Reklama

Reklama

Muž beze spánku

  • USA Light Sleeper (více)
Trailer

Obsahy(1)

John LeTour je samotář. Pohybuje se ulicemi nočního New Yorku, kde je za peníze k mání všechno a on má to, po čem ostatní touží - pracuje totiž jako poslíček pro bohatou obchodnici s drogami. Jeho spokojený život se zkomplikuje, když se stane svědkem vraždy. Policie ho považuje za pachatele a skutečný vrah nemá o svědky zájem. LeTour se musí pokusit přežít ve městě, kde všichni touží po jeho smrti. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (8)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby Schrader videl v klude svojho obyvaku Skorseseho Taxikara ? No moze byt, skoda len ze sa s tym rezisersky nepohral, suverenne jeden z jeho najplansich filmov tak za 6 % ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Muže beze spánku jsem viděl někdy v roce 92 nebo 93, vyšlo to tenkrát na videu. Tehdy jsem z toho moc neměl, páč na takovej film musí člověk trochu dozrát. Dneska už je to o něčem jiném a já to můžu zpětně konečně ocenit. Na Šrejdra až pozoruhodně komorní a klidný film, i když nějaké to drama tu je, jde ale především o charakterovou studii a psychologický ponor, skoro žádná akce, žádné krimi, je to decentní, ale poutavý a silný film. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Schrader píše pořád stejně, pořád o tom samým. Film co chce být ve stylu Taxikáře, jenže je bez jeho stylu a bez Scorseseho. Taky bez De Nira a bez všeho, co dělá Taxikáře tak geniálním a odlišuje ho od téhle uspávací záležitosti. Pár zajímavejch dialogů to nezachrání. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný drama ze života dealera pro vyšší vrstvy. Z průměru to tahá genius loci New Yorku, Willem Dafoe se Susan Sarandon a různé podivínské drobnosti jako např. dealerská záliba ve vědmách a kosmetice, jejich účetní ortodoxní žid apod. Je tam HODNĚ saxofonu, jak bývalo v té době a žánru zvykem. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh o chlapovi, ktorý predáva drogy v uliciach , šefuje mu Susan Sarandon, ktorá je až neobvykle zasadená do tejto úlohy, poprotom sa snaží vytvoriť vlastnú kozmetickú značku  a vyšetrovanie vraždy 2* ()

Reklama

Reklama