foto

Matt Frewer

  • nar. 4.1.1958 (59 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matt se narodil ve Washington D.C. 04.01.1958 jako syn důstojníka kanadského námořnictva, a v Kanadě také vyrůstal. Jeho první velkou láskou byl sport, přesněji fotbal na vysoké škole. Bohužel v 16ti letech se vážně zranil při hokeji, což jeho sportovní kariéru nadobro pohřbilo. Proto si vybral další ze svých snů a odcestoval do Anglie, aby se zde učil herectví, kde získal velmi potřebné a rozsáhlé herecké zkušenosti.

Zde se zviditelnil jako postava Max Headroom, respektive jen jako počítačová hlava s upraveným hlasem. Tato postava si získávala stále více příznivců a proto Max v roce 1987 dostává svůj vlastní seriál/pořad. Postava se postupně stala fenoménem a Max dostal další prostor, např. ve smyšleném dokumentu REBUS: MAX HEADROOM STORY, kde se vydával TV reportéra kterého utiskuje vláda, nebo v různých reklamách či spotech.

Postupně následovalo několik rolí v seriálech a filmech. Z těch stálejších seriálových rolí je to např. FAKTOR PSI kde hrál Matt jednu z hlavních rolí a v současné době je to seriál EUREKA. Kromě hraní se Matt věnuje také dabování animovaných seriálů.

Během 11ti let strávených v Anglii si zahrál v mnoha televizních filmech BBC a potkal zde známou televizní tvář Amandu Hillwood se kterou se v roce 1984 vzali a mají jednu dceru. Manželství trvá dodnes. Mezi jeho koníčky patří čtení, psaní kratkých příběhů a malování karjiny a divokých zvířat. Spolu s jeho manželkou jsou velmi aktivními ochránci přírody, Matt je mluvčí pro organizaci Rainforest Action Network. Matt s rodinou rád cestuje, traví čas např. na Malibu, nebo v Quebecu.

Tomáš "TomikZlesa" Snovický

Herecká filmografie

Filmy

2019 House in the Hamptons
2017 Altered Carbon
Residue
2016 Love in Paradise (TV film)
Rampage: President Down
2014 Rampage 2
2013 Kyberválka (TV film)
Three Days in Havana
2011 Foreverland
Pytel kostí (TV film)
50/50
2010 Frankie & Alice
Kdo rozsvítí Vánoce (TV film)
Wushu Warrior
2009 Darfur
Pod kápí
Rampage
Strážci - Watchmen
2007 Weirdsville
2006 Beznaděj (TV film)
2005 Intelligence (TV film)
2004 Divoká jízda
Geraldine's Fortune
Jízda na střele
Lékařská akademie
Tři do páru
Úsvit mrtvých
2002 Mickey's House of Villains
Smrt v klášteře (TV film)
2001 Skandál v Čechách (TV film)
Znamení čtyř (TV film)
2000 CyberWorld
Jailbait (TV film)
Pes baskervillský (TV film)
1999 Hercules: Zero to Hero
6ix
1998 Gargoyles: Brothers Betrayed
Gargoyles: The Hunted
Už je v boudě (TV film)
Ve stínu sekvojí
1997 Dead Man's Gun (TV film)
Desert's Edge (TV film)
Herkules
Kozy, kozy, kozičky
Quicksilver Highway (TV film)
Smrtící oheň (TV film)
1996 Apollo 11 (TV film)
Generation X (TV film)
Trávníkář 2: Odvrácená strana vesmíru
1995 Banda na výletě
Kissinger and Nixon (TV film)
1994 In Search of Dr. Seuss (TV film)
Long Shadows (TV film)
1993 Day My Parents Ran Away, The (TV film)
Nepochybně pravdivá dobrodružství údajné texaské vražedkyně (TV film)
Twenty Bucks
1991 Úlovek z Beverly Hills
1990 V časové tísni
1989 A Night of Comic Relief 2 (TV film)
Městečko hrůzy
Miláčku, zmenšil jsem děti
Závodní horečka
1987 Čtvrtý protokol
Ishtar
1985 Displaced Person (TV film)
Max Headroom (TV film)
Špióni jako my
1984 First Olympics: Athens 1896, The (TV film)
Superdívka
1983 Crimson Permanent Assurance, The
Monty Pythonův smysl života
Šikana

TV seriály

2017 Castlevania (TV seriál)
Monument (S01E04)
Labyrinth (S01E03)
Necropolis (S01E02)
další epizody (4)
Timeless (TV seriál)
Karma Chameleon (S01E13)
2016 Timeless (TV seriál)
Space Race (S01E08)
Party at Castle Varlar (S01E04)
Atomic City (S01E03)
další epizody (4)
Orphan Black (TV seriál)
The Collapse of Nature (S04E01)
2015 Olymp - Zkáza Bohů (TV seriál)
Knihovníci (TV seriál)
A Vlákna osudu (S01E10)
2014 Knick: Doktoři bez hranic (TV seriál)
Knihovníci (TV seriál)
A jablko sváru (S01E05)
A Santova půlnoční pouť (S01E04)
A meč v kameni (S01E02)
další epizody (4)
Orphan Black (TV seriál)
Knowledge of Causes, and Secret Motion of Things (S02E07)
Ipsa Scientia Potestas Est (S02E05)
Governed by Sound Reason and True Religion (S02E02)
další epizody (4)
2013 Orphan Black (TV seriál)
Endless Forms Most Beautiful (S01E10)
Unconscious Selection (S01E09)
Entangled Bank (S01E08)
další epizody (5)
Falling Skies (TV seriál)
Search and Recover (S03E05)
At All Costs (S03E04)
Badlands (S03E03)
další epizody (5)
2012 Falling Skies (TV seriál)
A More Perfect Union (S02E10)
The Price of Greatness (S02E09)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Takový normální den (S05E13)
2011 Heuréka – město divů (TV seriál)
Vidíš to co já? (S04E21)
Obrovský skok (S04E20)
Malý krůček (S04E19)
2010 Heuréka – město divů (TV seriál)
Vánoční nadělení (S04E10)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Ne (S05E17)
Lovci duchů (TV seriál)
Two Minutes to Midnight (S05E21)
Hammer of the Gods (S05E19)
2009 Alice (TV seriál)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Ledové jádro (S03E17)
2007 Heuréka – město divů (TV seriál)
Noc v Global Dynamics (S02E13)
Objekt touhy (S02E11)
Potrefené husy (S02E05)
další epizody (4)
2006 Heuréka – město divů (TV seriál)
Jednou za život (S01E12)
Pravidla cvokárny (S01E11)
Nachový opar (S01E10)
další epizody (8)
2005 Mistři hrůzy (TV seriál)
Chocolate (S01E05)
Tajná služba (TV seriál)
2002 Uneseni (TV seriál)
2001 Myšmaš Kabaret (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
Toonsylvania (TV seriál)
1996 Bruno the Kid (TV seriál)
Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)
Incredible Hulk, The (TV seriál)
1995 Dumb and Dumber (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Iron Man (TV seriál)
Svědectví (TV seriál)
1993 Růžový panter (TV seriál)
1992 Shaky Ground (TV seriál)
1991 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Otázka času (S05E09)
1989 Doctor Doctor (TV seriál)
1987 Max Headroom (TV seriál)
Original Max Talking Headroom Show, The (TV seriál)
1985 Max Headroom Show, The (TV seriál)
Tender Is the Night (TV seriál)

Dokumentární

2002 Inside Taken
1984 Supergirl: The Making of the Movie (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace