. Ze záběru je jasně vidět číslo její ušní značky – 2342. Později ve filmu je v Lilla Älgsjön objeveno pohřešované letadlo s registračním číslem DK-2342, které odpovídá ušnímu štítku krávy v úvodní scéně. Což ovšem neodpovídá realitě. Dánská letadla mají kód země OY, nikoli DK, následovaný 3 písmeny, nikoli 4 číslicemi. (Jardismo)
  • Film sa natáčal v Norrköpingu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama