Reklama

Reklama

Venuše

  • Španělsko Venus
Trailer 2

VOD (1)

Lucia je tanečnice na útěku před mafií poté, co ukradla pytlík extáze. Se svou sestrou a neteří se ukrývá ve starém činžovním domě zvaném Venuše. Tam však narazí na zlovolné nadpřirozené síly. (HBO Max)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (75)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zkušený režisér Jaume Balagueró bojuje s ospalým i tak trochu žánrově rozpolceným scénářem. Počáteční thriller vystřídá horor. Neustále přemýšlí, jak vylepšit a rozpohybovat každou scénu ve svém filmu, protože většina filmu působí staticky a je překvapivě pramálo hororově laděná. A měl spásný nápad v obsazení hlavní hrdinky. Blonďatá Ester Expósito se svým chirurgicky upraveným hrudníčkem, zřejmě tímto způsobem přišla ke svým obřím vnadám, je ztělesněním pohlavní aktivity, která přepadne nejednou nejednoho diváka v málo výrazných pasážích filmu. Historka o prokletém věžáku kdesi v Madridu, v němž nájemníci v minulosti záhadně hynuli v hojném počtu, je totiž poměrně nezajímavě podaná. Pochopitelně se dozvíme, že majitelka domu a její dvě přisluhovačky uctívají ženského démona, který má ve všem zlém pařáty, a jehož delikátní korunovace se blíží s nastalým zatměním Slunce. Krasavice Lucía, která ještě před pár hodinami tančila v nočním klubu coby go-go tanečnice, pláchne s taškou naditou drogami, ubytuje se u své sestry právě v tom nechvalně známém věžáku a s obavami čeká, až se po její horké vaginální stopě vydají původní majitelé halucinogenních tablet. Děj nemá smysl příliš rozebírat. Delší dobu to má spíše tendence thrilleru a nemá to moc velký spád. Z hororového hlediska se skoro vůbec nic nekoná. Prsatku občasně vyděsí nějaký její strašidelný sen v podobě noční můry, občasně kontroluje její nožem při útěku poraněné stehno a kamarádí se svojí malou neteří, kterou v bytě zanechala její máma, co náhle beze stopy zmizela. Horor se dostavuje velmi pozvolna, skoro až neznatelně. Nohsled, co pátrá po uprchlém prsatém zázraku, umírá ranou do hlavy v bytě majitelky domu. To byla taková první hororovější scéna filmu po rozvláčném průběhu. Čekal jsem, že to režisér rozjede ve finální části. Takřka v ničem se v ní nepředvedl, nikterak neexceloval. Dojezd byl takový slabší. I tak je třeba ocenit poměrně krvavější režisérův přístup k filmu, kdy to v potřebných chvílích mělo celkem grády. Určitě hlavní atrakcí filmu je jeho herečka v hlavní roli. A španělský horor je vždy poněkud odlišný od zbytku světové produkce, takže jeho primitivní živočišné sklony nejsou nikdy ke škodě diváka. 7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dle zdejších kladných recenzí od hororových kolegů jsem čekal parádní hororovou jízdu a logicky jsem tak byl natěšenej jak malý děcko. O to větší přišlo zklamání. Samozřejmě, že velkým plusem filmu především pro pánský diváky bude obsazení fešné Ester Expósito. Čekal jsem ale, že se rozdovádí daleko víc. Většinu filmu se toho moc záživnýho neděje a já se tak převážnou část stopáže spíš nudil. Alespoň částečně to zachraňuje poslední třetina. Vše ale zabíjí(pro mě) stupidní konec. Pár povedenejch scén se tu sice najde ale jako celek mě to neoslovilo. V tomhle případě musím jít proti proudu a dát Venus jenom 2 hvězdy. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako si už skúsenejší užívatelia zvykli, solídny obsah od Arsenala83 doplnený výstižným komentárom, ja tento štýl môžem o čosi viac a tak veľmi slabé 3*, aktuálnych 54% film vystihuje, Holky z červeného gauče tentokrát o počte jedna, zachvíľu budú prostitútky jediné a najlepšie ženy a osoba ženského pohlavia ktorá sa vzorne postará aj o 4 detváky bude braná asi ako kurwa...trauma Espanyol Barcelona z toho, že ich ekonomika ešte prežíva vďaka sexturizmu musí byť strašná... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Hodina nudnej, podpriemernej gangsterky, ktorá nemá s hororom nič spoločné, pol hodina priemerného bosoráckeho hororu a stupidný záver aký sa aj v hororovom žánri vidí málokedy, ktorý to celé zhodí ešte o úroveň/hviezdičku nižšie. Jaume Balagueró by sa nabudúce mal rozhodnúť aký žáner chce vlastne točiť, pretože na to miešať ich dohromady jednoducho nemá schopnosti. Ale to asi nie je prekvapivé, keďže dobrý film nenatočil od [Rec], resp. jeho pokračovania, no to už bolo pred štrnástimi rokmi, takže ja som nadobro prestal dúfať, žeby ešte niekedy mohol natočiť aspoň ako-tak solídny horor. CELKOVO: 3/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blbá nesympatická štětka čmajzne partě grázlů klepky a zdrhne do strašidelnýho paneláku ke svojí ségře. Ségra je taky blbá, protože tu čůzu okamžitě nevyrazí. No ale to by potom nevzniknul tenhle film, že jo. No a štětka pak velmi záhy zjistí, že na světě můžou bejt i děsivější věci, než mít v zádech tlupu nasranejch naposilovanejch vymaštěnců. Film většinu času stabilně jede po čtyřhvězdový koleji, a to díky temný atmošce a nevyzpytatelnýmu nepředvídatelnýmu ději, pár vteřin je dokonce pětihvězdových (to když Victor potká v kópelce Věstonickou Venuši v BDSM postroji), ale bohužel odlehčenej groteskní závěr je tak kazišuckej a obludně pitomej, že mi dojem z celýho filmu rázem radikálně pokazil. SPOILER: Takže ta blbá nesympatická štětka se jakože stala... ne, ona snad od počátku byla vtělením akkadský Lamaštu? Božínku... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film je voľne inšpirovaný hororovou poviedkou amerického spisovateľa H. P. Lovecrafta „The Dreams in the Witch House“ napísanou ešte v roku 1932. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Madride (Španielsko) od 11. apríla do 16. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama