Reklama

Reklama

5x2

  • Francie 5x2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film zachycující 5 příběhů ze života dvou milenců je zvláštní tím, že se odvíjí od konce k začátku jejich společného života. Od rozvodu v úvodu přes návštěvu homosexuálního bratra s přítelem, porod a svatbu k romantickému dovolenkovému seznámení. Režisér François Ozon tímto odlehčuje jinak poněkud smutný příběh... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou příšerné - dva nesympatičtí lidé, jejichž chování nechápu (mužská postava je naprosto neuvěřitelná). Zpětné vyprávění by mohlo být zajímavé, kdyby pro něj byl nějaký důvod, tedy nějaká rozuzlení v poslední části, kdy se obě postavy setkaly. Bohužel jsem tam nenašla nic, kvůli čemu by pak měli projít tu dlouhou cestu od svatby až po rozvod. Asi je to jen o tom, jak se dva lidé dokáží navzájem zraňovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane, ak sa režisér rozhodne natočiť fádny príbeh manželstva, ktoré končí rozvodom v obrátenom časovom slede? Velmi zaujímavý film, kde manželské krízy a nevery nie sú v snímku to najnepríjemnejšie, to je skor úplný záver, keď sledujeme pomerne gýčové zobrazenie zoznámenia páru, pretože vieme, ako sa to celé skončí. Otázne je, či vybral Ozon tie správne okamihy z ich spoločného života. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Skvostná úvodní "rozvodová" epizoda ve mě vzbudila velké očekávání toho, co bude následovat. Bohužel. V dalších epizodách jsou situace pouze naznačené, ale nedořčené. Že tento vztah fungovat nemohl, je více než jasné, ale když si položím otázku, co bylo tou hlavní příčinou nebo čí vinou dospělo manželství takového konce, tak jist si nejsem. Jinak působivý výkon podala v roli manželky Valeria Bruni Tedeschiová. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Považuji váš rozvod k datu 17. 2. 2003 za právoplatný." Francouzi mi připadají divní. Kdo z nich nebyl dvakrát rozvedený, osmkrát nevěrný a nerozdal si to s osobou stejného pohlaví, tak nepatří do společnosti slušných lidí. Alespoň z filmových a seriálových vztahů to tak vypadá. Já jsem se přesto na těch pět příběhů vyprávěných od rozvodu po seznámení docela těšil, ale dostal jsem jen nakousnuté příběhy a několik mouder, která už kolem mne během života nekoordinovaně proběhla. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Fešně vystrojená úvodní pětina nedokáže přebít čistou formálnost celku a duchaprosté scenáristické zkratky. Ozon si při šplhaní do výšin zajímavosti podkopl stylem zpětného vyprávění žebřík a nezbylo mu tak místo ani na pointu (z kýčovitého západu slunce ční leda bezradnost), ani na prokreslení charakterů (nepochopil jsem motivaci ani jedné z postav). Pokud to byla jen odpočinková stylovka, doufám že Ozon brzy nabere zpět svůj umný vypravěčský dech. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Při castingu hledal režisér herce, kteří by se k sobě hodili co nejlépe - a na jejich vyzkoušení jim dával zahrát hádku z Bergmanova opusu Scény z manželského života. (imro)
  • Původní název snímku zněl The Two of Us, francouzsky Nous Deux, což je odkaz na jistý francouzský magazín pro teenagery. (imro)
  • Režisér François Ozon byl v Benátkách za film nominován na Zlatého lva. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno