Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

007hanka 

všechny recenze uživatele

Jako dítko školou povinné jsem tímhle filmem byla zprvu úplně okouzlena a než mě vzdělání zbavilo iluzí o posledních Romanovcích jsem byla ochotná zařadit tenhle film mezi své nejoblíbenější. I po letech střízlivění jsou to pěkné *** za velmi zdařilou hudbu a ucházející animaci. Disney to není, ale pořád lepší než o rok mladší Kouzelný meč ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to zbožňoval, ale Anastázie je fakt průměr. Animace nádherná. Rasputin luxusní (jeden z mých nejoblíbenějších záporáků v dětství a čas mu naštěstí neubral), skvělá atmosféra carského Ruska, ale příběh je v tomhle animáku opravdu navýsost průměrný, i když obsahuje hromadu výtečných scén (prolog, vlak). A ta hudba mě taky nijak neuchvátila. Ale furt je to fajn. 65%. Bartok je skvělej taky. ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu, velmi povedená animace, překvapilo mě jak až Princka dospělá může být :). Rozpadající nemrtví záporák z lampičkou taky vcelku pobavil... Ale přesto všechno, je tam toho velice málo! I na Disney tehdejší doby... Nejhůř je na tom asi ten Nasvidanija konec... který to všechno mimořádně ne-efektivně zabil. Pro mě, nejslabší Disneyvka. Což je škoda, pač vizuál je naprosto okouzlující, dalo se z toho vymáčknout jistě i víc víc.... 40% Hudbu neřeším, tyhle pasáže jsem raději přeskakoval.. a že jí je tam víc než samotného děje. Je to prakticky muzikál... které vysloveně nesnáším! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Megahead odpad!

všechny recenze uživatele

Iné hodnotenie ako odpad tejto zlátanine ani nemôžem dať. Čo z toho, že je obstojne nakreslená... Nechápem, ako môže niekto ešte v rozprávke násilne prekrúcať historické fakty! Po prvé: zavraždenie cárskej rodiny sa odohralo v noci zo 16. na 17. júna v r. 1918 na príkaz Vladimira Iljiča Lenina (vlastným menom Uljanov) a Leva Davidoviča Trockija (vlastným menom Bronštejn) - samozrejme ich prisluhovačmi. Po druhé: Lenin neznášal cársku rodinu ako aj Rasputina - ako príklad jeho vyjadrenie po zavraždení "neměli by chom bílým ponechávat živoucí symbol, kolem kterého by se soustřeďovali, zejména vzhledem k nynějším složitým poměrům"... Po tretie: Grigorij Jefimovič Rasputin bol v tej dobe už dva roky po smrti - zavraždený. Po štvrté: Rasputin bol určite kontroverzná osoba, sú o ňom rôzne "zaručené" informácie, ale jedno je isté, s cárskou rodinou vychádzal dobre a cár si od neho dával niekedy radiť (Rasputin napr. neodporúčal vstúpiť Rusku do I. sv. vojny). Po piate: Rasputina nenávidela najmä vysoká šľachta a načas dokonca vymohli na cárovi vyhnanie Rasputina na Sibír. Ale cárovná trvala na Rasputinovom návrate, pretože to bol jediný človek, ktorý dokázal cárovičovi pomôcť a zastaviť jeho krvácanie. A posledný bod: Špekulácie o živej Anastázii utíchli v r. 1991, keď boli nájdené jej ostatky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno