Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická akční jednohubka si na nic nehraje a princezna vycvičená v kung fu (a) s meči se okamžitě po probuzení v zajetí pouští do krvavého boje – hezky po místnostech a patrech věže dolů k finálním zlounům-bossům. Bitky nejsou vůbec špatné, kamery a kaskadéři se zapotili, stejně jako odhodlaná Joey King (a jeden anonymní, prostorově výrazný vojín :-)). Hrozně rád bych dal 4 hvězdičky, jenomže v závěrečném aktu "2 holky proti celému regimentu" vede na sílu tlačená "girl power" především k monotónnosti a nadšení se vytrácí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, to zas bylo jednou pokoukáníčko. Já mám ženy rád, a proto si myslím, že by se měly proti natáčení podobných filmů ostře postavit. Což o to, u nás to ještě jde, u našich soudů nezasedá porota, ale jak to dopadne třeba ve Státech? Jak by mohla nějaká žena přesvědčit porotu o tom, že ji nějaký muž znásilnil, nebo domácky týral, když bude na základě podobných snímků vědecky dokázáno, že padesátikilová žena dokáže udeřit muže dvojnásobné váhy tak tvrdě, že dotyčný přejde do rotace kolem horizontální osy? Ale k filmu samému. Příběh byl až zoufale jednoduchý a připomínal mi starší videohry, v nichž hráč sestupoval patro za patrem do (většinou) nějakého sklepení, zabíjel tlupy nepřátel a ve finále musel porazit zvlášť nepříjemného bosse, aby vyhrál a mohl se po několika dnech normálně najíst a provést osobní hygienu. Děj tohoto snímku byl vlastně úplně stejný, ale mě nikdy nebavilo dívat se někomu přes rameno, jak hraje, a ani tohle mě tím pádem příliš nebralo. Hlavní hrdinka byla....hmmm, jak to jen napsat....nebyla tak úplně krásná (ani hezká), snaha o občasné humory byla těžkopádná, takže se už dalo spoléhat jen na očekávané krveprolévání. No, a tady jsem narazil na další problém. Choreografie soubojů nebyla dobrá, Joey King v nich byla opravdu špatná a to CGI... Ten hořící plecháč na mě působil jako špatný vtip. Tedy ne on ale ten oheň. Byla to fantasy, nebyla to fantasy evropská, takže se nemusím vyjadřovat k plnění kvót, ale myslím si, že i ve fantasy světě by měla fungovat logika, což tady často haprovalo. No, co vám budu povídat, nebyl jsem šťastný a zmršená verze hitu Billyho Idola to dorazila. / Poučení: Chceš bydlet ve věži? Důraz bych kladl na výtah. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Akční pohádka o princezně, která opravdu nepotřebuje zachránce na bílém koni. Nářez je slovo, které tu zběsile zábavnou podívanou popíše asi nejlépe. Akčních scén je hodně, vlastně jedna za druhou, ale ani jednou jsem neměl pocit, že by se opakovaly, naopak choreografii a režii se dařilo pořád přicházet s něčím novým, ještě lepším než tím, s čím přišly před chvílí. A velké plus je Joey King v hlavní roli, která rozhodně není tuctová herečka a tu zkrvavenou divoženku jsem jí bez problémů uvěřil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První vteřiny působí jako pohádka a pak tu Joey King rozjede akční terno, které bych nečekal stejně tak, jako bych nečekal, že se ve filmu Princezna objeví nahá. Pravda, neobjeví, ale ty akční sekvence tu zůstávají a nemají chybu. A i když je to vlastně jenom o kosení miliardy protivníků, hodinu a půl to docela intenzivně baví. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Z ošklivého a nenápadného káčátka, se pomalu z Joey king, stává pěkná, schopná a sympatická herečka. The Princess, je tak trochu odlehčenější The Raid, ve středověkém kabátku, pro dívčí publikum. Nebylo to vyloženě špatný, ač teda, je úplně od samého počátku jasný, jak to celé dopadne, ale akce je tu víc než dost, je slušně krvavá, nechyběl humor a finální fight, kde dojde na useknutí hlavy, bylo celkem fresh. A má oblíbená Olinka, která tu práská bičem, byla taky skvělá. Docela příjemná zábava, na jedno či dvě zhlédnutí. (167. hodnocení) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama