Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (51)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférou možno jedna z najlepších epizód, máme tu melanchóliu, gotický horor, melodrámu a v dobrom zmysle slova lacnú duchárinu. Lenže opäť sa báchorka vhodná tak na maximálne polhodinku naťahuje až na hodinu. Výsledkom sú neustále dokolečka sa opakujúce tie isté scény, ktoré by ste mohli medzi sebou prehadzovať a nič by to v dramaturgii dielka nezmenilo. Každopádne som si aj napriek tomuto handicapu The Murmuring užil. 70% ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole né… poslední epizoda a scénář a režie ženská. Jako tohle není o sexismu, ale o faktu, že nucená diverzita má vliv na kvalitu. Nekupuju francouzská auta a nejím německá jídla (obráceně to je ale něco jiného). Prostě jsou věci, které ženským jdou lépe než mužům. Točit horory to ale není. Pokud to ale mělo být spíš varování sdělujíci “raději smrt než ženskou po padesátce“, zpráva přijata. Casting mě hrozně vytáčel (a fakt, že Rick na tohle má čas, ale na TWD ne mě vytočil ještě víc). ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledujeme príšerne nudný pár, ktorý sa venuje príšerne nudnému sledovaniu vtákov a obaja si prechádzajú traumou zo straty dieťaťa. Žena vidí v dome veci, ktoré by nemala, no aj tak sa všetko točí okolo ich vzťahu. Herci sú super, prostredie fantastické, ale naozaj netuším, v čom presne ma mala táto časť baviť. ()

StefeMakovec 

všechny recenze uživatele

Poslední povídka ze sbírky Kabinetu kuriozit  pro mě byla velkým zklamáním. Čekal jsem nějakou mystiku a ne hodinu dlouhé nudné vyobrazení periody ženy, která je tak strašně přecitlivělá že ji každou chvíli zajímá něco jiného a dokáže uronit i nějakou tu slzu po tom co jí malé dítě řekne že je mu zima, ale když přijde řada na pomyšlení na její mrtvé dítě je k takové myšlence naprosto netečná. Když se jí manžel konečně otevře ohledně jeho pocitů ze smrti jejich dítěte a řekne co ho trápí, snaží se být strašně drsná a ještě ho zkritizuje že si to moc bere. Zakončením je pochopitelně pominutí účinků silné menstruace a přijitím hlavní hrdinky na jiné myšlenky. Příběh nijak nezačal ani nijak neskončil, celý seriál mohly seknout už u sedmého dílu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ducharska cast ma neoslovila takmer vobec. Hlasy, na ktore sa v noci budia protagonisti za poslednych minimalne 30 rokov ma uz neohuria. Vedecka cast o specifickych vtakoch ma ako dokument zaujala, avsak v tejto epizode, ked pribeh je depresivny a podprahovy, vylozene nudi. Essie Davis mi velmi slusne "liezla na nervy" v Babadook-ovi a tuna je to takmer rovnake. Urcite stravitelnejsie pre citlivejsie zenske publikum. Traumu, co tu vykreslili som rozhodne videl sfilmovane stravitelnejsie. Nebavilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama