Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Reklama

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ubírám body za předem jasné poselství a ještě jasnější pointu. Hlavní hrdina, který se od ostatních něčím liší, najde smysl života a ponaučení jen skrz proměnu ve tvora, kterého předtím považoval jen na nesmýšlející, vraždící stvůru. Nepotřeboval jsem jedinou nápovědu, abych se už na začátku nedovtípil, jak se to ve skutečnosti bude mít s medvídětem a čemu hrdina doopravdy dojde (dobrá, u úplného konce jsem i přesto mírně váhal a nechal se překvapit). Kromě medvědích hrdinů děj obohatila typická dvojice blbého a blbějšího, dvou losů, kteří měli za úkol odlehčit atmosféru, ale na rozdíl třeba od Pocahontas (kde podobná dvojice působila zbytečně) mít i nějaký vliv na hlavní hrdiny a jejich budovaný vztah - což je víc než uspokojivé. A finále? Nedržet se, vypustil bych tu vnitřní křehkou ženu, co ve mně dříme, a řval jako želva! K tomu se přidala nádherná, klasická animace, výtečná hudba (Disney se nezapřel) a recept na zatraceně dojímavý večer byl na světě! Mé 3* znamenají dobrý nadprůměr, emoce nakonec udeřily správné místo a i když průběh děje zase tolik nenadchl, dostal jsem velmi příjemný animovaný film, který dostatečně splnil i ta nejmenší očekávání. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, ani ne tolik o indiánské tématice jako o vztazích mezi bratry a cestě k sebe poznání. Animace je příjemná - zejména doporučuji pasáže, kde světelné efekty prýštící z nebe jdou v doprovodu vynikajícího soundtracku Marka Mancina. Postavy nikterak barvité, ale pro hloubku příběhu a pochopení u dětských diváků dostačující. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama