Reklama

Reklama

Tři do páru

  • Česko Domov na konci světa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film zaznamenává životy Bobby a Jonathana, dvou přátel z dětství, kteří se potkají na předměstí školy v Ohiu. Od okamžiku, kdy se potkají, jsou Bobby a Jonathan nerozdělitelní. Pro Johnathana je nekonvenčí Bobby spojením se světem ve větším rozměru. Pro Bobbyho představuje Jonathanova rodina a především jeho matka Alice určitý druh stability, kterou sám nikdy nepoznal.V průběhu dospívání vyrůstají odděleně jen proto, aby se opět potkali v New Yorku, kde, společně s lehkomyslnou Clare, vytvoří nový druh rodiny. Nyní se však objevuje otázka: dokáží žít v podivném trojúhelníku, tak aby nebylo zničeno jejich přátelství? Film je založen na knize Michaela Cunninghama, vítěze Pulitzerovy ceny za ro-mán Hodiny, který také napsal scénář, snímek pohlíží na to, co vnímáme jako lásku, závazky a loajalitu. Zabývá se taktéž především otázkou role rodiny a ukazuje nám její pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Damielka 

všechny recenze uživatele

Příjemnej, poklidnej, nekomplikovanej film o milostným trojúhelníku a nejen o něm. Colin Farrell mě mile překvapil, že i s tím svým sexy obličejem dokáže zahrát skromnýho, nesmělýho a panicky nezkušenýho kluka, kterej bere život tak, jak se na něj valí a jediné, co chce, je milovat a být milován. Tenhle film vás nezboří žádným zásadním nebo nečekaným zvratem, ale ukolébá vás až do konce, který se objeví zničehonic, stejně jako film zničehonic začal. Nesmím zapomenout zmínit skvělé výkony Sissy Spacek a Robin Wright Penn. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Až příliš poklidně plynoucí film prakticky bez děje, či nějakých zásadních dějových zvratů, oproti knize (díky, Leničko) příběhově a především emočně zploštělý, což je vzhledem k faktu, že si scenář napsal sám autor předlohy, docela s podivem. Ale herci jsou vynikající všichni, od těch dětských, až po Farrella a obzvlášť Sissy Spacek (sakra, proč taková vynikající herečka nehraje ve více filmech?). ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl filmem nadšen, ale druhá polovina se uchýlila pouze k házení útržků z jejich společného/ nespolečného života a já jsem tápal. A pak ten neskutečne patetický konec, chjo. Colin Farell hraje par excellence, scéna jeho "poprvé" nemá chybu. Asi dám na radu Kleopatry a přečtu si knižní předlohu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Pomalý sympatický filmeček o neobvyklé podobě vzájemné lásky, provoněný kouřem marihuany a melancholií. Písničky dotvářejí celkovou pohodovou atmosféru, občas se postarají o emocionální náboj. Postavy se učí žít spolu, protože nemohou existovat sami, ale když jsou tři, vždy je jeden navíc. Ústřední trojka naprosto sedí a obzvláště mezi Johnatanem a Bobbym to jiskří.---Tento film mě zahřál u srdce a rapidně mi zlepšil náladu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nezahulíte si?" ,,Jste skvělá tanečnice." ,,Bejvávalo, kdysi, ve čtvrtohorách." Dramatický příběh švédské trojky, která funguje i nefunguje, byť se hlavní aktéři snaží, jak jen můžou. Skvělá hudba, příjemná kamera a skvělé herecké výkony (S.Spaceková je prostě neodolatelná hlavně, když se zhulí...). Snímek staví spíše na psychologii postav, než na sexu, jak by se z tématu mohlo zdát. A vůbec to není na škodu stejně, jako konec, který možná není úplně šťastný, ale špatný rozhodně ne. Jen mi trochu vadilo, že si všichni pořád navzájem říkali, jak se milují, což tedy nebyla úplně pravda....a nejsem si jistý, kdo lhal a kdo ne... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film produkoval herec Tom Hulce, českému publiku dobře známý jako Amadeus ve stejnojmenném snímku Amadeus (1984). (=woody=)
  • Michael Cunningham napsal scénář podle vlastní původní knihy. Autora později proslavil zejména titul "Hodiny". (=woody=)
  • Jakmile se Colin Farrell o projektu doslechl, sám si u vedení domluvil zkoušku na ústřední roli. (Dlee)

Reklama

Reklama